Noi românii considerăm morcovul un ingredient de bază în mâncăruri, fie că sunt aperitive, ciorbe sau feluri principale. Alături de celelalte elemente consacrate (ceapă, ardei, țelină), morcovul dă gust și culoare mâncării, însă de puține ori am auzit de morcov folosit la desert.
Aceasta este prima mea prăjitură cu morcov, pe care am început-o astfel: am curățat 4 mere medii pe care le-am pasat cu blenderul până au ieșit aproximativ 300 mililitri de piure din ele. Aceste mere pot fi înlocuite și de o ceașcă de ulei, însă eu am ales varianta fără grăsimi. Lângă ele am adăugat 300 de grame de zahăr brut și 3 ouă pe care le-am amestecat bine-bine. Apoi, cu mișcări ample, am încorporat restul ingredientelor necesare blatului: 300 de grame de făină, o linguriță de bicarbonat de sodiu, o linguriță și jumătate de praf de copt, o jumătate de linguriță de sare, o linguriță de scorțișoară. Acum urmează introducerea ingredientului-vedetă, morcovul ras, vreo 350 de grame sau 4 morcovi medii. Pentru că aluatul era destul de dens, am adăugat 200 de mililitri de ananas zdrobit (pasat cu blenderul) ce fluidizează puțin compoziția dar și echilibrează gustul, ananasul fiind dulce-acrișor. Aroma de vanilie este și ea binevenită alături de celelalte ingrediente, fie sub forma semințelor dintr-o păstaie de vanilie, fie un plic de zahăr cu vanilie Bourbon.
A venit și momentul perfect pentru adăugarea ultimului ingredient, opțional ce-i drept, care însă vine ca o surpriză plăcută atunci când mesteci prăjitură: doi pumni de nuci mărunțite și rumenite câteva minute într-o tigaie fără ulei.
Aluatul s-a îndreptat apoi spre cuptorul preîncălzit la 175 de grade, împărțit în 2 forme rotunde ce au avut hârtie de copt plasată strategic la bază, ca să se dezlipească ușor. Am stat în fața cuptorului vreo 40 de minute, timp în care am observat cum blatul crește, iar casa s-a umplut de mirosul plăcut de prăjitură coaptă.
După ce blaturile au trecut cu brio testul scobitorii, a urmat pauza interminabilă în care am așteptat să se răcească. Acum puteți alege varianta simplă: un gem sau o dulceață între blaturi și zahăr pudră pe deasupra.
Eu în schimb, m-am apucat de varianta puțin mai complicată, ce înseamnă prepararea glazurii: 250 de grame de mascarpone frecat cu 80 de grame de zahăr pudră alb, 200 de mililitri de smântână transformată în frișcă, 70 de grame de unt frecate cu 50 de grame de zahăr pudră. Toate cele 3 amestecuri s-au combinat într-o cremă albă și gustoasă (poate puțin cam dulce, puteți să puneți mai puțin zahăr dacă nu vă plac cremele exagerat de dulci) pe care am pus-o între blaturi și pe deasupra prăjiturii.
Mai urmează încă un moment de așteptare, acela în care prăjitura stă cel puțin o oră la frigider (dacă aveți răbdare 3-4 ore ar fi și mai bine), înainte de a fi tăiată și devorată alături de prieteni. Pe lângă complimentele primite, prăjitura cu morcov este un bun subiect de conversație cu prietenii cârcotași cărora le trebuie o dovadă că morcovul este bun în deserturi.
Să o savurați cu plăcere!
Tortul cu morcovi si tortul cu sfecla rosie sunt deserturile momentului.
E minunata reteta si minunat de delicioasa , am sa o copii si eu , e si foarte rapid de facut , sa aveti pofta buna .
Se fac prajituri cu morcov sau suc de rosii dintotdeauna.
Cam multe gusturi totusi: mere, ananas, nuci, scortisoara, vanilie. E o amestecatura, unde se bat cap in cap toate. Daca se inlocuieste piureul de mere cu ulei, va fi altfel prajitura.
Iar crema: mascarpone, unt, frisca? Iar e mult, aici as reduce, ori unt, ori frisca.
Si mult prea multi afanatori: o linguriță de bicarbonat de sodiu+ o linguriță și jumătate de praf de copt? Exagerat de mult, pentru o prajitura atat de mica. Gustul de bicarbonat si praf de copt va fi extrem de puternic.
Fara suparare, dar nu este de top.
Prajitura e delicioasa, nu e prea mult din nimic, parerea mea. Blatul are o consistenta umeda decadenta si o aroma deosebita iar crema onctuoasa, fina si nu curge.
Acum dacă tot ne apucăm să criticăm reţeta, măcar să o facem cu argumente pertinente. Morcovul într-o prăjitură n-are ce căuta. N-are nici o justificare, nici ca textură, nici ca aspect dar în special nici ca gust. Drept dovadă că eşti nevoit să foloseşti alte arome care nu scot morcovul în evidenţă ci îl acoperă. Marii cofetari spun că dacă faci o prăjitură cu „completaţi voi cu ce vreţi” atunci fă în aşa fel încât să fie despre acel ceva… şi să fim serioşi că numai morcov nu vrea nimeni să simtă într-o prăjitură ca gust principal.
În fine, cine vrea să-l mânânce sau facă să fie paguba lui. Degeaba te-ai apucat să-i critici tu reţeta fără să ştii despre ce vorbeşti. Merele, scortişoara şi vanilia sunt prezente cam în orice reţetă de blat cu morcovi. Faptul că a pus nişte ananas nu dă peste cap gustul general, rău nu prea are cum să-i facă. Praful de copt nu e mult. O linguriţă de praf de copt care e probabil teaspoon în reţeta originală are 4 grame, deci ea în total pune 6 g ceea ce e perfect pentru 300 g de făină şi toate celelalte căcaturi care mai atârnă prin reţetă. Bicarbonatul de sodiu este obligatoriu când ai atât de multă aciditate în aluat pentru că dacă nu ai anula-o cu bicarbonatul ar intra în reacţie cu praful de copt şi ţi l-ar consuma înainte ca el să-şi facă treaba în cuptor, dar probabil dumneavoastră sunteţi din categoria care sting bicarbonatul cu puţin oţet înainte să-l pună într-un aluat. – Vedeţi, argumente pertinente şi am încercat să fiu cât de decent se poate, ceea ce nu-mi stă în fire când văd pe cineva că dă lecţii fără să ştie.
DISCLAIMER: Habar n-am cine a făcut tortul ăsta, dar în nici un caz nu am vrut să-i iau apărarea aici. Pur şi simplu, nu am putut să mă abţin să o las pe doamnă să inducă lumea în eroare. Ciudat e că aceleaşi doamne nu i s-au părut prea mulţi afânători când pupa în dos reţeta de tort cu mere a olguţei mai deunăzi… Iertată fie-mi remarca.
Bine spus, Mircea. Nimic nu e de prisos in reteta in materie de arome si agenti de crestere. Nu e o reteta inventata acum si inclusiv reteta mea de tort cu piure de mere tot pe acelasi principiu se bazeaza si foloseste atat praf de copt, cat si bicarbonat. Nu am nevoie de pupincurism de niciun fel, sa fie clar, nu astept aprecieri si apreciez criticile constructive (sau dimpotriva, ca na’ fiecare gandeste diferit).
Ca nu morcovul e aroma principala in tort e cu totul altceva, desi eu zic ca se simta o usoara aroma daca folosesti morcov din gradina bunicii care e mult mai dulceag si aromat comparat cu cel de supermarket. Dar nu e ingredientul vedeta, asta-i clar. Tot scortisoara, ghimbirul, nucsoara sau ce alte condimente pui ies in evidenta caci aroma lor a infinit mai puternica decat a morcovului. Dar asta e reteta clasica, nu cred ca are sens sa discutam aromele atata timp cat ii spui carrot cake – urmezi reteta si gata, iti place sau nu-ti place. Vrei altceva, faci alt desert. Prima mea degustare de carrot cake m-a facut sa-l urasc – era extrem de dulce – apoi l-am facut eu acasa, dar l-am adaptat dupa papilele mele.
Nedumerirea mea vine din folosirea piureului de mere in loc de ulei – am mai citit despre practica asta pe ici pe colo in retetele dietetice si mi-e clar ca schimba complet textura blatului, cel putin in cazul de fata. In plus, se bate cap in cap cu grasimile folosite in crema – unt, mascarpone si frisca. As fi renuntat la una din grasimile din crema si as fi pus ulei in blat ca sa nu iasa atat de dens.
Sper ca asta sa fie considerata o critica pozitiva si din care toti sa invatam, departe de mine gandul de a arunca cu pietre in reteta cuiva.
Nu sunt de acord cu afirmația că morcovul nu merge bine în prăjituri. Carrot cake e una dintre retetele mele preferate tocmai pentru textura blatului, pentru acea umiditate pe care i-o dă morcovul (nu am mai mâncat alt blat cu o asemenea textură, orice aș fi pus în el). E adevărat că folosesc foarte puțin zahăr, iar crema o fac dintr-un amestec de ricotta și mascarpone și mai adaug suc și coajă de portocale. E drept că mă refer numai la carrot cake-ul făcut de mine (jumătate de cană de zahăr în blat, o treime de cană de zahăr în cremă, jumătate de cană de ulei în blat). Cred că mai mult zahăr sau ulei/unt ar face prăjitura mai grea. În plus, mă gândesc că e un mod bun de a-ți convinge copiii mofturoși să mănânce morcov (nu știu câte vitamine mai are după tratamentul termic, dar ceva-ceva o mai fi prin el).
Păi după principiul ăsta poţi să razi orice e umed şi să pui într-o prăjitură. Cartof ras, gulie, dovlecel, sfectlă, ridichi… aşa, ca să-i dea o umezeală şi să îi păcăleşti pe copiii mofturoşi să mânânce o vegetală alături de o grămadă de zahăr şi grăsime. Să pui morcov în prăjituri e ca şi cum ai vrea să pui cacao în ciorbă. E atât de simplu. Senzaţia de umiditate dintr-un blat e dată de grăsimea pe care o pui în blatul ăla nu de lichid. Lichidul se evaporă la coacere, grăsimea nu. Deci poţi să pui tu ce-oi vrea cu zeamă (apă în el) căci dacă nu ai grăsime, singurul mod în care o să obţii un blat cu senzaţia de umed e să nu-l coci suficient şi să obţii ceva ca blatul de mai sus.
Nope. Iar nu sunt de acord. E ceva mai mult. Am facut si eu cateva prajituri la viata mea, stiu ce efect da grasimea (untul sau uleiul) intr-un blat de prajitura si cred sincer ca, in cazul morcovului, blatul iese mai umed decat daca as face acelasi blat cu aceleasi ingrediente, dar fara morcov. Asa mi se pare mie, poate m-oi fi inseland si e doar impresia mea, nu am citit nimic pe tema asta si nu sint specialista.
Am mai spus ca pun o jumatate de cana de ulei si o jumatate de cana de zahar (125 ml si, respectiv, 125 grame), nu exagerez nici cu crema (in care nu pun unt si pun doar o treime de cana de zahar, cam 80 de grame), deci mie nu mi se pare ca e „o gramada de zahar si de grasime”, cred ca exista deserturi foarte prizate mult mai grase/dulci decat atat. Doar fiindca un desert nu iti place tie nu inseamna ca trebuie sa nu ii placa nimanui, pe mine poti sa ma lasi in ignoranta mea sa ma bucur de carrot cake :).
Ah și să nu uit, o chestie la care mă pricep, nu mai traduceți, domnule, „It’s that simple” prin „E atât de simplu”! Nu redă în limba româna același lucru ca în engleză, mă lovesc de această traducere proastă cam peste tot pe site-urile românești și mă zgârie pe urechi. O traducere mai aproape de nuanța din engleză ar fi „Simplu”, „Foarte simplu” sau, în contextul tău, „Chiar așa”, „Nici mai mult nici mai puțin”. Ăștia-s cei doi cenți (sau doi bani, două copeici) ai mei.
ai dreptate. am facut astazi aceasta reteta si ai iesit foarte prost. in cosul de gunoi a ajuns.
Am facut varianta aceasta de cateva ori. Combinatia este geniala. Este un tort fin si racoros. Nu ar niciun gust de bicarbonat sau praf de copt. Cat despre ingrediente, nu se bat cap in cap ci din contra, merg de minune impreuna. Ar trebui sa incercati reteta si va veti convinge.
Mulțumesc pt rețetă. Este reteta mea preferata, pe care o fac de fiecare dată când am ocazia
Arata delicios! Trebuie sa o incerc si eu.
Bonjour!
Am mancat in Bremen o astfelde prajitura,care mi s-a parut destul de grea.Si destul de dulce.Nemtii din nord o adora.Mi-am zis ca nu e totusi o prajitura pentru mine,dulce tare.Dar am avut o surpriza placuta:cineva mi-a adus un mini cake de carrots de la Piere Herme.Perfecta.Un melanj simplu de savori,nu prea dulce si perfect echilibrata.Nimic din gustul prajiturii mancate in Germania.Am reteta Pierre Herme.Secretul:putina scortisoara ,creme d’amande si poudre de noisettes.Nu vreau sa va critic,dar prea multe savori in prajitura dvs.Ananas,canelles,vanilie.Care omoara putin gustul morcovului,care trebuie sa fie vedeta.Iar crema e inca si mai grea.Va rog sa-mi iertati indrazneala de a comenta reteta dvs.Sunt sigura ca si aceasta reteta e foarte buna.Va multumesc pentru intelegere.
Deabia aștept să încerc rețeta! Așteptam aceasta de la o persoană calificată, apoi voi nota și …..direcția : bucătărie.
Waaawww Pare grozav, cu siguranta o sa incerc! Am o nelamurire totusi, cum ai amestecat frisca cu untul? Am mai vazut retete de acest gen si am incercat, dar s-a taiat. Bine, fusesem inspirata si am luat doar cate o lingura din fiecare compozitie si am amestecat intr-un bol mic si le-am folosit separat pana la urma, dar mi-ar place ft mult sa reusesc sa le amestec cu succes, cred ca se poate orna ft bine untul oferind fristii o consistenta mai rezistenta.
Multumiri anticipate si la cat mai multe retete de succes!
Inlocuirea uleiului cu piureul de mere e o practica interesanta, des intalnita in diete. Problema mea e faptul ca blatul arata necrescut si foarte dens cand e feliat, aproape necopt si cred ca problema e tocmai piureul de mere, deci banuiesc ca asta e sacrificul atunci cand alegi o reteta de dieta, fara grasimi. De altfel, aromele sunt acolo, ca un clasic tort de morcovi, si sunt sigura ca a fost gustos.
Cred ca mi-s printre putinele persoane care n-au incercat niciodata un astfel de desert, o astfel de combinatie. Evident ca acum vazand la tot pasul… ma tenteaza. :)) Punem pe lista.
Eu am o intrebare ref. la smantana pe care o folositi pt. frisca – ce marca considerati ca e cea mai buna, din ce se gaseste prin supermarketurile de la noi.
multumesc.
testata, redus la 2/3 cantitatea de zahar, delicioasa!
felicitari!!!
Ce s-a eliminat ca grasime in blat, s-a folosit in exces la crema. Mascarpone, smantana cu continut mare de grasime pt frisca, unt… Fac si eu tort cu morcov, dar crema e din branza de vaci.
Am oferit si o alternativa: „…acum puteți alege varianta simplă: un gem sau o dulceață între blaturi și zahăr pudră pe deasupra.”
a iesit perfect. pentru mine nici zaharul n-a fost prea mult.
inca o data: perfecta. multumesc.
Foarte bunã reteta, articolul in schimb, in antiteza, slab scris, umflat cu adverbe si adjective inutile, „demne” de o compunere de liceu menita sa impresioneze profesorul de limba romana. Esti departe de stilul carismatic al lui Adrian. Incearca simplitudinea, sinceritatea, scrie punctual, concis, analizeaza articolul din punctul de vedere al cititorului/ bucatarului de cateva ori cu cat mai multa obiectivitate si vei vedea ca, atunci cand urmaresti o reteta, esti cu sortul pe tine si cu cutitul in mana te poti lipsi negresit de cuvinte ca ” interminabil, strategic, carcotasi „s.a.m.d. E mult mai elegant. Multa bafta in continuare.
Apropo de scris, văd din ce în ce mai des încheierea asta cu „Să o savurați cu plăcere!”. Îmi place la nebunie!
Multumesc Adi Hadean pentru inspiratie, am pregatit tort pentru ziua sotului si abia astept sa-l incercam. Am gustat din compozitia pentru blat si din crema si ne-a placut foarte mult. Cred ca la amestecarea fristii cu celelalte compozitii mi s-a taiat aratand ca niste perlute de branza, nu mai era… „neteda”(nu stiu cum s-o descriu corect,).
Doar crema am ales din reteta ta, am redus din cantitatea de zahar, pentru blat m-am inspirat din alta parte deoarece nu puteam folosi ananasul, insa am tinut cont de piureul de mere la inlocuirea uleiului. Speram sa iasa per total cu un gust echilibrat.
Blatul arata clicos, umed, neaerat..nu prea delicios..probabil piureul de mere ar fi trebui sa fie mere date prin razatoare, ananasul nu are ce cauta acolo, iar uleiul l-ar face mai hidratat. Crema ar fi iesit foarte buna fara unt fiindca mascarpone are destula grasime. Fara crema este asemanator cu checul, foarte bun.
Abia astept sa incerc reteta.
Intrebarea e referitoare la blat: nu stiu daca am loc sa coc ambele tavi cu blat odata. Daca as face totul intr-un blat inalt ( crezi ca e posibil sa nu se coaca ok? )si apoi sa il tai pe jumatate .
Ananasul folosit e de la conserva?
Merci frumos,
Cristina
Nu stiu cum este prajitura cu morcov ca nu am incercat-o inca, insa a iscat atatea comentarii si neuroni infierbantati, de zau ca e cea mai buna modalitate de promovare vazuta in ultima vreme. Cat despre textura, gust, nu cred ca ar trebui sa ne bucure pe toti in aceeasi masura, nu ?
Mi-a ieșit foarte bine . Mulțumim
Ce alte combinatii s-ar putea folosi la un blat facut din morcovi? Multumesc!
se poate adauga ptr crema branzica Philadelfia+zeama de lamaie…si cei de la Starbucks o folosesc in reteta lor….
Recunosc ca am stat ca pe ace in primele ore de la publicare, asteptand criticile. Dupa care m-am linistit putin si, revenind acum, le-am citit pe toate. Imi pare rau daca reteta nu a fost pe placul tuturor, oriunde e loc de imbunatatire si nu as vrea sa justific acum fiecare ingredient folosit in reteta.
ps: legat de crema, la mine nu s-a taiat, dar probabil si pentru ca nu am insistat prea mult cu mixerul.
Cu drag, autoarea.
Ce diametru aveau tavile folosite la blat?
Aprox. 21 cm.
A incercat cineva? Eu am incercat de 3 ori si niciodata nu a iesit asa de frumos ca in poze:(, iar in cea din urma data a fost chiar un esec. Clar nu ma pricep…voi mai incerca candva:)
Dupa ce am vazut reteta asta acum 2 luni m-a bantuit de-a dreptul! Acum, ca sesiunea s-a-ncheiat si am avut timp, nu m-am putut abtine sa nu il fac! De vreo 10 minute am terminat de savurat prima felie si abia acum mi-am calmat entuziasmul suficient incat sa pot sa scriu un feedback coerent. Bunatate de tort, ce mai! Am fost generoasa cu scortisoara pentru ca imi place la nebunie si a iesit ceva de vis, m-am simtit ca un copil de 5 ani care primeste, in sfarsit, jucaria preferata! Mai ca ma tenteaza sa ii spun lu taicamio ca nu e bun ca sa imi ramana mie haha. Jos palaria, sunt incantata! La mai multe retete tot asa de gustoase si mai si!
Buna! Întrebarea mea este daca Compoziția ajunge pentru 2 Tavi de 22. Multumesc anticipat!
@Diana Marza: da, compozitia e suficienta pentru 2 tavi de 22 cm, nu e nevoie sa dublezi cantitatea de ingrediente.
Este tortul meu preferat. Chiar o sa fac si eu reteta asta. Ideea cu ananas si nuca e bine venita !
Foarte buna a iesit! Am mai mancat inainte dar nu facuta de mine. Este foarte gustoasa, am respectat reteta cu exceptia faptului ca in loc de piureul de mere, am pus ceasca de ulei. Am facut-o intr-o singura tava dreptunghiulara si apoi am impartit blatul in doua.
Am uitat sa mentionez ca am facut varianta cu crema de mascarpone si nu am pus ananas
Azi e duminica si am incercat reteta propusa.
Esec total: timp, ingrediente, asteptarile familiei…
Am vrut sa vad unde am gresit si pe buna dreptate, cand pui laolalta 300g piure mere, 200g piure ananas, 350g morcov, 300g zahar alt ingredient paleste ca si cantitate. Nu ma mai surprinde de ce nu s-a copt blatul nici dupa 1:30h…
Data viitoare voi pregati doar reteta originala, cu ulei in loc de mere (nesanatos dar super gustos), fara ananas si alte citrice si categoric muult mai putin zahar
Azi e duminica si am incercat reteta propusa.
Esec total: timp, ingrediente, asteptarile familiei…
Am vrut sa vad unde am gresit si pe buna dreptate, cand pui laolalta 300g piure mere, 200g piure ananas, 350g morcov, 300g zahar alt ingredient paleste ca si cantitate. Nu ma mai surprinde de ce nu s-a copt blatul nici dupa 1:30h…
Azi e duminica si am incercat reteta propusa.
Esec total: timp, ingrediente, asteptarile familiei…
Am vrut sa vad unde am gresit si pe buna dreptate, cand pui laolalta 300g piure mere, 200g piure ananas, 350g morcov, 300g zahar orice alt ingredient paleste ca si cantitate. Nu ma mai surprinde de ce nu s-a copt blatul nici dupa 1:30h…
Nu sunt mare bucatareasa, inca pot sa numar pe degete cate torturi am facut pana acum dar voiam neaparat sa las un comentariu si eu pentru ca dupa toate comentariile negative ma descurajasem complet iar dupa ce am vazut ca primul blat a crescut intr-o ora si 20 mai aveam putin si plangeam. Am avut nevoie de un tort foarte mare deci daca era sa astept dupa fiecare blat cate o ora doar dupa blaturi as fi stat vreo 7 asa ca am dat cuptorul la 200 si am redus timpul de coacere la 40 min fiecare. La compozitie, mai mult de frica comentariilor am redus zaharul la 2/3 peste tot si am pus doar blat doar 100 mil ananas. Tortul a iesit excelent, super gustos si aromat, toata lumea a fost super incantata deci 100% recomand, incercati acasa.
Din pacate blatul n-a crescut, si crema s-a taiat Nu stiu ce am gresit. A si durat o vesnicie pana am terminat! Ca si gust ambele delicioase, doar nu de aratat in public
Am si eu o intrebare. Cum dumnezeu trebuie procedat cu crema? Orice as face si ori de cate ori as face, se taie compozitia. Va rog mult, AJUTOOOR? pofta buna:))
Din pacate m-am apucat de tort inainte sa citesc comentariile.. Blatul iese cleios, ca un gem, ca si cum ar fi necopt, chiar si dupa 60 min. Si se lasa. Cred ca sunt prea multe fructe, mere si ananas. Am pus 1/2 din zahar si tot iese destul de dulce.
Crema iese bine, am amestecat frisca cu partea de unt si mascarpone cu o spatula, ca si cum as fi amestecat faina in ou batut bezea.
Delicios! L-am facut
Buna!
Am facut si eu aseara aceasta reteta.
A trebuit sa tin blaturile la cuptor 1h.
Citind comentariile, am pus piureul de mere si un pic de ulei.
Eu nu stiu cum v-a ajuns crema pentru ornat…mie nu mi-a ajuns pentru laterale ca in a doua poza pusa aici. Mi-ar fi ajuns doar pentru cele 2 straturi – ca in prima poza.
Nu mi-a placut sa il las chel si cum nu am mai gasit aseara mascarpone la magazinele din preajma din cartier, am mai adaugat 200g crema Philadelphia…
Tot in urma comenatiilor am hotarat sa nu mai pun si untul cu zahar.
Acum e la frigider, inca nu am un verdict final…dar sunt sigura ca la gust blatul e foarte bun.
Am facut tortul de Pasti. Delicios, desi este putin excesiv de dulce. Data viitoare clar reduc cantitatea de zahar. Imi place ca blatul a iesit umed, nu uscat si tare. Per total a fost foarte pe placul familiei :)
Este delicios tortul! Eu ador carrot cake si tot cautam o reteta, sa incerc sa il fac singura. Am facut prima oara cu ulei si nu mi-a placut foarte mult, dar cu mar.. e genial. Multumesc frumos pentru reteta!
Am pus 450 ml piure de mere ,am refus zahărul la 200 g brut care nu e la fel de dulce. A ieșit bestial.
Cea mai buna reteta de carrot Cake :)-varianta cu mar și ananas. Crema eu o fac cu mascarpone, frișcă și ciocolata alba topita-un deliciu!