Gurmand Apetit – noul meu proiect online

381

În ultimii doi ani m-am gândit de nenumărate ori să diversific activitatea mea online (nu că n-aș avea ce să fac cu timpul meu). Da, am blogul acesta, pe care postez în 5-6 zile din 7, dar parcă sunt lucruri pe care le-aș face altfel, aș experimenta mai mult din viața asta culinară, aș explora zone prin care nu trec prea des ori n-am fost până acum. De ce nu fac toate astea aici, e adihadean.ro? Pentru că blogul acesta e bun așa cum e, funcționează în felul acesta, și dacă am învățat un lucru în ultimii ani, am învățat că dacă un „ceva” funcționeaz, nu-i bine să-l strici. Nu intenționez, așadar, să schimb direcția ori sensul blogului meu, care-mi oferă lucruri pe măsura investițiilor în el. Am cumpărat sau primit mai multe domenii în ultima vreme însă nu se aliniaseră planetele până acum puțin timp, când am cunoscut un om care a influențat foarte mult felul în care privesc carnea. Nu-l voi numi aici însă pot să vă spun că i-a plăcut suficient de mult propunerea mea de a face un blog despre carne, cu carne furnizată de compania sa.

steakÎn consecință, l-am pus iar pe Ruben Kislaki (el se ocupă de ani de zile de toate site-urile mele), am cumpărat o temă și a început. Sunt nebun după începuturi, îmi plce provocarea, mă încântă gâdilatul și mâncărimea pe care le simt înaintea fiecărei călătorii noi. Iar blogul acesta, numit Gurmand Apetit (după marca înregistrat de prietenul meu, furnizorul de carne), va fi o călătorie interesantă pentru mine. Mă voi strădui să fie cel puțin la fel de interesantă și pentru cititorii săi. Mai multe despre blog, citiți aici. În ceea ce privește prima postare publicată, iat-o.

steakCe oferă noul meu blog? În primul rând, multă informație despre carne, servită în porții dozate pentru internet, adică în postări scurte, care să nu prăvălească asupra cititorului o avalanșă de cuvinte și noțiuni. Prefer să scriu mai des. Apoi, oferă rețete cu carne (din acestea n-am postat încă, dar le vine rândul, în câteva zile) de vită, vițel, păsăret (bibilică, găină, pui crescut special pentru carne, prepeliță etc), vânat, miel și berbecuț. Rețetele vor fi structurate în pași simpli, ușor de urmat, înșirați în ordinea lor firească. Am decis să mă concentrez pe o singură imagine la fiecare postare. Dacă o fi bine sau rău, nu știu, însă n-am de gând să schimb asta, consider că doar așa pot să ofer destulă atenție cărnii și imaginii în același timp (pe blog am multe rețete cu fotografii intermediare, de majoritatea imaginilor nu-s mulțumit, asta pentru că-mi fotografiez mâncarea singur și pentru că, la o adică,  prefer să-mi iasă prost fotografia și să salvez mâncarea).

steakNu încerc să ascund faptul că blogul va promova mai ales produsele furnizorului meu de carne, fără a fi însă un site de companie. Lucrurile prezentate acolo se bazează pe experiența mea directă cu carnea și pe informații tehnice de specialitate primite de la furnizorul de carne, precum și pe informații obținute de oameni din lumea largă (vor fi linkuri spre surse, fie ele site-uri de specialitate sau bloguri). Marele câștig pe care-l văd eu aici e acela că în timp vom avea cu toții o sursă de informație bilingvă (articolele scrise în limba română vor avea traducere în limba engleză), folositoare inclusiv altor vânzători de carne de pe piața românească, dar mai cu seamă folositoare cititorilor, care vor putea aplica cunoștințele expuse pe blog, în activitatea lor culinară.

steakNu voi renunța la blogul meu și la ritmul postărilor de aici. Pe noul blog voi posta odată la 2-3 zile, chiar mai des dacă voi putea și dacă voi avea material relevant. Totuși, fiind un blog de nișă într-o nișă, socotesc că nu-i nicio grabă și că e destul timp să crească. Blogul nu va afișa bannere (cel mult unele proprii, în campanii de abonare la newsletter) și nici nu va posta campanii publicitare plătite ori gratuite. Dacă voi considera că un produs merită sau e esențial să fie prezent într-una din rețete, el va fi numit ca atare și, pe cât posibil, voi numi și sursa produsului, care poate să fie sau să nu fie furnizorul de carne al blogului (care mai are în portofoliu și alte lucruri). Cam atât am avut de spus pentru începutul acesta. Vă mulțumesc de pe acum pentru susținere și înțelegere și vă poftesc pe www.gurmandapetit.ro dacă vă interesează în special carnea. Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. Ah, bravo! Abia astept sa incerc cate ceva din ce postezi! Si, cine stie, daca avem noroc, poate or aparea si la noi niste macelarii care stiu sa faca taieturi profesioniste…

    1. Adi Hădean Author says:

      sper și eu:)

  2. Excelentă idee, mai ales că nu am nici o zi fără carne :)
    M-ar interesa pe când posibilitatea de a cumpăra produse Gurman Apetit în Cluj ?
    Succes și spor la treabă !
    Toate bune.

  3. Excelent. Ma bucur sa mai invat ceva la un capitol la care am lipsuri si la care consider ca este necesar sa ma indrept. Un singur mic mic comentariu adresat colegului tau programator Ruben. Preview-urile de pe prima pagina sunt dificil de citit din cauza semitransparentei fundalului fara mouse over. De multe ori un overview vizibil face cat 1000 de cuvinte.

    1. Adi Hădean Author says:

      așa-i modelul temei, ideea e să vezi cât mai bine poza:). nu-i atât de dificil să pui cursorul pe text, nu?:)

  4. Doamne Ajuta!
    Il asteptam de ceva vreme, dar ca si in viata, toate la vremea lor. Felicitari pentru ca arata mai bine decat imi imaginam :)

    1. Adi Hădean Author says:

      mulțumesc

  5. Salut Adi,

    Imi place ideea de site dedicat. Mai invatam si noi una alta (chiar ieri am pus in practica treaba aia cu tinutul carni de vita in apa cu sare – a iesit tare bine). Nelamurirea mea la noul site este: de ce sunt meniurile in engleza daca tu scrii in romana?
    Poate asa ai vrut? am vazut ca la „about” e bilingv textul.

    1. Adi Hădean Author says:

      servus și mulțumesc
      e un blog bilingv (apar traducerile în engleză și la celelalte postări, începând de mâine). n-am putut să fac și butoanele în două limbi dar presupun că se cam descurc toată lumea și chiar și cei care nu înțeleg limba engleză, pot deduce repede despre ce-i vorba, îndată de apasă un buton.

  6. Marinica Musatoiu says:

    Mult succes,desi sunt convinsa ca nu-ti lipseste.
    Asta ptentru ca…esti foarte tare :)

    1. Adi Hădean Author says:

      mulțumesc

  7. Doresc mult succes noului blog ! Aș vrea să știu dacă la ”carne” incluzi și peștele, fiindcă acesta mă interesează în primul rând. Asta nu înseamnă că disprețuiesc un cotlet de purcel sau un mușchiuleț de vită ! :D

    1. Adi Hădean Author says:

      mulțumesc. fără pește:).

  8. Andreia says:

    Buna ziua,dm Adi.In primul rand as dorii sa va multumesc pentru faptul ca impartasiti cu noi cititorii retetele dumneavoastra intr-un stil simplu dar totodata rafinat.V-as fi recunoscatoare daca mi.ati spune si mie cum sa prepar o frisca naturala.Multumesc anticipat,mult succes va doresc in continuare atat in ale gatitului cat si in jogging

  9. luminita says:

    Succes in tot ce faceti!

  10. Alexa Georgeta says:

    am marea rugaminte sa nu renunti la acest blog, aici pot vedea cele mai bune retete si foarte interesante ,usor de preparat. iti multumesc din tot sufletul ptr. tot ceea ce ne expui aici pe blog.

  11. ION PANDURU says:

    Mult success ADI!Te vizitez cu mare interes pe ambele bloguri si bine faci ca nu renunti la primul.Onoare si respect!

    1. Adi Hădean Author says:

      nu am cum să renunț, e munca mea de 7 ani:). mulțumesc frumos.

  12. cicilia says:

    Mult succes!!!!Si la mai multe si diversificate.

  13. ANDA BOTORADU says:

    Primesc cu bucurie toate retetele care le puneti pe facebook sau le trimiteti pe adresa mea de mail si va multumesc din suflet pentru toate, mai ales ca vin de la un ardelean .Sanatate si putere de munca va doresc si un bebelus sanatos si frumos ca parintii lui ,Anda Botoradu !

  14. Stefan Iliescu says:

    Abia astept sa vad postarile din noul proiect! As avea o sugestie, totusi, daca nu e prea mult, pune un link pe blog catre Gourmand Apetit. Intru aproape zi de zi pe blog si ar fi mult mai usor sa ajung acolo direct. In rest, multe succese!

    1. Adi Hădean Author says:

      o să fie și link

  15. Dora Piscociu says:

    Succes deplin!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
AdiHadean.ro © Copyright 2023. Toate drepturile sunt rezervate.
Close