În ultima vreme m-am ferit să pun pastele și carnea în aceeași farfurie dar în cazul de față am obținut o derogare (de la mine însumi, pe care mă cunosc și mă înțeleg). Am fost cumpătat, totuși, și am folosit doar câteva zeci de grame de costiță afumată la patru porții de mâncare. Pe care le-am obținut în 12-14 minute.
Mai mult decât orice în mâncarea asta au contat ciupercile de pădure (am folosit o mână de hribi uscați pe care i-am rehidratat 10 minute în apă călduță). Au dat aroma inconfundabilă.
Cât despre costiță, o vedeți. Am pus-o la rumenit când pastele au fost aproape fierte. Într-un minut arăta așa:
Am aruncat peste costiță o mână de spanac proaspăt, spălat bine. Și niște frunze de pătrunjel. Și ciupercile, cu tot cu apa de pe ele, pe care însă am trecut-o printr-o strecurătoare fină.
Am pus și pastele fierte în tigaie, am adăugat o cană mare de roșii pasate și puțin piper prospăt măcinat. Sare n-am pus, costița fiind deja sărată (mă rog, puțină sare am pus în apa în care au fiert pastele). Am amestecat bine și după încă un minut am stins focul.
Am presărat parmezan peste mâncare (acesta e alt motiv pentru care n-am pus sare în sos).
Desigur, am mâncat.
Să fiți sănătoși.
Buuuuun:) astept sa apara tehnologia prin care vei putea trimite niste portii mici pe twitter:D zi faina adi:)
mulțam, zi faină și ție:)
Aaaah, Madonna! Eu faceam ceva de genul asta, dar fara spanac. Dadeam costita afumata prin tigaie putin, apoi ciupercile plus cateva bucatele de usturoi – de obicei ciuperci proaspete, apoi (aici e baiul) le stingeam cu niste smantana slaba (adica smantana de casa luata cu tot cu cateva linguri de lapte batut de pe borcan), piper alb, ceva ierbi aromatice (oregano sau busuioc cat prinzi intre deshte), si puneam sosul peste pastele unse cu 2 linguri de ulei de masline extravergine intr-o tava, dupa care le dadeam o tzira si la cuptor. :)
Adi, spune-mi, te rog, mai tii cura de slabire? Daca da, m-ai putea ajuta te rog si pe mine cu cateva sfaturi, ca sunt la fel de gurmanda ca tine si nu as putea renunta la mancarica buna, o prajiturica sau un pahar de vin, asa ca poate stii cum le-as putea combina cu sportul sa nu se mai depuna.
Multumesc anticipat!
Andreea, e un buton in dreapta sus, scrie pe el „Înapoi la ’90”. Acolo găsești toate postările în care am scris despre asta:). Succes.
Interesanta reteta!Si daca tot gasim spanac in piete te rog sa-mi dai o reteta de mancare de spanac, simpla, poate doar cu carne.Multam frumos.
alina, am mai multe de felul ăsta pe blog:)
Toate ca toate, dar ultimul rând nu mai am cum să-l respect. Cum să fiu sănătoasă, dacă m-am îmbolnăvit de poftă ?! Se ştie deja ce vom mânca la prânz !
exista langa Brasov o localitate care se numeste Valcele…aici,incepand din luna iunie si pana toamna tarziu,la prima bruma, vin tiganii cu ciupeci proaspat culese din padurile invecinate… iutari,galbiori,hribi,negrute,ghebe si altele pe care nu mi le amintesc acum…congelatorul meu e plin,deci problema asta-i rezolvata…si intr-o piata din Brasov exista o mecelarie,( afacere de familie) in care se aduce in fiecare dimineata carne proaspata de la doi sau trei porci sacrificati noaptea,deci cu cateva ore inainte inainte de a fi scosi la vanzare…macelarul trenseaza carnea la vedere,ca pe vremuri…au o groaza de preparate afumate,tot ca pe vremuri…deci si treaba cu costita e rezolvata…Nu-mi ramana decat sa-ti multumesc pt reteta si sugestie.
scuze pt greseli…aceeasi problema cu o tastatura noua si mult mai „finutza”…
La fel ca Mortyse, si eu gateam acelasi fel de mancare, doar ca fara spanac. Mi-ai dat o idee grozava, mai ales ca ador spanacul si toate verzaturile in general!