Ieri am gătit multișor și repede, că tot nu mă grăbea nimeni. Am făcut oarece propuneri pentru masa de Paște (miel cu tarhon și rozmarin, salată cu urdă și măcriș, găsiți rețetele pe Ebucătăria).
Am folosit năut și fasole brună din cutie, din cele păstrate-n apă cu sare. Fierte, firește. Am scurs apa de pe ele.
Ceapă verde, usturoi și pătrunjel pentru a aroma mâncarea.
Le-am spălat și le-am tocat.
Am pus năutul, fasolea și verdețurile într-o tigaie, am pus peste ele patru linguri de ulei de floarea soarelui extravirgin și am pus tigaia pe foc. Am mai adăugat sare și piper.
După trei minute am luat tigaia de pe foc (am vrut doar să se încălzească toate și să-și schimbe aromele între ele mai ușor) și am făcut pasta cu ajutorul blenderului.
Am mai adăugat la pastă o linguriță de boia dulce și am amestecat bine.
S-a mâncat cu pită de casă. Să fiți sănătoși.
Foarte interesanta idee … mi-ai dat.
Tocmai imi propusesem sa fac pasta cu naut si linte pe duminica fiind invitati la un
” brunch ” … dar acum musai sa le incerc pe amandoua ca e greu sa ma decid pe care sa o fac ….
Felicia
Eu sunt mare fan hummus (facut acasa). Dar maine dimineata, pasta aceasta va fi! De mult pusesem ochii pe ea (cam de cand ai scris postul pe blog), insa acum se va si intampla!
si eu fac pasta din asta acasa din greu,nu am amestecat niciodata nautul cu fasolea bruna ( kidney beans ) eu le fac separat dar am sa încerc si asa , consider ca astea sint cele mai bune si sanatoase alimente de pus pe sandwich …nici nu se compara cu chimicalele ce se gasesc pe piata ..