Care a fost cea mai căutată rețetă a anului 2023? Cea de negresă. Probabil este preferata românilor, în materie de desert, nu știu. Însă cu siguranță este desertul meu preferat. Mai ales cea pe care o să vi-o prezint astăzi. Așa că pentru ultima mea rețetă, am să pregătesc o negresă, cu un twist, deoarece ador să fac combinații, iar combinația de azi a ieșit bombă. S-a mâncat imediat, abia am apucat să o fotografiez.
Ingrediente negresă
- 200 grame ciocolată neagră
- 200 grame unt 82% grăsime
- 100 grame de zahăr (sau mai puțin, în funcție de cât de ciocolătos vă place gustul)
- 85 grame de făină
- 40 de grame de cacao
- 3 ouă
- 5 grame praf de copt
- Un praf de sare
- 200 grame cremă de brânză
- 3 linguri de zahăr
- Un ou
- Dulceață de căpșune
Modul de pregătire al negresei
În primul rând am pornit cuptorul la 180 de grade, pentru a se încălzi. Apoi, într-un ibric încăpător, am pus untul, ciocolata și cele 100 de grame de zahăr la topit, la foc mic.
După ce s-au topit, am dat la o parte și am lăsat să se răcească bine. După ce s-a răcit, peste am adăugat ouăle, pe care le-am încorporat bine, apoi restul ingredientelor: făina, cacaoa, praful de copt și sarea, și le-am amestecat.
Am pregătit o tavă medie, de 30 cm x 20 cm, în care am pus o hârtie de copt, și am turnat compoziția pentru negresă. Deoarece este o negresă mai mult brownie, cu o textură mai umedă, compoziția este mai groasă decât în mod normal.
Într-un castron am amestecat apoi crema de brânză, oul și zahărul. Cu lingura am pus acest amestec peste aluatul de negresă.
Cu ajutorul unei furculițe am făcut deasupra negresei niște „vârtejuri”, amestecând ușor cele două compoziții. Apoi, din loc în loc am pus dulceață de căpșune (eu am folosit făcută de mine, cu zahăr gelifiant) și am procedat la fel ca mai sus amestecând ușor cu furculița.
Am pus prăjitura la cuptor, pentru 30 de minute.
Cum am servit această negresă
După ce am scos-o din cuptor, am lăsat-o la răcit total, apoi la frigider cateva ore, deoarece atunci este cea mai bună. Se poate mânca foarte bine și la temperatura camerei, și un pic călduță, însă cea mai delicioasă este după ce stă la frigider un pic.
Se poate face această negresă și fără crema de brânză de deasupra, este delicioasă și așa simplă.
Și pentru că este ultima rețetă a mea din acest internship, doresc să vă mulțumesc tuturor pentru sprijin și suport, și pentru faptul că m-ați urmărit în tot acest timp. Și, bineînțeles, domnului Adi Hădean, care mi-a oferit această frumoasă oportunitate de a face parte din această echipă minunată.
Alte idei de rețete dulci găsiți și aici.