Cabana Moților (partea a 2-a)

318

Ieri i-am cooptat pe Emil Tamaș și pe Mircea la frământat de plăcinte. Le-am făcut după rețeta mamei mele. Pufoase, frământate cu lapte și ou, cu smântână și coajă de portocale, umplute cu urdă și caș, cu cozi de ceapă și mărar. Am făcut coaste pe grill, salată din salată verde, cartofi fierți și apoi copți pe grill împreună cu o cantitate impresionantă de dovlecei și praz. Seara am mâncat bogracs gulyas cu carne de vițel și vin, cu razalăi și multe legume. Am băut vin bun, am povestit povești și am adormit pe canapeaua din livingul cabanei. Azi vă mai arăt câteva poze. Ne-om despărți pentru o vreme de Cabana Moților dar vom reveni aici cu plăcere. Sper să pună la fel și oaspeții. Să fiți sănătoși.

Am avut soare, lapoviță, ploaie, ninsoare, grindină și fulgere în aceeași zi.

cabana motilor 140Prânzul de ieri.

cabana motilor 149

Micul dejun de azi (foto Emil Tamaș).

cabana motilor 194La plăcinte, înainte:-) (foto Mircea Baciu)

de la mircea 09

N-or fost rele…(foto Emil Tamaș)

plăcinte-delicioase

Bogracs (foto Emil Tamaș)

bogracs-gulyas-2Mușchiuleț dat prin mirodenii (piper roșu, enibahar, anason, chimen, sare grunjoasă) și perpelit pe grill.

cabana motilor 204

cabana motilor 205Tortul sărbătoritei de azi. La mulți ani, Adina.

cabana motilor 235First cut (foto Emil Tamaș)

de la emil 96

Join the Conversation

  1. frate, imi amintesc de basmele lui Petre Ispirescu cand vad bucatele de pe mesele voastre: pui fripti, berbeci la protap, placinte, salati din gradina ursului…. ;))

  2. va felicit!tre sa fi fost tare bine!

  3. Trebue sa vizitez Cabana Motilor! Nu se poate altfel! Si La multi ani , Adina.

  4. Salutare.

    Si eu am avut ieri musafiri din SM si am facut afara in curte un Bogracs la ceaun (e un pleonasm dar asta e) deosebit , si niste gratarele din carne de vitel .

  5. Yum, yum. Arata delicios pranzul. Intotdeauna cand iti citesc blogul ma inspiri si intru in bucatarie :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close