Nu-s un mare fan al cefei de porc dar nici nu mă apucă sfiala în fața unei bucăți suculente, ba din contră devin îndrăzneț, îmi vin idei, fac planuri și trec repede la acțiune. Așa și ieri:
M-am pomenit cu ceafa-n față. I-am alăturat tot ce mai aveam în frigider: o jumătate de ceapă albă, o legătură de ceapă verde, o jumătate de ardei, un dovlecel mic, o ciupercă și un ardei iute.
Am tăiat carnea în felii groase și am pus-o în oala mea din fontă.
Am pus legumele tăiate peste carne, am acoperit cu apă și o cană de vin și am pus oala pe foc, cu capacul deasupra. După un ceas pe foc mic, am condimentat tocana cu sare și piper am adăugat o rămurică de cimbru și am mai lăsat tocana jumătate de ceas pe foc, fără capac.
Asta-i toată povestea.
Să fiți sănătoși.
oala de fonta face minuni, zau asa! tot caut una care sa-mi fie pe plac, pana la urma cred ca o sa ma milogesc de matusa-mea sa imi cedeze si mie una…
hehe, fain de cei care au matusi posesoare de oale de astea. cea care-mi place mie, am vazut-o cam la 300 de lei intr-un magazin si cu niste rocade in destinatiile bugetului personal, poate reusesc sa o pun pe lista. deja devine indispensabila :D
Herr Hadean, nici eu nu sunt un mare fan al cefei de porc, dar am fost placut surprins de cum a iesit snitelul din ceafa. nici de schnitele nu-s mare amator, dar trebuia sa iau ceva la drum…
ai incercat?
Zazuza, poartă-te bine cu mătușa, merită .-)
Miju, nu am încercat șnițel din ceafă dar nu-i trecută vremea:-)
Imi lasa gura apa… ca de obicei
Andreea :-)
Ceafa,ca,ceafa,dar tot chichirezul in dezmatul asta culinar ,e crenguta aia de cimbru :)
Crezi sau nu,dar mirosul ei se simte pana la mine.
Lia :-)
Buna ziua Adi,
Vin cu o rugaminte. Recunosc nu am urmarit TOATE retetele de pe blogul tau, asa ca s-ar putea sa existe deja. Ma gandeam impreuna cu ceva prieteni daca ne-ai putea ajuta cu ceva retete gustoase si slabe in calorii. Vrem sa dam burta jos, ca de…vine vara. Asa ca poate o sa existe ceva gen „meniuri” sau cam asa ceva pe care le-ai putea recomanda. O zi buna si spor la Bucuresti, sa strangeti cat mai multi bani pt. Daniel!
Andru, îți indic postarea mea despre diete:
https://adihadean.ro/2010/01/despre-diete/
Intr-adevar Adi, un articol genial. A facut destula valva acolo, asa ca aici nu pot decat sa te felicit!
Ceafa de porc e gustoasa la gratar. ma rog asa-mi place mie, nu ca nu e apetisanta gatita ca mai sus.
Dar cu toate astea, eu tanjesc mai mult dupa muschiulet tinut in bait… si apoi aruncat pe gratar. Condimentele si ierburile transforma carnea intr-un parfum, cunsocut doar de gurmanzi.
Mă, ție ți-e dor de casă…:))