Omletă cu trufe și sparanghel

451

Mai țineți minte povestea porcului Nini, cel care găsește trufe? Ei bine, în seara zilei cu vizita, „niște trufă” (nu știu cum să spun altfel, că n-au fost mai multe) a ajuns la noi, printr-o filieră despre care nu vă explic, ar lua mult timp și o jumătate de nuvelă. Cert e că rodul muncii lui Nini a ajuns și la noi. Fășiile subțiri de trufă parfumată de mama Terra cu esențe din cele strașnice, au aterizat într-o omletă, alături de câteva fire de sparanghel, opărite și tăiate-n bucăți nici mici, nici mari.

Înainte de omletă am mâncat foie gras pregătit de chef Herbert Pascal de la liceul SJ L’Amandier. Grațios și delicios, delicat și rafinat. Atât vă spun despre gustarea asta. Rețeta, cu altă ocazie.

Cât despre omletă, deși am mâncat-o seara și nu dimineața, cum se obișnuiește pe la noi, n-am avut niciun regret, ba din contră. Și nu, nu vedeți dublu, am fost noi mai mulți în jurul mesei.

Vinișoarele negre-s trufele. Căldura e prietenul cel mai bun al aromei de pământ reavăn, frunze moarte și sfârșit de iarnă.

Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. NICOLETA says:

    Dupa atatea bunatati cum stai cu programul „inapoi la 90” ? Sper ca bine !

  2. adihadean Author says:

    sunt bine, mulțumesc. nu abuzez de mâncare și fac sport. ca până acum. am mai slăbit puțin de când sunt aici.

  3. Aerul de ocean e un tonifiant foarte bun :)

  4. aoleu ce faci Adi. pai ne dai reteta cu trufe, care nu-s la indemana oricui )))

  5. @codeus http://www.trufe.ro/trufe-in-romania – informatii despre speciile de trufe din Romania si despre activitatea de cautare a trufelor .
    Sunt multe specii si la noi.

  6. Luca Cristian says:

    Salve Adi!
    Eu sunt necunoscator in ale trufelor! Ce gust au? Chiar sunt atat de renumite?
    Dupa povestea cu porcul dresat Nini am devenit curios! Pot fi inlocuite cu vreun alt aliment la acea omleta deosebita?!
    Toate cele bune!!!

  7. Draga Adi, daca tot plec maine in China, iti las aici o reteta frantuzeasca de salata pe care o mancam zi de zi la Chambery si la facerea careia am participat de multe ori…sunt sigura ca experienta si talentul tau, isi vor spune cuvantul, acum ca e vremea salatei pe campii :)
    Se ia , se spala si se usuca o salata creata, destul de mare cat sa fie suficienta pentru 2-3 persoane.
    Se ia o mana de nuci care se prajesc in sare, dupa care se freaca pana se curata de piele si se maruntesc
    In alta tigaie se prajeste bacon taiat marunt marunt
    In bolul in care se face salata, se face un sos din mustar de dijon, ulei de masline si otet balsamic, dar sa ai grija sa fie foarte consistent, chiar nu conteaza daca e uniform ca si compozitie,( pentru noi, chiar nu conta)
    se rupe salata in bucati potrivite si se asezoneaza cu ingredientele de mai sus….poti sa o condimentezi cu piper, poti deasupra sa razi parmezan foarte uscat si asa mai departe…tai o bagheta in felii subtiri…poti sa le si prajesti un pic…langa un pahar de vin alb demisec , e de-a dreptul mortala!
    Pofta buna !

  8. Adina, am notat si miine asta voi gati la prinz. O reteta minunata, nucile, sosul de mustar, fisiile de Prosciutto si bagheta frantuzeasca- wow ce combinatie, I LOVE YOU, xx

  9. Draga Yolanda, am zambit larg cand am vazut ce mi-ai lasat scris pe blogul lui Adi, sa stii ca ma bucur tare mult fiindca nu prea sunt eu cu bucataria, dar pana la a ma gandi ca cineva chiar va prepara ceva ce propun eu, e cale lunga…wow :)
    I love you too!!!!
    Si promit sa-mi mai amintesc retete :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close