Le-am oferit această rețetă prietenilor mei de la Hills, restaurantul din Bistrița cu care colaborez încă de la deschidere. M-am gândit că s-ar putea să vă placă și vouă, deci iat-o. Și apropo de rețete, dacă nu vreți să cumpărați pastele, puteți să le faceți singuri după această rețetă.
Pentru 1 porție de tagliatelle cu somon și mazăre aveți nevoie de 180 g tagliatelle proaspete, 80 g somon proaspăt, 50 g broccoli proaspăt, 30 ml ulei de măsline, 20 g mazăre congelată,120 ml smântână dulce, sare,piper, 5-6 frunze mici de busuioc.
Fierbeți pastele 2-3 minute în apă cu sare. Opăriți mazărea un minut
Tăiați broccoli în lamele și peștele în cuburi cu latura de 2 cm. Frigeți peștele cu puțin ulei de măsline câte un minut pe fiecare latură (4 minute în total) la foc mediu, presărați-l cu sare și piper și puneți-l pe o farfurie.
Frigeți broccoli în aceeași tigaie (mai adăugați puțin ulei dacă e necesar) două minute, adăugați mazărea, smântâna dulce și puțină apă de la paste. Lăsați să dea în clocot ușor și puneți pastele în tigaie. Amestecați bine și punți pastele pe o farfurie. Puneți somonul și frunzele de busuioc la final.
Somonul este pestele preferat al baiatului!Fac si eu reteta asta (cu penne in loc de tagliatelle – sa le poata manca mai usor).O sa pun si mazare data viitoare!
O zi buna!
180 de grame de tagliatelle per portie nu vi se pare mult, aproape dublu?
Desăvârșit gustul!
Mulțumesc frumos, Adi!
Numai bine!
super buna..tocmai ce am terminat de mancat <3
Si eu folosesc reteta aceasta, doar ca am adaptat-o putin dupa gustul meu. Mai exact, dupa ce-o pun de-un spanac, folosesc apa pentru a fierbe tagilatelle-le in ea. Abia dupa ce au consistenta vruta de mine, le scot din apa, verzui (ce-i drept), le amestec cu putine tagliatelle fierte in apa cu sare si adaug putin broccoli. Eu ma lipsesc de mazare ( nu ca nu mi-ar placea mie, da` cu siguranta sotia nu s-ar mai atinge de ele) iar sosul il fac cu ceapa rosie putina smantana grasa de gatit si putin din apa pastrata de la tagliatelle-le fierte normal sa se lege . La final, le amestec iar rezultatul este fantastic!
Bună Adrian,
Prin acest mesaj vreau să-ți mulțumesc pentru toate rețetele bune pe care le faci și într-un mod special pentru această rețetă nemaipomenită. De când ai postat-o a fost preferata mea. Chiar și prietenului meu care nu se dă în vânt după pește, îmi cere să fac des această rețetă. Sunt pe gustul meu și a celor dragi ai mei rețetele tale. Chiar azi am să fac încă o rețetă de-a ta: „Iepure boieresc”. Mulțumesc pentru gust!
Să fii sănătos și să gătești cu gust în continuare.
Cu respect și apreciere,
Loredana
din păcate aproape în toate restaurantele și chiar cele cu pretenții, cel puțin de la noi, găsești paste scăldate în smântână de gătit.. ok, e o chestiune de gust, ca să nu-mi sară lumea în cap.. dar acesta se poate rafina. sunt prea heavy, smântâna acoperă aproape toate aromele ingredientelor folosite. în toate cărțile de bucate italienești pe care le-am răsfoit, nu am văzut nicăieri sau rarisim oricum, sa se folosească smântână la paste. se folosește unt, brânzeturi etc, citat și la cele al forno..
strict legat de această rețetă, eu fac sosul doar din grăsimea lăsată de somon, ulei de măsline și apa în care au fiert pastele, și ies delicioase!
a da.. și usturoi