Două idei pentru micul dejun

301

Ora nouă e mai bună pentru micul dejun decât ora șapte. Ora șapte e bună pentru trezit și pentru un ceai verde/negru sau o cafea și un pahar mare de apă. E bine să-i dai organismului răgazul de se obișnui cu noua stare (adică nu mai dormi ci te-ai trezit) înainte de a-l pune la lucru. Cam așa reiese din niște studii recente pe care nu le pot cita pentru că le-am pierdut. Oricum, de câteva zile bune (să fie săptămâni deja?) am început să mănânc abia după ora 8.30 în condițiile în care cel târziu la 7.30 sunt treaz ca lumina. Dacă mă simt mai bine? Da, de bună seamă dar nu aș putea pune starea mea de bine exclusiv în contul micului dejun. Mai e și primăvara asta care pare că încheie o iarnp un pic prea lungă, mai e și piața care parcă începe să ofere și altceva decât cartofi și fasole, mai sunt multe lucruri despre care nu voi vorbi aici.

Am deschis postarea nu ca să mă laud cu stările mele ci pentru a vă da două, poate chiar patru idei pentru micul dejun. Patru pentru că am două farfurii de mic dejun care conțin patru gustări ce pot fi mâncate foarte bine și separat.

Pâinea prăjită cu papară e un fel. Papara e aici, cu toate detaliile.

 

Crema de brânză e foarte ușor de făcut: brânză de vaci, slabă, amestecată cu ulei de floarea soarelui, câteva semințe de susan prăjite ușor, cozi de arpagic și puțină sare. Poate și puțin piper. 

A doua idee e aici. Un fel de crocque dintr-o felie de pâine cu un ou în mijloc. Așa am făcut-o. Apoi un sandwich copt în toaster, umput cu șuncă slabă și brânză de capră, stropit cu ulei de dovleac și moțat cu salată și roșii cherry. Sper să vă fie de folos. Să fiți sănătoși.

 

Join the Conversation

  1. bun punct de vedere:)
    acuma 100 de ani oamenii de la tara se trezeau dimineata si se ocupau de animale si gospodarie/munca campului, inainte de a se aseza la cafeluta si mic dejun. Pe la ora 9-10 mancau micul dejun care nu era nici pe departe atata de copios. O alta masa importanta era pentru ei cina, pranzul era de fapt o gustare intre cele doua mese importante fiindca erau constienti ca un pranz copios te moleseste in loc sa-ti ofere energie (digestia este un mare consumator de energie). Cina se lua la 6-7 seara, nu la 11 ca in prezent, iar intre mese nu ciuguleau nimic. De aceea atunci nu vedeai oameni obezi care „au probleme” cu glanda.

    1. Adi Hădean Author says:

      eu ce tot zic? :)

  2. Nu ştiam de studii, dar în romanele englezeşti din prima jumătate a secolului 20, personajele din „lumea bună” beau ceaiul de dimineaţă (adus de cameristă sau de valet), abia apoi se îmbrăcau şi coborau la micul dejun.

    1. Adi Hădean Author says:

      apoi să ne mai apropiem și noi de lumea bună, chit că trebuie să ne ducem singuri ceaiul la pat:))

  3. Dar cum ramane cu sfatul medicilor de a nu bea cafeaua pe stomacul gol? Ca eu asa stiam, si m-ar bucura sa aflu ca nu are nicio contraindicatie lucrul asta pentru ca de multe ori eu simt nevoia sa beau cafeaua intai si de-abia dupa vreo ora sa mananc ..

    1. Adi Hădean Author says:

      dacă așa te sfătuiește medicul…(totuși, dacă bei un pahar mare de apă după ce te trezești, nu mai e pe stomacul gol).

    2. Mananca un biscuit cu cafeaua / ceaiul. Sau, ma rog, o bucata de paine prajita daca nu vrei sa incepi ziua cu ceva plin de zahar – in Marea Britanie ceaiul se bea mai tot timpul cu un biscuit, un sandvis sau o prajiturica alaturi pt ca, intradevar, si ceaiul si cafeaua sunt foarte acide.

  4. Am încercat a doua variantă de mic dejun azi de dimineaţă..absolut delicioasă :D

  5. Adi,in loc de apa bea o canuta de lapte si apoi cafeaua.Eu asa fac de cand” mi-a fost permis „sa consum cafea si inca nu am probleme,Doamne fereste .Numai sa fie doar o cescuta buna de cafea si nu un ibric ! A doua cescuta o poti bea dupa ce mananci !!!

  6. arata misto si pare super consistent, nu doar pt micul dejun :)

  7. draga Sanda,cu respect pentru parerea ta si pentru gazda noastra,nu arunca cuvinte fara sa stii ce inseamna o afectiune tiroidiana… tot organismul este ca un taifun,totul este dat peste cap.stiu,vei fi tentata sa crezi ca si eu sunt vreo obeza…mai mult sau mai putin s ar putea sa ai dreptate sa gandesti asa,insa nu ti as dori sa fii in locul celor care au astfel de probleme.informeaza te te rog inainte sa arunci cu vorbe,nu iti doresc sa ai o astfel de problema.sa ai nu mai mult de 60 de kg si intr o zi totul sa se schimbe,incet incet,putin cite putin,fara sa fii genul care rupe frigidrul in doua…ma bucur ca esti fericita posesoare a unei tiroide functionale la parametri normali…FELICITARI !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close