Ouăle pot fi mâncate-n multe feluri (eu sunt fan al omletelor dar uneori îmi place să dau omleta pe ochiuri) iar felul acesta, „ochiuri”, poate fi făcut în multe feluri. Cele mai sănătoase sunt ochiurile făcute-n apă, cele mai puțin sănătoase sunt cele scăldate-n ulei (pe care le detest). Undeva între ele se află ochiurile făcute sub capac. Dacă aveți o tigaie antiaderentă bună, nici măcar nu-i nevoie să folisiți ulei sau alte grăsimi. Dacă aveți o tigaie din fontă, așa cum am eu, e destul să o ungeți cu o pensulă dată prin ulei.
Când e destul de încinsă tigaia, spargeți ouăle în ea și puneți un capac deasupra lor. În felul ăsta n-o să fiți nevoiți să întoarceți ouăle de pe o parte pe alta ori să le scăldați în ulei pentru a prinde crustă și deasupra (sigur, cei mai mulți dintre oameni știu să facă ochiuri, puteți spune – eu pot spune că prea puțini dintre bucătarii profesioniști pe care i-am întâlnit pot să facă ochiuri decente).
Îmi place să pun parmezan ras peste ochiuri. Recomand cu drag să faceți asta, când aveți ocazia.
Am mâncat ochiurile cu pâine prăjite frecată cu usturoi și cu parmezan ras. E o combinație care-mi place. Să fiți sănătoși.
Recunosc ca in momentul asta mi-as abandona cana cu cafea pe 2 oua ochiuri; daca ma gandesc bine nu am facut asa ceva de cateva luni bune :)
nici eu nu le fac des, uneori trec trei luni între două ochiuri:).
merita asteptarea. mie imi amintesc de fiecare data de mic dejunurile din copilarie
Eu asa fac ochiurile, sub capac cu f putin ulei … Este micul dejun preferat de weekend!
Ochiurile facute in tigaie de fonta sunt cele mai bune!! Si imi amintesc de vacantele de iarna de la bunici sau de duminicile in familie. Atunci presaram telemea de oaie, pentru ca nu stiam de parmezan. :) Ce n-as da sa pot sa le pregatesc ca atunci… Mi-ai facut pofta, dar va trebui sa-mi pun pofta-cui si sa trec la iaurtul meu :(
Mi-am luat si eu tigaie de fonta, seamana cu ceea din poza. De abia astept sa o incerc.
Revenind la ochiuri: formula propusa de tine o aplic si eu. Si perfecte le consider cand arata ca ale tale: prajite pe margini, crocante, dar totusi cu albusul nca lichid.
ale mele n-au albușul încă lichid, doar gălbenușul:)
Folositi oua de prepelita si problema colesterolului este eliminata :)
In plus ouale de prepelita au foarte multe vitamine si minerale. Si datatoare
Astfel se pot consuma chiar zilnic daca doriti.
Have fun !
Si datatoare de energie si sanatoase !
Aaaa… m-ai facut sa salivez. Minunate. Si mie-mi plac exact ca ale tale si de cate ori am rad niste parmezan deasupta – uneori mai la inceput sa se „prajeasca” un pic si el, chiar daca strica aspectul galbenusului.
BESTIALE!!!! am citi postul si le-am si incercat!!!
le-am gatit intr-o cratita de teflon si au iesti yammmiii
Cum reuşeşti să nu le rupi atunci când le scoţi? Eu le fac ca tine, dar se cam rup când le scot :)
exercițiul:)
Vad ca au mai intrebat si altii cum ai reusit sa le scoti din tigaie neatins! ;) Eu de obicei pun peste cascaval normal (de care am mereu prin casa) si uneori tai si arunc prin compozitie 2-3 feliute de salam maruntite de tot. Si cu o gogonica laaanga… e mancarea mea de weekend :)
Am incercat si eu de cateva ori sa le fac asa, fiindca mi-a placut cand am mancat la restaurant ochiuri la capac, dar, de fiecare data, mi s-a intarit galbenusul. Am fost vigilenta, dar, daca le las mai putin, nu se incheaga albusul. Unde gresesc?
Şi eu sunt fanul ochiurilor, e micul meu dejun obişnuit. Dacă ai o tigaie bună, le faci să lunece direct în farfurie. Noi avem în casă o tigaie destinată în exclusivitate ouălelor.
Nu sunt fan unt dar cred ca daca il folosesti la gatit da un gust aparte mancarii. Oare daca topesc un pic de unt si pun oul o sa fie bun?