1 Mai pică într-o zi cu grătare. Nu știu cum se poate una ca asta dar cred că e cam ca și cu Revelionul, care-i mereu în noaptea dintre ani. Sau cu Crăciunul care vine constant pe 25 Decembrie. Doar Paștele n-a reușit să se alinieze dar asta-i o altă poveste. Eu, spre deosebire de Paște, mă aliniez la ziua asta și cam în trei ceasuri de acum înainte (adică de pe la 12 și un pic) o să pun niște mici de Someșeni pe grătarul încins iar mai pe seară o să combin câteva soiuri de carne marinată cu legume și două-trei salate. De bună seamă n-am cum să vă arăt toate astea, nu azi. Pot însă să vă arăt isprăvi trecute, poate vă inspiră și pe voi. Ce ziceți?
Antricot de vițel. Lăsat două ceasuri la temperatura camerei, pus pe grătarul fierbinte, fript 4 minute pe fiecare parte, prăfuit cu sare și piper la urmă.
Ceafă, bucată întreagă, tăvălită prin mirodenii uscate zdrobite, coaptă încet pe grătar, două ore și jumătate, rotită mereu.
Cotlet de porc. Trei minute pe fiecare parte. Legume coapte lângă, poate puțin pesto.
Ardei copți, umpluți cu mozzarella.
Frigărui din pulpă ori piept de pui, marinate-n iaurt cu prafuri de curry.
Fleică rulată și coaptă încet pe grătar. Trei ore. Vin, de bună seamă. Și ardei copți.
Legume pe grătar.
Fleica de mai sus în secțiune.
Altă fleică, prăfuită bine cu mirodenii uscate, afumată pe grătar, însoțită de fasole cu roșii cherry, ierburi aromatice și mirodenii.
Mușchiuleț de porc, fript apoi rulat printr-un amestec de semințe de mac și susan.
Coaste marinate-n zeamă de citrice apoi fripte și glazurate cu sos de zahăr brun cu ardei iute și vin.
Din acest punct de vedere, ! Mai ar trebui să pice de cîteva ori pe an… :))
Poftă bună ţie şi oaspeţilor tăi !
Ce de bunatati. Tare apetisant!
Salve, Adi!
Eu ma satur numai cu fotografiile! Urci treapta dupa treapta! Iti voi urma instructiunile la gratar!
Respect si toate cele bune!!!
Întrebare: ardeii se coc cu mozzarela în interior, sau coacem prima dată ardeii si pe urmă îi umplem cu brânză? Eu m-am gândit ieri să umplu niste ardei cu brânză si să-i pun pe grătar, dar nu am stiut cum se comporă, poate curge brânza…oare ce tip de brânză ar merge pusă în ardei si pe urmă pe grătar?
coci ardeii apoi pui mozzarella și-i mai lași puțin pe foc să se topească brânza. orice brânză pui de la început, se topește.
Adrian,
Toate bune si gustoase, dar spune-mi si mie tehnica coptului 2, 3 ore pe gratar sa ii povestesc si eu sotului meu ca nu stie, iar pozele tale ma duc intr-o stare de agonie si extaz pentru ca sunt o mare amatoare de gratar.
Felicitari pentru retetele ardelenesti, traditionale, pe care le promovezi la Unisol, m-ai „miscat”cu malaiul dulce pe care eu l-am mancat in copilaria mea, dar, pe care cum bine ziceai, doar bunicile ii stiau reteta.In Brasov acestui desert i se spunea papainog. Am sa ma risc sa iti incerc reteta ta de dragul vremurilor de mult apuse!
Multumesc Adrian inca o data!!!!!
e simplu, faci focul mai mic. am câteva zeci de postări cu grătare pe blog, dacă dai o căutare o să găsești multe detalii interesante:).
fleica rulata e de acum vreo 3 ani(sau mai bine…) la Camino, cand ai facut si ceva piersici la gratar:D