Ziua de 1 Mai a fost una calmă. Ziua de 30 Aprilie a fost însă mai puțin liniștită. S-a lăsat cu curățenie generală, lucru dureros, mai ales pentru mine, care n-am voie să fac mare lucru pe motiv că „nu faci bine” sau așa ceva. Cu ce credeți că mi-am umplut timpul și mi-am înecat tristețea? Cu niște cheeseburgeri mai suciți de la rețetă, motiv pentru care i-am poreclit cizburgări, să nu se supere originalii. Deci:
Am zdrobit în mojar niște piper+chimen+anason+o mână de alune prăjite.
Apoi am zdrobit în pastă trei căței de usturoi.
Am adăugat o mână de brânză de oaie ușor sărată și uscată. Și niște boia. Am pisat în continuare.
Am tocat o ceapă verde. Mai mărunt decât se vede în poză.
Am amestecat pasta de mai sus cu ceapa, cu o ceașcă de bere, o lingură de pesmet și 600 de grame de carne tocată (amestec de porc cu vită).
Am modelat câteva chiftele pe care le-am învelit în hârtie cerată și le-am pus la frigider pentru 4 ore, să se lege compoziția și să înceapă aromele să se pupe între ele.
Am tras pe lângă mine niște crudități (ceapă verde, salată, roșii, ridichi).
Am făcut un sos din iaurt subțire, mentă proaspătă și puțină sare. Plus două picături de ulei de măsline.
Când s-a făcut vremea, am pus chiftelele pe grătar.
Cinci minunte pe o parte, cinci minute pe alta.
Pentru ultimele trei minute am pus câte o felie de caș de oaie peste chiftele.
Am îndesat crudități tăiate pe lângă chiftele și feliile de pâine prăjită. Am stropit cu sos de iaurt.
Au fost niște cizburgări reușiți.
pfuuuuaaaaaa, nu creca apuc sa fac tot ce scrii tu pe-aici… hamburgerii mei de acum doua duminici au fost muuult mai simplu de facut (in sensul ca am amestecat doar ceapa, usturoi si oarece patrunjel in compozitie) daaaar, iau aminte siiii, deja, alaturi de cartofii cu rozmarin si muschiul impletit tocmai ce-am adaugat pe lista de week-end cizburgarii tai.. :)
Buuuuna treaba , am sa retin reteta pentru cand vin copii si …sta ploaia (ca sa nu mai fac gratar sub umbrela!).Multam.
Subscriu la chestia cu curatenia. Aaaa, si felicitari si pentru reteta, pare interesanta ;-)
te rog mai posteaza pe facebook si retete mai usoare de primavara-vara, fara carne cu multe cruditati. . . ciorbite, salate si alte cele. . . merci
…. eu nu sunt cea mai buna gospodina si de aceea merita sa ne ajuti si cu ceva mai usor :)
nu stiam ce sa fac azi, sa lucrez, sa grataresc pt mine si iubit…. noroc cu tine Adi ca mi-ai simplificat viata :P
pe langa Mihai de mai sus, alt Mihai, adica io, subscriu la partea cu curatenia;
in rest, numai sa vina vremea de iesit, si-ncercam si cizburgarii tai :)
Vai, vai, vai, ce bine arata! Se duce de rapa regimul meu… La cate retete am bifat, nici nu stiu cu ce sa incep in weekend..
Zi faina!
No, m-ai convins , musai sa incerc , tare bine arata!
Yamy….ce bunatate ai facut tu aici. Si denumirea..bestiala.
felicitari pt kg date jos. Nu comentez eu des dar te urmaresc mereu ca esti ardelean de-al meu:) Numai bine:)
Da, merita sa mananci asemenea cizburgari…, de casa.
când o să găsești la mac sau BK un burger din ăsta, să mă anunți:). dacă o chiftea de felul ăsta seamănă cu una de felul ACELA, nu înseamnă că-s la fel. cea de acasă conține lucruri pe care poți să le identifici și nu are conservanți. e proaspătă. ăsta-i doar un aspect. apoi, un sos de iaurt nu-i același lucru cu o maioneză sau cu un keptchup plin de amidon și zahăr. carofii copți nu-s totuna cu cartofii prăjiți în ulei. etc. trebuie să fii atent la diferențe și o să înțelegi. dar pentru asta, trebuie să fii un pic antrenat și să înțelegi care-s diferențele:).
nu poți să compari merele cu perele ca și cum ar fi același fruct. sunt concepte diferite:).
trebuie sa incerc si eu reteta asta pentru ca arata prea bine
vai…. tulai doamne! musai de pus pe listă pt weekendu ăsta :D
i-am incercat!!!! sunt buuuuni si usor de facut. merge si fara mojar…poti sa toci totul la robot si sa adaugi verdeata tocata de mana…excelenti dar din doi te saturi si din reteta mi-au iesit vreo 10 portii. sa aveti pofta!!!
Facut, mancat, saturat o gasca de prieteni.
Speriat putin ca nu prea erau cantitati, da’ parca tot dupa gust mere mai bine.
Miez de nuca in loc de alune crezi ca merge?
O saptamana faina.