Dragii mei, așa s-au petrecut lucrurile:
Am spart ouăle (recunosc, eu am făcut asta), cinci la număr.
Am numărat cinci linguri de zahăr. Tot eu.
Am numărat cinci linguri de făină și le-am amestecat cu un plic de praf de copt. Aici s-a încheiat contribuția mea. Ba nu, tot eu am uns tava dar asta nu se pune.
Am scos sâmburii din vișine (vișine din compot, normal la vremea asta).
Am mixat ouăle cu zahărul până am obținut o cremă.
Am pus în cremă făina pe care o amestecasem cu trei linguri de cacao.
Am turnat amestecul în forma unsă cu unt și tapetată cu făină.
Am presărat vișinele și a dat tava la cuptor. Am încins cuptorul zece minute înainte și am stabilit temperatura la aproximativ 180 de grade Celsius (puțin peste mediu la cuptoarele cu gaz). Am lăsat prăjitura să se coacă vreme de jumătate de ceas. Am testat-o cu scobitoarea să vedem dacă s-a făcut (în cazul în care constatați că se coace prea tare la suprafață dar în interior e nefăcută, acoperiți-o cu o bucată de folie de staniol).
După ce am scos-o din cuptor, am însiropat-o cu sucul compotului de vișine.
Aseară am avut musafiri. I-am servit cu prăjitură iar lângă fiecare felie, pe farfurie, am pus înghețată de vanilie.
După cum ați văzut, e a piece of cake.
Să fiți sănătoși.
Eu am pus la congelator, azi vara, visine, fara samburi. Sunt excelente, gust natural. Imi pare rau ca nu am pus mai multe pungi, doar vreo 4. Dar, vara asta, sigur pun, atat cirese cat si visine.
Eu fac blat de piscota, nu adaug deloc praf de copt si, intr-adevar, e o prajitura pe care sa o mananci oricand cu pofta. Felicitari Ralucai! :)
Simona, îi transmit:-)
Mai uimit si continui sa ma uimesti.Bravo! Cred ca meriti si mai mult.
Excelent, cu un pic de frişcă ar fi exact tortul Pădurea Neagră! Combinaţia de ciocolată cu vişine îmi place foarte mult. Ca şi Simona, am vişine în congelator, niciodată destule. Dar, cu un pic de noroc, se poate găsi la Kaufland compot de vişine fără sîmburi.
Angela:-)
Lucia, n-o să te mint, era prevăzută și frișca în plan dar am avut un mic accident și mi-a fost lene să ies să cumpăr alta:-)
arata super bine :D
hehe…te-ai gandit si la mine cand ai zis de temperatura?…la viitorul meu cuptor? :P felicitari Ralucai :) se pare ca bucatareala e contagioasa ;)
Dupa comentarii vad ca dulcele e la inaltime. Arata frumos dar eu nu sint cu dulciurile. (stiu sa fac unele printer care acum si cozonacul) Asa m-am educat si vad ca-mi merge. Dar piineturile… Mmmm, zic cu convingere. Oricind as da un dulce pt. o felie de pii ne neagra.
Raluca, incearca sa pui niste retete vegetariene
Sugerez ceva: Raluca sa se specializeze in retete de mincaruri vegetariene iar Adi déj� e specializat in retetele viceversa. Voi minca retetele lui Raluca si-mi voi clati ochii ba, uneori voi si consuma pe cele a lui Adi
Am povestit unei prietene de blogul tau , Adrian. I-am povestit cum faci poze superb de detailate a fiecarei etape cheie. Mi-a cerut adresa. I-am zis ca mai bine, nu: “O sa ti se faca pofta.” Bine, ea isi poate permite mai ales ca obisnueste sa alerge cite 20 de km pt. diverse cause nobile.
Lara, nu știu ce să zic:-). Cât despre prietenă, mulțumesc:-).
Va urmaresc cu interes blogul. Este o sursa continua de inspiratie culinara pentru mine :D
Daca aveti cumva vreodata drum prin Maramures, pe Valea Izei mai exact, va astept cu drag !
Spor la bucatarit!
Simona, sper să ajung în vara asta. Maramureșul e casa mea, totuși :)
Da?! pai atunci cu siguranta veti ajunge si prin Maramures :)
Pot sa pun si bucatele de ciocolata in aluat? si cum se procedeaza? la inceput, la sfarsit, se arde oare? Da, sunt incepatoare…
este cea mai buna prajitura