Azi am gătit pentru Silvia, o cititoare care a aprticipat la jocul cu poze de acum câteva zile (aproape două săptămâni) și care a spus că-i bine orice fac în numele ei, n-are mofturi. Sper să-i placă rețeta de azi și sper ca Eugen, cel care era la rând înaintea Silviei să mai aibă puțină răbdare, până găsesc păstăi de vanilie pentru crema pe care și-o dorește.
Așadar, rețeta de azi e cu pui. Piept de pui, mai exact. Am folosit două jumătăți.
Orezul roșu e puțin mai scump, costă 14 lei un kilogram dar azi am constatat că dintr-un sfert de kilogram am făcut mâncare pentru trei oameni voinici. Se fierbe 20 de minute, în două căni și jumătate de apă la o cană de orez, sub capac. Am pus sare în apă și două lingurițe de garam masala.
Pentru aromarea puiului am folosit lâmâiță și rozmarin din grădină.
Am mai folosit și chimen, piper roșu și piper verde, usturoi și sare.
Le-am pus pe toate în mojar, împreună cu frunzele de lămâiță și rozmarin și cu o lingură de ulei de măsline extravirgin.
Am zdrobit toate astea într-o pastă.
Am frecat puiul cu această pastă.
L-am rumenit în tigaia antiaderentă, fără să adaug alt ulei.
După ce s-a rumenit bine pe toate părțile, am pus peste el o jumătate de cană din apa de pe orez. Am lăsat tigaia pe foc până s-a evaporat toată apa.
Am pus puiul și orezul într-o farfurie apoi mi-a venit o idee și m-am oprit din fotografiat.
Am pus orezul peste pui, am adăugat două linguri de iaurt și am amestecat bine. A fost o idee bună pentru că dintr-o dată orezul nu mai era sec și puiul s-a bucurat și el de prezența sosului. Silvia, să fii sănătoasă, sper că-ți place rețeta asta și că o vei prepara și tu într-o zi.
Multumesc mult Adi!M-ai facut foarte fericita.Promit ca weekendul asta incerc reteta…da nu stiu daca o sa pot face rost de toate condimentele…
oricum vreau sa spun ca e exact pe gustul meu-ador mancarea condimentata .
Multumesc mult inca o data!
Sa fii sanatos se ne incanti cu retetele tale in continuare!
Ai pus apa in sare? Ai fiert orezul in apa cu garam masala? Fa-ma te rog sa inteleg.
Ha! Atat, ca daca zic mai mult imi pica pe tastatura!:))
Incerc si io! :)
:D Ieri am supravieţuit dar azi.. nu cred că mai prind prânzul Adi:) Jur că de acum mă uit pe blog la 11:50, nu de alta dar apoi pot să merg liniştit la masă fără să-mi terorizez stomacul:) Simt mirosul mirodeniilor prin LeCeDeu pe bune! Să fii sănătos!
fara cuvinte. nici nu stiu ce sa zic. dar am o intrebare. orez obisnuit oare nu ar merge? nu de alta da orez rosu cred ca gasesc cam greu pe aici.:d
Silvia, cu drag.
Manole:-))
Cata, pățăști! Dar sunt convins că ai destulă inteligență la purtător încât să faci diferența dintre o eroare datorată vitezei și una datorată neștiinței. Oricum, mulțam că mi-ai atras atenția:-).
AlexT, la fel.
Claudiu, sigur că merge. Eu l-am folosit pentru că-l aveam.
Salut, astept, astept dar cred ca merit si o crema de vanilie si un orez cu lapte:), astept cat e nevoie:)):)):)):))ce nu face mintea perversa pentru placere:))
Scuze de off topic dar cum ingrijesti lamaita si rozmarinul? Am si eu pe balcon exact acestea 2 si cred ca sunt pe moarte desi le am de mai putin de o luna! :(
Pastai de vanilie gasesti la Cosul Verde si Casa Bio.
N-o fi fiert orezul ala rosu chiar in 20 de minute, ca si eu folosesc frecvent si-l bulbucesc de mi se topesc cratitele pina se inmoaie. Dar, „Claudiu Panfiloiu”, fa neaparat rost de el, ca nu numai ca e bun, dar si contine o statina foarte eficienta – substanta care scade colesterolul. Iar in combinatie cu uleiul de masline extravirgin o sa ne lase arterele libere mult si bine, pentru a citi retetele lui Adi pina la adinci batrineti.
Fatduck, nu l-am fiert mai mult, jur pe roșu:-).
inseamna ca esti norocos, ai dat de un orez mai rezonabil, ca altfel nu mai ajungeai sa-ti iei si a doua portie de mousse.
Fatduck :-)))
Unde gasim garam masala sa-l cumparam la indemana?
Multumesc maestre !
Aveam niste orez rosu si ma tot perpeleam cum sa-l prepar :)
Super simpla si aromata reteta !
PS. M-ai deturnat de la un curry … tot de-al tau ;)