Despre seara andaluză de la Casa Latină și… altele.

538

Bună să vă fie inima. Aseară am avut peste 80 de invitați la Casa Latină, în Panduri 71. A fost seara andaluză, cu tortilla de verduras, pinchos Cortez și gatos negros cu sos de vanilie. Trecând peste zâmbete, aplauze, felicitări, am mers la culcare cu gândul la sincope, bâlbâieli și lucruri care au ieșit mai puțin bine. E loc de mai bine. Dacă vezi lucrul ăsta înseamnă (în mintea mea) că ești dispus să umpli locul acela. Dacă nu vezi singur, poate ai noroc să ai prieteni care te jută să vezi (eu le mulțumesc celor care m-au tras de mânecă, face bine la moral să știi că există în jurul tău oameni care pun mai mare preț pe sinceritate decât pe zâmbete false). Le mulțumesc celor care au fost aseară la Casa Latină, le mulțumesc mult și celor care au împrăștiat vestea. Una peste alta, a fost bine dar până la perfect mai e mult de lucru iar eu nu-mi pot permite alt obiectiv, vorbind pe termen lung (am și eu ambițiile mele, precis înțelegeți). În seara asta mă așteaptă o altă provocare. Trebuie să fac o mâncare bună dintr-un pește consumat frecvent în Valencia, trebuie să fac un orez excelent (orezul e un aliment primejdios, poți la fel de bine să-l faci bun-bun sau rău-rău), trebuie să fac o spumă/jeleu de portocale față de care s-au stabilit așteptări mari. Nu mai spun că unii dintre cei care vin în seara asta au trăit în Valencia și de bună seamă au termen de comparație. Doamne-ajută!

Meniul de azi:

mauros i cristians 06

bacalau con verduras i arroz 06

mousse de taronja 03

Azi voi merge (iar) la Observatorul de 16 al Antenei 1. Mulțumesc pentru invitație.

Se pare că din 15 Februarie voi apărea cu rețetele mele cu tot pe Euforia TV, la Euforia Cuisine. Asta-i o veste bună. Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. Felicitari! Meriti toata expunerea din lume, fiindca ne incanti mereu simturile cu retetele tale si cu pasiunea cu care le realizezi. Zi frumoasa!

  2. Mulțumesc, Andra:-).

  3. Succes si pentru seara asta! Iar faptul ce din 15 vei aparea la Euforia Cusine nu poate fi decat o veste buna. Chiar foarte buna pentru cei care stiu cum gatesti si asteapta retete de la tine.

  4. O seara andaluza exceptionala si un meniu pe masura! Datorita tie, am cunoscut oameni exceptionali. Cu siguranta o sa fiu prezent si la alte evenimente.

  5. Marius, mulțam:-)
    Ifodeltaro, mă bucur mult:-), mulțumesc.

  6. rodica maria nastasoiu says:

    felicitari!si mult succes in continuare-la orez pune un pic mai putin colorant sau azafran nu stiu ce folosesti ca sa arate mai spaniol-parerea mea BAFTA

  7. Domnu Hădean, felicitări! A fost o seară pe cinste!

  8. my dear, sincopele si balbele sunt all part of life:) eu iti doresc sa atingi acea perfectiune la care ravnesti, insa mai cu seama iti doresc (si imi doresc) sa reusesti sa pastrezi atmosfera calda cu care ne-ai obisnuit. pentru ca dincolo de mancarea buna, noi am venit si vom continua sa venim la evenimentele tale pentru intreaga experienta pe care acest bucatar calator (adica tu:)) ne-o ofera. e pretty extraordinary asa ce faci tu, iar mancarea pe care o primim in farfurie este just a nice bonus. so, grats pentru aseara, iti tinem pumnii pentru azi si abia asteptam sa te vedem in februarie.

  9. A fost foarte frumos, imi pare rau ca nu pot sa ajung si in seara asta. Astept cu interes Euforia Cuisine :).

    (auzi dar acei patatas bravas nu erau un pic cam… nefacuti ?! :) )

  10. rodica, azafran e:-)
    Tanti Jeni, mulțumesc
    Ana:-)
    Jollyca, mi-ar fi plăcut să pot vedea personal fiecare porție, ți-aș fi putut răspunde la întrebare în felul ăsta:-).

  11. Adi, mulţumesc, a fost excelent aseară (deşi Jollyca are ceva dreptate, cartofii erau cam… al dente), mai ales tortilla, sosul Cortez şi gatos negros. La gatos negros am apreciat nu doar prăjitura – foarte bună, seamănă cu checul meu de ciocolată (reţetă de familie) – şi sosul, ci şi frumoasa idee de a „semăna” pe-acolo sîmburi de rodie. Cum astăzi probabil n-am să pot veni, ne vedem data viitoare!

  12. Mulțumim pentru aseară, ne vedem și azi.
    @Lucia Verona frumos zis (patatas bravas al dente) :)).

  13. Prajitura a fost absolut excelenta, tortilla la fel, frigaruile si sosul deosebite, insa cartofii nu au fost cum ar fi trebuit sa fie niste patatas bravas, au fost chiar nefacuti, aproape cruzi, cel putin la portiile de la masa noastra. Felicitari!

    In schimb nu ma pot abtine de la a remarca faptul ca desi am insistat chiar si aici pe blog pentru o rezervare dupa ce domnisoara pr nu a raspuns in mod sistematic la telefon si ai facut aceasta rezervare tu personal, am ajuns la o masa „de rezerva”, undeva intre un stalp, bucatarie si alta masa de rezerva :) Asta nu tine in nici un caz de tine si nu e un repros adus serii din prisma ta, dar chiar a fost un mare minus pentru toata seara.

    Mult succes diseara!

    1. Delia, mulțumesc. Despre cartofi: am întors mai multe porții din drum din motivul ăsta, unele mi-au scăpat, chiar n-am putut fi peste tot în același timp.Nu-i o scuză, știu, nu-i nici vina voastră că nu ați primit ceea ce vi s-a promis. Totuși, îmi pare rău și îmi cer iertare pentru asta.

  14. Spor la trabă şi baftă deseara!

    Nu ai poze de la Casa Latină să le pui pe blog pt cine n-a fost aseară?

    Apropo, la Cluj nu se face vreun eveniment de genul acesta? Tare mi-ar place să particip.

  15. Lucia, Alex:-), mulțumesc pentru îngăduință:-).
    Horațiu, la Cluj am făcut deja câteva evenimente de felul ăsta. Poate vor mai fi:-).

  16. Euforie sa fie, asadar! Felicitari! abia astept…

  17. Ce bine arata tot!
    Felicitari mii pentru toate realizarile prezente si viitoare:)
    Nu ai inregistrarea cu tine de la Observator? Am vazut doar genericul de final si mi s-a parut ca esti tu, vizitandu-te de mai multe ori aici pe blog.
    Numai bine.

    1. bucatar maniac, Liana, Anadana, multumesc:-)

  18. Adi, te-am ratat de data asta si nici nu stii ce rau ne pare. Dar am avut niste motive intemeiate, iar unul din ele o sa ti-l aratam data viitoare cand vii. E parcat in fata portii.
    Bravo pentru Euforia! Ti-am zis ca totul se leaga, incet si cu rabdare, mai ales cand esti un profesionist!

    1. Simona, multumesc. Mi-ar fi placut sa ne vedem dar mai vvin negresit:-)

  19. Am venit la seara valenciana si data aceasta mi-am adus si prietenii(eram 8 pusti la etaj) si nu am fost cu totii foarte incantati! Mai ales ca eu am participat si la primul eveniment, asa ca nu am putut decat sa ma bucur de o mancare excelenta. Iar desertul a fost pur si simplu divin! Daca ai pune candva reteta pe blog, as fii tare fericita:D

    Iti multumim cu totii pentru o seara superba si te mai asteptam pe la noi;)
    Felicitari pentru emisiunea de la Euforia!

    1. Alina, reteta desertului vine in cateva zile pe blog:-). Multumesc:-)

  20. Gheorghiu says:

    Buna eu am fost aseara in Traian. mi-a placut atmosfera si mancarea. Pestele a fost un pic cam sarat dar a mers. Ca un minus pentru restaurant mi-au dat vinul cald si nu aveau tacamuri de peste dar este treaba lor nu a noastra. Vreau si eu te rog reteta de prajitura din prinma seara si spuma din a doua si reteta de fasole care a fost minunata. Multumesc

  21. Fain tricou ai avut la Antena1 :)) bestial….
    Felicitari…pentru tot! si hai odata in Cluj…. de acum, daca tot esti asa de mare, sa vina ei la tine in Cluj! ;)

  22. alexandru says:

    pacat ca pe acest site sunt tinute numai comenturile bune si nu sunt puse si comenturile mai putin bune, cele care te critica, domnule hadean, nu prea sunteti democratic. de ce nu recunoasteti ca seara valenciana a fost o batjocura pentru clienti.?!

  23. Alex, îmi pare rău că nu ți-a plăcut mâncarea dar nu cred că sunt eu vinovat pentru asta, cu atât mai mult cu cât, vorbind cu aproape toți cei prezenți acolo, am auzit și ce a plăcut și ce nu a plăcut, am răspuns la întrebări legate de meniu, de modul de preparare, chiar am dat rețetele unor preparate (care mi-au fost cerute tocmai pentru că au plăcut). Deci, dacă despre seara andaluză am îndoielile mele (și unele convingeri sedimentate deja), despre seara valenciană nu cred că a fost o batjocură pentru clienți. Cât despre blog, sigur că nu-i democratic și public pe el ce vreau. De obicei vreau sa public toate comentariile, și cele favorabile și cele nefavorabile, în fond, viața e făcută și din lucuri bune și din lucruri mai puțin bune. Diferența dintre un comentariu publicat și unul nepublicat o face tonul. Înțeleg orice și sunt mereu dispus să dau lămuriri dar prefer adresările civilizate.

  24. Roxana, mulțumesc pentru reacție și pentru că mi-ai atras atenția. Am aflat între timp tot (sper că tot) ce s-a întîmplat în seara de Joi, am tras concluziile și chiar am trimis comentariul tău mai departe. Îmi pare rău că ați fost dezamăgiți și sper să am ocazia să vă arăt că se poate și altfel. Mulțumesc:).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close