Specialități franțuzești

167

Ce vă voi arăta mai jos ar putea fi mic dejun (la noi, pentru că francezii nu se omoară după lucruri sărate dimineața, le plac cele dulci)  sau prânz în fugă, ori doar o gustare. Nimic la cald, totul la rece, ca-n multe locuri ori situații de la noi. Ai nevoie doar de un cuțit și de o salată lângă, ca să alunece mai bine. Bine, și de o carafă mare de apă rece.

Am găsit bunătățile la târgul de vinuri la care am fost duminică (vă povestesc despre el în altă zi, sper să nu uit). Gât de rață umplut (doar pielea de pe gât) cu un amestec de foie gras și carne de porc, preparat după o rețetă pe care vă spun drept, n-am ținut-o minte (motiv bun să mai calc prin Franța). Apoi, brânză de capră de două feluri, unul cremos, untos și învelit fain în frunză de stejar (presupun că asta are legătură mai degrabă cu aspectul comercial) și unul dur, cu textură asemănătoare cu a parmezanului însă cu gust de nucă tânără. Bun pentru oricine. Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

 1. Arata delicios!!! Mi s-a facut asa de foame…

 2. Mor de pofta cand vad toata branza aia (in materie de branza frantuzeasca sunt ca Monica din Friends – „I want to move to France and live in house made of cheese” :p)

 3. Luca Cristian says:

  Salve Adi!
  Ne bucuram ca ne prezinti cele doua feluri de branza de capra din cele aproximativa 370 de tipuri de branza franceze!
  Si ar mai merge un paharel de vin la masa!
  Nu ne uita cu targul de vinuri!
  Toate cele bune!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close