La Cabana Moților (prima parte)

440

Sunt la Mărișel, la Cabana Moților. Nu vă povestesc tare multe, mi-ar plăcea să dați o fugă până aici, să vedeți cu ochii voștri cum arată cabana și împrejurimile, să gustați din mâncarea pe care o fac aici în acest week-end. Dacă nu puteți, nu-i bai, că or mai fi și alte dăți. Aseară am mâncat pită picurată cu unsoare din clisă friptă, cu cepă verde pe dânsa, cu caș, ou fiert și ridichi, cu o glajă de pălincă de Zalău alături. Apoi niște cârnați buni-buni, fripți pe grill și apoi în bere blondă. Lângă ei, varză acră, înfocată pe plită, cu puțin chimen. După ele, clătite umplute cu gem de caise și moțate cu bezea. Am câteva poze pentru voi, făcute de Emil Tamaș și de mine. Mai vorbim despre asta.

Pozele făcute de mine:

cabana motilor 69

cabana motilor 35

cabana motilor 47

cabana motilor 77

cabana motilor 102

Și pozele pentru care-i mulțumesc lui Emil:

de la emil 01

de la emil 04

de la emil 09

de la emil 33

de la emil 47

e la emil 2 05

Join the Conversation

  1. Doamne ce-am ratat!Te cred pe cuvant ca o sa se mai intample astfel de evenimente!Oricum la cabana tot voi ajunge vara asta!

  2. Exceptional !
    Asa imi vine sa plec din Bucuresti… :D

  3. Frumoooooos! Imi place fiecare poza si ai inceput cu BUDA ecologica

  4. Adi, te rog, doar daca se poate , unde e videoul in care faci cozonac? Pot sa-l pun intr-un for?

  5. Nu reusesc sa intru in ebucataria

  6. @Lara Te rugăm frumos să nu ne jigneşti afumătoarea. :-)
    @Geta Te aşteptăm cu drag!

  7. Aseară am mâncat pită picurată cu unsoare din clisă friptă, cu cepă verde pe dânsa, cu caș, ou fiert și ridichi,

    NEBUNIE CURATA. MMM… MERG SA-MI FAC. Mai vad eu cum picur ‘unsoarea din clisa fripta’

  8. Lara, e afumătoarea cabanei, care cabană e dotată cu grupuri sanitare în interior. Știi, Cabana Moților e cabană, nu o casă dintr-un cătun:-).

  9. Domnule draga mi-ai deschis orizonturi, mi-ai improspatat memoria…..
    Gata o sa facem si noi gratare si niste frigarui romano-englezo-slovace.
    E ziua Anei si Ivanei, doua surori din Slovacia, care vorbesc mai mult decat itzi potzi imagina.
    Evident nu se va compara cu ceea ce mesteresti tu acolo. Imi aduc aminte de ce bunatati ai incropit asta vara, cand ne-am intalnit la munte.
    Distractie la maxim.

  10. Alex, n-ai pornit încă? :-)
    Gabi, mâine mușchiuleț de felul acela fac pentru prânz. La mulți ani veverițelor:-)

  11. Cabana Motilor! Adi Hadean!

    Imi pare rau, hahaha! Nu-s pus a pe jignit. Imi cer scuze. E o neintelegere. Doar ca n-am vazut astfel de afumatoare. Si totusi, fumul de unde vine? Uite, afumatoarele din satul bunicilor era in cosul casei . fumul venea de la sobele din casa, deci erau in activitate pe perioada rece a anului. Din exterior, de pe holul care unea 3 camere, si care nu se incalzea, nu se vedeau decit doua usi ca de dulap, foarte bine inchise, iar cind le deschideai apareau produsele afumate. Cind circula fumul ele nu se deschideau.

    Buda ecologica mi-o imaginam tinuta asa, ca obiect de muzeu. Ceva original. Artistic. Cei ce n-au vazut una, fiind obisnuiti cu cele moderne din interiorul cabanei, sa vada si ei cum era odata ca niciodata.

  12. Grrrr, mai taci ca deja ma scurg pe aici de pofta :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close