Ce am învățat în 2009?

171

Nu prea m-am lovit de lepșe din clipa în care am transformat blogul meu din generalist în culinar. Nu le-am dus dorul dar din când în când mă apuca măncărimea în buricele degetelor pentru că vedeam lepșe interesante pe la prietenii pe care-i citesc. Acum răspund la o leapșă pe care am primit-o de la Lucia Verona, o doamnă care mi-e dragă și de a cărei prietenie mă bucur. Leapșa întreabă ce am învățat în 2009. Să vedem:

Am învățat că poți trăi bine făcând lucruri care-ți aduc bucurie. E anul în care am decis că e mult mai bine să fiu bucătar decât director, dj, actor sau ziarist, ba mai mult, am decis că pot să fiu bucătar și puțin din toate celelalte dacă așa poftesc.

Am învățat că nu oricine te scoate din rahat îți vrea binele și că nu oricine te vâră în rahat îți vrea răul.

Am învățat să fac poze mai bune decât cele din 2008. Sper ca în 2010 să fac poze mai bune decât cele din 2009.

Am învățat că de cele mai multe ori, curajul vine din credință.

Am învățat cam 300 de rețete pe care nu le știam.

Am învățat multe cuvinte în limba spaniolă.

Am învățat că nimicurile-s nimicuri și …nimic mai mult.

De bună seamă că am învățat și alte lucruri dar acestea mi-au venit mai întâi în minte. Să fiți sănătoși. Dacă vrea să preia cineva leapșa asta, e liber să o facă.

Join the Conversation

 1. Apropos de poze, cine te ajuta? Ca nu-mi vine sa cred ca cu o mana torni ulei de masline (fie el si extravirgin), si cu alta pozezi exact din partea opusa toartei. Si cum iti manevrezi aparatul cand tu esti cu mana in carne, sosuri si grasimi?

 2. nonick, n-o să-ți vină să crezi câtă dexteritate capeți. nu zice nimeni că-i ușor dar dacă ne întâlnim vreodată, promit să-ți arăt cum se face. nu-mi permit fotograf sau asistent, pozez ce gătesc acasă și de cele mai multe ori sunt singur ori cu câinele. lui nu-i place să facă poze:-). Cu puțină atenție vei observa că poziția mâinii în raport cu oliviera nu-i tocmai naturală:
  https://adihadean.ro/2009/12/page/5/

 3. Orice arta cere sacrificii! Sunt sigura ca sunt multe artificii si metode prin care reusesti sa vizualizezi creatiile tale. Dar, merita efortul din plin, pentru ca sunt deosebite imaginile, sunt altfel, se vede in ele ochiul curios al jurnalistului. Un „defect” profesional nu este neaparat rau! Eu admir cum iti ilustrezi creatiile culinare, asa ca felicitari!

 4. Un 2010 asa cum ti-l doresti!

 5. Elena, mulțumesc frumos. Un an bun să ai și tu:-).

 6. De fapt ma refeream la poza asta:
  https://adihadean.ro/wp-content/uploads/2010/01/patatas-bravas-05-400×267.jpg
  Si intr-adevar, bucatar fara dexteritate nu prea se potriveste…

  1. nonick, e exact aceeași tehnică:-)

 7. Sa-ti traiasca nepotul ,si tu pe linga el sa-i mai faci multe omlete de aci in colo .Mult succes in tot ceia ce faci .Ti-am vizionat si clipurile video esti un baiat plin de energie si cu simtul umorului foarte dezvoltat ,tine-o tot asa .

 8. Sa-ti traiasca nepotul ,si tu pe linga el sa-i mai faci multe omlete de aci in colo .Mult succes in tot ceia ce faci .Ti-am vizionat si clipurile video esti un baiat plin de energie si cu simtul umorului foarte dezvoltat ,tine-o tot asa .

 9. Marioara, multumesc:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close