După mesele copioase de sărbători, m-am decis să fac o reţetă lejeră, sănătoasă și plină de culoare. Și-am zis, hai să facem o frittata. Fie că e mic dejun, prânz ori cină, această omletă la cuptor lasă loc de inspirație. Vă povestesc cum am facut-o eu, după care vă provoc să încercați și alte combinații.
Ingrediente
Pentru 4 porții am folosit 5 ouă, câteva fire de ceapă verde, un morcov, un ardei roșu gras, o sfeclă fiartă, câteva linguri de iaurt grecesc, un pic de lapte proaspăt, parmezan răzuit, mozzarella rasă, puțină boia , sare și piper după gust și 2 linguri de ulei de măsline.
Pasul 1
Am tocat mărunt ceapa verde, ardeiul și am răzuit un morcov după care le-am pus în tigaie la sotat câteva minute:
Pasul 2
Între timp am bătut ouăle, am adăugat sare, piper proaspăt râșnițat, boia afumată picantă (dacă ajungeți în Barcelona vă zic și de unde mi-am cumparat vreo 5 cutii, ca să fiu sigură că am tot anul) după care am adăugat 3 linguri mari de iaurt grecesc. Musai să fie iaurtul cremos, altfel nu iese așa de bine. După ce le-am amestecat am mai adăugat mozzarella rasă și parmezan. Dacă preferați alte brânzeturi, puteți folosi ricotta sau telemea tăiată cubulețe.
Am turnat amestecul peste legumele călite și le-am lăsat câteva minute, cât să se prindă compoziția pe margini. Între timp am preîncălzit cuptorul. Am tăiat o sfeclă în felii subțiri pe care le-am pus deasupra. Am zis că îi dau o culoare faină, și chiar așa a și ieșit!
Pasul 3
Am pus tigaia în cuptor la foc mic și am așteptat preț de 20 de minute, poate 25, în funcție de cuptorul pe care îl aveți sau până când devine aurie și pufoasă. Să băgați de seamă dacă tigaia e potrivită pentru cuptor. A mea are un mâner care permite utilizarea ei în cuptor. Dacă nu, după ce sotați legumele, le puneți într-o tavă peste care adăugați compoziția, amestecați bine să se întrepătrundă tot și o dați la cuptor:
Pasul 4
Am scos tigaia și am lasat-o puțin să se răcească, după care am tăiat-o cu grijă și am pus-o pe o farfurie. Am garnisit-o cu codițe de ceapă (chives), taiate fin și am pus puțin ulei de măsline deasupra, pentru efect:
Să vă fie de bine!
Cu drag,
Lolly
Bună Adi, Îți mulțumesc pentru ideile din această rețetă. Boia afumată picantă chiar nu știu unde se găsește. Deci ți-aș fi recunoscătoare pentru idei în acest sens, chiar și din Barcelona. În altă ordine de idei, am câteva rețete de la tine pe care le repet mereu. Când întreabă prietenii, de ce fac așa sau așa, le spun: Pentru că așa zice Adi Hădean. Deci, mulțumesc. Toate cele bune.