Am atât de puțin timp azi, că v-aș da doar câteva poze la postarea de față, să vă descurcați cu ele și cu imaginația din dotare. Totuși, nefiind om fără suflet, vă dau și explicațiile scrise, că poate v-or fi de folos (v-or = vă vor, simt că-i nevoie să fac precizarea, la cum merge lumea azi).
Pentru 2 porții ai nevoie de 6 pulpe de pui inferioare, 600 de grame de mazăre (folosesc de obicei congelată, dacă nu-i sezon), 5-6 ciuperci champignon și o mână de frunze de panac, spălate bine. Sare, piper, o foie de dafin, pătrunjel proaspăt, 300 de mililitri de bulion.
Curăță pulpele la capătul fără carne, lasă pielea pe ele și frige-le pe toate părțile până se rumenesc, într-o cratiță cu puțin ulei. După ce s-au rumenit, pune apă în cratiță, cât să ajungă până la jumătatea pulpelor. Pune un capac și dă focul mic. Lasă să fiarbă până-s pătrunse pulpele (35 de minute).
Toarnă bulionul peste pulpe, adaugă mazărea (decongelat, desigur), condimentele și din nou capacul și focum mic. În cinci minute frige ciupercile tăiate-n bucăți/lamele nu foarte fine, sotează spanacul alături de ciuperci, cu o pișcătură de sare. Stinge focurile și pune mâncarea în farfurie. Îndepărtează pielea de pe pulpe înainde de servire, și-a făcut deja treaba (a contribuit din plin la aromă) și, pentru că nu-i grozav de estetică, s-ar putea să nu fie pe gustul tuturor. Sigur, dacă-ți place, nu te obligă nimeni s-o dai pisicii.
Cum cureți pulpele alea, Adi?
Suna bine. Mersi.
asa ceva..in viata mea!:)) Merita incercata reteta,e buna si pt cei mari si pt cei mici!
sotul mai adauga in sosul mancarii si ardei rosu , ardei verde ,2 -3 morcovi , 2-3 cepe si face sosul putin mai consistent si la sfarsit adauga mararul si patrunjelul.( si noi folosim mazare congelata de la market ) si e tare gustoasa.Copanelele uneori le face pe gratar sau le prajeste .
-Frigerea pe pat de ceapă şi ulei
-Ce ai făcut cu restul de mazăre care nu a ajuns în farfurie ?
-Nu le-ai spus …dumnealor cît timp să mai fiarbă molcom mazărea congelată şi aia necongelată, împreună cu tăti şelelaltele !
Până la urma, cum se „cosmetizează” oscioarele alea, sau e secret de fabicație!?!
nu-i greu. cu un cuțit (mic) ascuțit faci o tăietură de jur împrejurul osului, în capătul gol. Ligamentele se taie ușor (dacă-s prea lungi și inestetice, poți să le tai cu o foarfecă) iar cartilagiul de pe capătul osului vine jos dacă-l tragi având o cârpă în mână. Dacă vrei să cureți osul bine de tot, folosești același cuțit pentru a îndepărta cartilagiul rămas.
Mulțam fain. Pun în practică acum. Am o casoletă de la Transavia și ceva mazăre verde…
Are un gust divin! Tocmai am incercat-o si tin sa mentionez ca sunt foarte incepatoare in ale gatitului. Faptul ca mi-a reusit ma motiveaza sa mai incerc si altceva. Multumesc, Adi!
E foarte buna mazarea cu pui, am facut aceasta reteta pentru examenul de bucătar si l- am luat cu 10