Când locuiam în România și mergeam în piață, plecam având sacoşele pline cu legume, verdețuri aromate și diverse tipuri de brânză făcute de oamenii gospodari de la țară (caș, telemea, brânză proaspătă de vaci etc.).
Îmi lipsesc mult piețele noastre pline cu bunătăți autohtone.
De acolo m-am inspirat pentru tema acestei săptămâni (“De prin piață”) și am ales să pregătesc o rețetă simplă, dar delicioasă: frigărui de conopidă cu sos de brânză.
De-a lungul timpului am făcut multe preparate cu această legumă, cum ar fi:
- sufleu de conopidă
- conopidă pane
- salată de conopidă cu maioneză
- crochete de conopidă cu usturoi și parmezan
- mâncare de conopidă
- conopidă gratinată
Tot gândindu-mă ce altceva aș mai putea face din conopidă, mi-a venit ideea de a pregăti și frigărui.
Ingrediente pentru frigărui de conopidă:
- 1 conopidă
- ulei de măsline
- sare și piper
- nucșoară
- cepșoară uscată
- usturoi granulat
- curcuma
Pregătirea conopidei
Am spălat foarte bine conopida și am porționat-o în buchețele pe care le-am pus la fiert în apă cu puțină sare.
Le-am fiert doar două-trei minute, atât cât să se înmoaie puțin.
După aceea pe câteva bețe de frigărui am pus bucheţelele de conopidă, apoi m-am ocupat de pregătirea amestecului cu care le-am uns înainte de a le pune pe grill.
Amestecul de condimente
Am pregătit un sos din: ulei de măsline, sare, piper, nucșoară, cepșoară uscată, usturoi granulat și curcuma.
Cu acesta am uns fiecare frigăruie de conopidă, după care le-am așezat într-o tigaie grill pentru a se rumeni frumos pe fiecare parte.
Ingrediente pentru sosul de brânză:
- brânză proaspătă de vaci (primită chiar de acasă, din România)
- câteva linguri de smântână
- o căpățână de usturoi copt
- ulei de măsline
- sare și piper
- pătrunjel proaspăt
Am zdrobit usturoiul copt și brânza cu ajutorul unei furculițe, apoi am adăugat restul ingredientelor și le-am amestecat.
Nu mi-am dorit ca sosul să aibă o consistență fină, însă dacă doriți acest lucru puteți mixa toate ingredientele într-un blender pentru a obține un sos cremos.
Servirea
După ce conopida s-a rumenit frumos pe toate părțile, am așezat frigăruile pe un platou și peste acestea am presărat niște brânză rasă de oaie.
Le-am servit cu sosul de brânză de vaci, un sos tare bun pe care vi-l recomand cu drag.
Este o rețetă simplă, sănătoasă și savuroasă, pe care sper să o încercați la rândul vostru.
Până data viitoare, aveți grijă de voi, spor la bunătăți și nu numai. 🤗
Cu drag,
Alte idei de rețete cu conopidă găsiți și aici.
Efectiv am înghițit în sec pe măsură ce am citit descrierea acestei rețete
Încă o rețetă adăugată pe lista de bunătăți
Spor la bunătăți și mulțumesc din suflet pentru apreciere. O zi cu soare!
Aceasta este dovada că o banală conopidă fără gust poate fi pusă perfect în valoare prin combinația ideală de condimente și alte ingrediente
Felicitările mele pentru Lușa rețetele ei surprind plăcut de fiecare dată
Mulțumesc tare mult pentru apreciere. Așa este, chiar și din cele mai simple ingrediente putem pregăti rețete delicioase, dacă facem combinații de gust potrivite. Îmbrățișări.
Îmi place să gătesc conopida in toate felurile, însă recunosc că frigărui încă nu am făcut. Mulțumesc pentru rețetă O voi încerca în curând
Cu mult drag. Și mie îmi place conopida gătită în orice mod, de aceea încerc mereu să o pregătesc altfel. O zi frumoasă, pupici.
Sincer de abia astept sa le fac sunt foarte curios ce gust vor avea, suna a fi ceva inedit:frigarui de conopida cu sos de branza! Nu cred ca papilele mele gustative sunt pregatite pentru asa ceva!
Mulțumesc mult pentru apreciere. Sper să vă placă dacă le veți încerca. Spor la bunătăți și numai bine vă doresc!