Vă spun sincer sunt mare fană vinete, de aceea încerc mereu să le integrez în diverse rețete, nu doar în clasica salată cu maioneză.
Le puteți tăia în cuburi și să pregătiți un curry super delicios, le puteți pune de ce nu în shakshouka, puteți să încercați salata de vinete orientală cu tahini sau pur și simplu le puteți umple, cum am făcut și eu de această dată .
Este o rețetă rapidă, gustoasă și din puține ingrediente.
Aveți nevoie de următoarele ingrediente pentru aceste Vinete umplute :
- -4 vinete
- -500 gr carne tocată ( eu am folosit un amestec din porc și vită)
- -200 ml sos de roșii
- -condimente ( sare, piper, cimbru, boia)
- -o ceapă roșie
- -pătrunjel
Mod de preparare Vinete umplute:
Am început prin a tăia vinetele în jumătate, le-am crestat și le-am așezat pe o tavă cu hârtie de copt. Le-am stropit cu ulei de măsline și am presărat sare.
Am băgat tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de aproximativ 30 de minute.
Într-o tigaie am pus puțin ulei la încins și am călit o ceapă roșie, după care am adăugat carnea tocată și mixul de condimente și am lăsat totul la foc mic până s-a gătit carnea.
După ce carnea s-a gătit și și-a schimbat culoarea, am adăugat sosul de roșii și pătrunjelul tocat mărunt și am mai lăsat în jur de 10 minute la foc mic.
Cum am umplut vinetele:
După cele 30 de minute, am scos vinetele din cuptor, iar cu ajutorul unei linguri am scobit vinetele formând un fel de bărcuță, iar miezul acestora l-am adăugat peste carne.
Am băgat tava din nou la cuptor pentru încă 10 minute, iar la final am presărat pătrunjel.
Puteți de asemenea să puneți și mozzarella rasă pentru extra gust.
Au ieșit foarte aromate și delicioase, sunt perfecte pentru masa de prânz.
O altă idee:
Daca vă rămâne carne, puteți să o amestecați cu paste fiert și obțineți încă un preparat minunat.
Pentru mai multe idei, ne vedem pe instagram.
Cu drag,
Îmi place să încerc rețete noi și, cu siguranță, această rețetă de vinete umplute va fi adăugată pe lista mea. Sunt nerăbdător să descopăr savoarea și textura acestui preparat și să îl împărtășesc cu cei dragi.