Rasol de vită cu mămăligă cremoasă

11.8K

Știind că vine ziua muncii, m-am gândit la un preparat nu foarte sofisticat și de familie. Astfel am decis să prepar rasol de vită cu mămăligă cremoasă, cum îmi place mie cu parmezan, vă asigur că a super bună. Rasolul se găsește în majoritatea magazinelor, iar făina de mălai să nu mai zic, deci cu niște ingrediente accesibile poți să pregătești ceva nou, ce poate nu ai mai gătit și toată familia poate fi încântată de acest lucru. Eu am omis să pun vin în rețetă, dar bineînțeles că acesta poate să fie adăugat după gustul fiecăruia. Aveți mai jos toate detaliile și modul de preparare. 

Ingrediente pentru rasol de vită cu mămăligă cremoasă

Pentru rasolul de vită:

  • 550 g rasol de vită (2 bucăți)
  • 350 ml supă de pui
  • 30 g unt
  • 3 legături de ceapă verde
  • 60 g păstârnac (1 bucată)
  • 150g morcov (1 bucată)
  • 100 g țelină
  • 4 căței de usturoi
  • 20 g făină
  • Puțin ulei pentru prăjit
  • Sare
  • Piper 
  • Crenguțe de rozmarin și cimbru proaspăt

Pentru mămăligă:

  • 120 g făină de mălai
  • 1 l de apă
  • Praf de sare
  • 1 linguriță de unt
  • 35 g parmezan sau granna padano 
ingrediente pentru rasol de vită cu mămăligă cremoasă

Metoda de preparare pentru rasol de vită cu mămăligă cremoasă:

Pentru început am scos carnea de la frigider înainte cu 40 de minute, să fie la temperatura camerei pentru a nu șoca carnea cu temperatura mare din tigaie. Am spălat bine carnea am tapetat-o cu un prosop de bucătărie ca să aibă o suprafață uscată. 

traditionrolex.com
pregătire carne de vită

Am pus o tigaie la foc mediu spre ridicat cu puțin ulei și am dat carnea prin făină, am legat-o cu ață ca să rămână compactă, am prăjit-o pe ambele părți până a avut o culoare maronie-roșiatică frumoasă, după care am pus rapid untul, cățeii de usturoi și crenguțele de ierburi aromate și le-am lăsat puțin să se „cunoască” pentru un minut. 

prairie carne de vită cu ierburi
pregătire carne de vită pentru copt

Am preîncălzit rapid cuptorul la 170℃ . Într-un recipient termo-rezistent si nu foarte mare, am pus carnea din tigaie împreună cu următoarele: supa de pui, ceapa verde, păstârnacul, morcovul, țelina, plus sarea și piperul. Am mai adăugat și niște apă ca să treacă puțin peste carne. Am lăsat carnea la cuptor acoperita cu o folie de aluminiu deasupra, timp de 2 ore. 

Înainte cu 40 de minute să fie carnea gata, am reușit să mă ocup de mămăligă. 

Preparare mămăligă: 

Eu tot timpul prefer să fac mămăliga într-o oală de inox, deoarece așa pot să amestec în ea cu un tel de inox, fără a zgâria fundul oalei. Am pus oala pe foc cu 1l de apă și sare (cam o linguriță) și am lăsat-o să ajungă în punctul de fierbere, dar fără să dea în clocot, atunci am pus făina de mălai, untul  și am început să amestec ocazional de telul și tot mai frecvent pe măsură ce începea să fiarbă. 

După ce am fiert mămăliga, am gustat-o de sare și dacă e suficient de fiartă făina de mălai, apoi am pus parmezanul – a durat aprox. 30-40 până să fie gata. Am avut grijă să nu o fac la foc mare, altfel stropește toată bucătăria. 

pregătire mămăligă

După ce și carnea a fost gata, am așezat mămăliga în farfurie și peste am pus carnea, plus niște zeamă rămasă din oala de la cuptor care era plină de arome. Nouă ne-a plăcut tare mult preparatul acesta, a fost gustos, aromat și mămăliga a fost numai bine făcută. 

Rasol de vită cu mămăligă cremoasă

Bineînțeles, gătirea rasolului într-o oală sub presiune ne-ar fi salvat mai mult timp (carnea ar fierbe într-o oră) sau un slow cooker (în câteva ore am avea o carnea super moale), dar trebuie să ne folosim de ce avem și să facem ce putem mai bine. 

Spor la gătit,

Ioana

Găsiți aici alte rețete cu carne.

Join the Conversation

  1. O sa fac și eu reteta, mulțumesc mult ca ne-ați împărtășit-o. Am amintiri cu rasolul de vita de la nuntile de la țară, era nelipsit, insotit de salata de hrean cu sfecla rosie. Absolut delicios!

  2. Molnar-Kovacs Viorica says:

    Multumesc pebntru reteta.Am s-o incerc si eu.

  3. Nu este de facut reteta, prajita inainte de cuptor..in faina. Nu am vazut bucatar sa faca asa ceva.

    1. Fac această rețeta de vreo 4 ani cred si de fiecare dată iese minunata. Ai mei o adora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close