Pastă de năut și fasole brună

535

Ieri am gătit multișor și repede, că tot nu mă grăbea nimeni. Am făcut oarece propuneri pentru masa de Paște (miel cu tarhon și rozmarin, salată cu urdă și măcriș, găsiți rețetele pe Ebucătăria).

Am folosit năut și fasole brună din cutie, din cele păstrate-n apă cu sare. Fierte, firește. Am scurs apa de pe ele.

pasta de naut si fasole bruna 01

Ceapă verde, usturoi și pătrunjel pentru a aroma mâncarea.

pasta de naut si fasole bruna 02

Le-am spălat și le-am tocat.

pasta de naut si fasole bruna 04

Am pus năutul, fasolea și verdețurile într-o tigaie, am pus peste ele patru linguri de ulei de floarea soarelui extravirgin și am pus tigaia pe foc. Am mai adăugat sare și piper.

pasta de naut si fasole bruna 05

După trei minute am luat tigaia de pe foc (am vrut doar să se încălzească toate și să-și schimbe aromele între ele mai ușor) și am făcut pasta cu ajutorul blenderului.

pasta de naut si fasole bruna 07

Am mai adăugat la pastă o linguriță de boia dulce și am amestecat bine.

pasta de naut si fasole bruna 08

S-a mâncat cu pită de casă. Să fiți sănătoși.

pasta de naut si fasole bruna 09

Join the Conversation

  1. Foarte interesanta idee … mi-ai dat.
    Tocmai imi propusesem sa fac pasta cu naut si linte pe duminica fiind invitati la un
    ” brunch ” … dar acum musai sa le incerc pe amandoua ca e greu sa ma decid pe care sa o fac ….
    Felicia

  2. Eu sunt mare fan hummus (facut acasa). Dar maine dimineata, pasta aceasta va fi! De mult pusesem ochii pe ea (cam de cand ai scris postul pe blog), insa acum se va si intampla!

  3. si eu fac pasta din asta acasa din greu,nu am amestecat niciodata nautul cu fasolea bruna ( kidney beans ) eu le fac separat dar am sa încerc si asa , consider ca astea sint cele mai bune si sanatoase alimente de pus pe sandwich …nici nu se compara cu chimicalele ce se gasesc pe piata ..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close