Despre business-uri mici și visuri mari: Pușcălupi Gin

345

pușcalupi

Another day, another story, cum s-ar zice, iar astăzi vorbim despre Pușcălupi sau ginul artizanal românesc, născut din dorința lui Ștefan Bărbulescu. Despre gin nu v-am mai povestit, dar fiecare lucru are și un început. Despre ginul creat în Transilvania ne spune mai multe chiar Ștefan, mai jos.

 

„Servus tuturor!

Sunt Stefan Barbulescu, ma autocaracterizez drept un mix de incapatanare, curaj, un bun pierzator, pe alocuri fixist si atotstiutor, putin inaintea timpului si aproape intotdeauna lipsit de resursele necesare, asa cum acestea ne sunt prezentate in carti. De multe ori, ma simt implinit doar fiind in procesul de a face ceva, iar rezultatul, atunci cand apare, il vad ca pe un bonus.

Astfel, in urma cu un an jumatate am reusit sa incununez eforturile incepute inca de la finalul anului 2019 si sa lansez pe piata ginul Puscalupi Single Shot Dry Gin, distilat de catre mine insumi intr-o fosta sifonarie aflata intr-o casa saseasca centrala din Rasnov, Tara Barsei.

Produsul este un omagiu adus primului cabanier al Malaiestiului, cabana de suflet a rasnovenilor, cel poreclit Puscalupi, care impreuna cu faimosul botanist J. Roemer, scolit la Viena, au alcatuit cea mai ampla lucrare botanica a locului.

Ginul Puscalupi contine 18 botanice dintre care 7 achizitionate foarte local, iar din punct de vedere organoleptic este o incununare a obiceiurilor culinare orientale si occidentale, Rasnovul, aflandu-se istoric in zona de confluenta a doua mari imperii, cel austriac si respectiv otoman. Este asadar un gin cu origine in cel mai estic punct din vest, sau, in cel mai vestic punct estic.

Fiecare lot, de aproximativ 50L de Puscalupi Single Shot Dry Gin, are nevoie de minimum 6 saptamani pentru a ajunge la maturitate in propria lui damigeana de sticla, care mai apoi este imbuteliata in aproximativ 95-97 de sticle, numerotate manual, individual.

Sintagma single shot dry gin, ne spune cum ca, obiectivul nostru, transpus in proceduri exigente  si exacte de productie ne obliga sa realizam totul intr-un foc, cu toate ingredientele armonizand impreuna pe perioada distilarii, obtinand astfel un produs rotund, intens, fara a ne da sansa de a repara ceva gresit, intr-o etapa ulterioara. Fara niciun fine tuning. Un proces cu randament mic, costisitor, insa credem noi, necesar pentru a obtine un produs de o calitate precum este Puscalupi.

Produsul este unul superpremium, primit cu caldura intre cele mai de seama locatii HoReCa si de retail specializat, insa, fiind un microbusiness, invartit de cele mai multe ori in jurul meu, Stefan Barbulescu, ca one man show, propagarea acestuia in piata este destul de lenta si aici, intr-adevar ne putem bucura de prezentarea lui, pe conturile dumneavoastra, daca bineinteles, rezonati cu acest brand si impartasim si valori comune – lucru de care eu sunt convins.”

 Puteți afla mai multe despre ginul acesta românesc, accesând link-urile de mai jos

Puteți citi și acest interviu : https://start-up.ro/puscalupi-un-gin-autentic-produs-in-transilvania-dintr-un-foc/

Ștefan ne mai spune că a lansat și o ciocolată neagra cu botanice din gin, care sună interesant și promițător : https://razvanidicel.ro/products/ciocolata-70-cacao-cu-portocale-și-ienupar-din-gin-pușcalupi-80g?_pos=2&_sid=54e1382b3&_ss=

 

Probabil că v-am stârnit interesul cu acest articol, pentru că treaba pe care o face Ștefan mi se pare o treabă tare faină, așa că, dați un follow și urmăriți în continuare parcursul acestui business și poveștile ginului artizanal din Transilvania.

 

Să fiți sănătoși!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close