Bruschette cu pastă de brânză și măsline

496

Dan Cherecheș e un prieten din Baia Mare care-mi citește blogul. Mi-a trimis acum două zile indicațiile pentru un mic dejun gustos tare. Am reprodus ce-mi scria el în mail și a ieșit ce veți vedea mai jos. Nu știu dacă seamănă cu ce face Dan dar știu că mi-a plăcut grozav.

Mai întâi am cumpărat brânza de vaci, greu, intrând în patru magazine pentru asta, pentru că la 9 dimineața nimeni nu avea să dea rest de la 100 de lei (e greu să faci comerț în România, după cum observ).

bruschette cu pasta de branza si masline 01

Aveam deja smântâna.

bruschette cu pasta de branza si masline 02

Pentru condimentare am folosit doar sare și piper.

bruschette cu pasta de branza si masline 03

Ceapa e în rețetă.

bruschette cu pasta de branza si masline 04

La fel și măslinele.

bruschette cu pasta de branza si masline 05

Am pus toate acestea într-un castron dar mai întâi am scos sâmburii din măsline. Am făcut pasta, destul de fină.

bruschette cu pasta de branza si masline 07

Am uns câteva felii de pâine cu ulei de floarea soarelui, extravirgin.

bruschette cu pasta de branza si masline 08

Am uns feliile de pâine cu pastă, le-am pus într-o tavă, pe hârtie de copt și am dat tava la cuptor pentru un sfert de oră, la foc mare.

bruschette cu pasta de branza si masline 09

Un pahar cu lapte, două felii de felul ăsta și vezi ziua altfel.

bruschette cu pasta de branza si masline 10

Să fiți sănătoși.

bruschette cu pasta de branza si masline 11

Join the Conversation

  1. mic dejun de copilarie…asa mancam cand eram mic, la tara…dar fara masline/ulei masline…+ 2 ochiuri de ou „organice” :) din cand in cand mai fac si eu…mai pun si un ardei…rosu si alb…si putin patrunjel…yam yam…

  2. un mic dejun brusc.

  3. Am de toate, maine dimineata bag. Multumesc!

  4. Radu-Mihai says:

    Daca nu apare ceva mai deosebit la orizont, asta o sa fie micul dejun de duminica. :) De abia astept!

  5. Arata delicios :-) sunt convinsa ca si gustul e la fel. Am incercat si eu ceva de genul…paine prajita in toaster, unsa cu ulei de masline, iar deasupra suc gros de rosii (preparat pe loc din rosii proaspete tocate), amestecat cu putina sare, piper si oregano.
    Incearca! E sanatate curata si foaaaarte gustos!

  6. cristina says:

    felicitari pentru micul dejun din Esquire :-)

  7. Adi, painea ta a iesit exact asa cum o fac si eu.
    Ma bucur ca ceva simplu si gustos poate bucura si pe altii.
    Eu prefer linga un ceai negru dar o sa incerc si cu un pahar de lapte.

  8. Respect Dl Adi! imi place ce vad aici la tine pe site, aici scrie un bucatarel :P

  9. mosul mic says:

    stai putin, adica reteta asta delicioasa a parcurs traseul baia-mare-cluj fara a poposi oleaca in salaj? inacceptabil,am dres eu BUSUIOCUL, sa fiu in TON cu ocpupatia dumitale, Doamne ce ma inspira bruschetele astea :)). astfel ca la 8 dimineata am facut rondul si am cules cele necesare. rezultatul impecabil,drept e ca am si fost student obedient, am adaugat doar niste cimbru in loc de sare si putin sofran. maine voi servi stimabilele prajeli in cafeneaua mosului sa vedem ce si cum,poate-i stimulam pe inghetatii concitadini..deseara rissoto, apropo, ofera-mi te rog un substitut pentru nuci. gracias si numai bine

    1. Mosule, alune caju as folosi eu.

  10. mosul mic says:

    auzi tu la el, doua felii, mai ardelene,mai…d-apoi 4 ce-au?

  11. Mihaela Tudor says:

    Imi plac mult retetele dvs. Simple, usor de preparat, si mai ales variate – m-au scos din monotonia bucatariei mele. Felicitari de asemenea si pt descrierile/comentariile foarte inspirate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close