Mi-e dor să mănânc acasă

241

Ziua bună, dragii mei. Nu știu alții cum sunt, dar mie mi s-a făcut dor să mănânc acasă. Sunt deja săptămâni bune de când mă trezesc dimineața, scriu pentru blog, plec în te miri ce parte cu treabă și mă întorc seara, când e prea târziu pentru a mai mânca. Am gătit acasă (și eu și doamna) în ultima vreme dar mult mai puțin decât de obicei, asta pentru că am constatat că nu-i cine să mănânce, și parcă-i păcat să gătim doar pentru căței. Sigur, e bine să ai de lucru, e bine și să mănânci în oraș, dar ca mâncatul acasă, în tihna căminului tău, nu-i nimic. Cum e la voi? Cât de des gătiți acasă? Câte mese luați împreună cu întreaga familie într-o săptămână? Ce mâncați de obicei?

omleta

ochiuri

V-aș mai pune întrebări dar trebuie să fug la muncă:). Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. briana D says:

    La mine , de regula, cina este luata in familie in fiecare zi, mai putin in wekend cand iesim prin oras.Atunci masa luata in familie devine micul dejun, dar , per ansamblu sunt 7 mese luate in gasca :)De gatit gatesc uneori la cerere, alteori la inspiratie. Peste la gratar cu legume si cu salata verde si rosii chery, sau o salata amestec ( rucola, verde, baby spanac etc) la care adaug diverse dresinguri si muschi de porc la cuptor , feliat si pus peste salata Sau supa de galusti din gaina de tara, si cu pilaf ca cel din vremea copilariei mele…sau snitel de pui( la cererea kinderului) sau varza calita cu ciolan:) ( varianta de aseara)

  2. Valentin says:

    Adi, eu mananc zilnic acasa macar o data. in general mancare gatita: ciorbe, supe, friptura cu sos etc.

    As avea si un feedback la adresa blogului. Imi dau seama ca esti foarte ocupat si ca ai din ce in ce mai putin timp pentru scris si postat retete. Insa totusi, cred ca ai ajuns atat de popular datorita retetelor postate si bineinteles, si a modului in care le descrii. Daca ma uit la ultimele 10 postari, 4 sunt cu retete, nu foarte detaliat prezentate, iar 6 sunt despre alte proiecte de care te ocupi. Nu ca nu ar fi interesante, dar cel putin eu as vrea sa vad mai multe retete, retete interesante la care eu nu m-as gandi sau pe care eu nu stiu sa le fac.

    Iti scriu asta din postura de cititor fidel al blogului tau, cu cele mai bune intentii.

    1. Adi Hădean Author says:

      Înțeleg și apreciez feedback-ul:). Trebuie să țineți seama de faptul că blogul ăsta nu-i doar despre rețete descrise în amănunt ci și despre idei, despre mine (e totuși un blog personal) și proiectele mele. Și dacă te uiți la ultimele 2300 de postări, vei vedea că aproximativ 2000 sunt u rețete. Blogul nu poate avea alt curs decât cursul vieții mele.

    2. Valentin says:

      Sigur, inteleg, ti-am spus doar ce ma intereseaza pe mine mai mult, si motivul pentru care pana la urma blogul tau a devenit atat de popular. Eu ma refeream la ultima perioada, cred ca acum ceva timp proportia retete/alte proiecte era total opusa. Apreciez si celelalte proiecte, insa nu atat cat sa citesc posturile despre ele.

  3. cristina petrescu says:

    Eu gatesc la 2-3 zile, de regula cand se termina cate un fel de mancare; mai fac si completari, in functie de necesitate; 5 zile/saptamana, masa de seara se serveste cu familia, iar sambata/duminica si pranzul.Nu lipseste ciorba de la masa; felul 2, diverse…salata – nelipsita.
    „Sa fiti sanatosi”…

  4. Si eu sunt din acele persoane care duc dorul meselor in familie, pentru ca sunt speciale orice ai avea pe masa, oricat de smplu, oricat de sofisticat. De cele mai multe ori cand stiu ca voom avea o masa in familie, in tihna, imi place sa fac ceva special, sa ii uimesc pe ai mei, sa le „gadil” simturile cu ceva bun si special pentru ei, pentru ca sunt speciali. Dar mai avem si momente spontane, asa cum a fost si astazi de dimineata, dupa multe dimineti plecate in fuga cu o gustare in masina, in drum spre gradi, insa in aceasta dimineata „tati” ne-a facut omleta pe care doar el stie sa o faca asa si de care ne-am bucurat impreuna.
    Sa fim sanatosi cu totii si sa ne bucuram in tihna de cei mai dragi :)!

  5. Carmen says:

    La noi in familie gatesc si eu dar si sotul. Facem mancare in fiecare zi ( felul doi ) si ciorba o data pe saptamana pt ca avem 2 baieti si trebuie sa-i hranim cat de cat sanatos ( daca se mai pot numi alimenele naturale , bio pt ca stim cate chimicale , e-uri contin toate ) .
    Seara luam cina toata familia iar in wenked si pranzul cu totii.

  6. Carmen Luminita says:

    Zilnic, mancam cina impreuna. Eu locuiesc in Olanda si orele de masa se respecta cu strictete. Programul se face in asa fel incat sa fii acasa la cina care este in jurul orei 18.00 dupa aceea se mai poate pleca la munca voluntara sau fiecare unde vrea. De mancat noi mancam variat dar am grija sa fie biologic, ci nu doar cu numele biologic ci chiar produse verificate. Apoi adaptez retele traditionale la varianta mai sanatoasa. Am observat ca avem cam aceleasi gusturi la mancare si sper ca in curand sa iti permiti sa reusesti sa iti finantezi proiectele fara reclama la produse care nu sunt super sanatoase. Dar inteleg ca poate nu toata lumea inca isi poate permite in Romania varianta sanatoasa, ci nu numai in Romania nici aici nu e usor.Oricum, ignorand observatia mea de mai sus, pana acum blogul tau mi se pare cel mai fain si profesional! Weekend fain iti doresc!

  7. Andrei Baciu says:

    Din pacate, datorita programului, doar micul dejun il servim acasa in familie. Rareori si cina cand reusim sa mai gatim unul din noi. In toamna asteptam pe lume al treilea membru al familiei, iar mancatul acasa este unul dintre lucrurile pe care ni le-am propus!

  8. Gatesc in fiecare zi. Am un baietel de 5 ani si ii dau doar mancare proaspat preparata. Dimineata ne-o incepem cu lapte de migdale si nuci home-made.

  9. marianna says:

    Am si eu trei „catei”, pardon copiii, inevitabil gatesc in fiecare zi, gasesc multa inspiratie pe blogul tau, asa ca am „furat”cateva din retetele tale. Supa cu gust de copilarie fericita, paste in diverse combinatii cu carne si legume, pizza, gogosile dupa reteta mamei tale, peste, pui si destul de rar friptura de vita.Personal mi-a placut foarte mult proiectul tau cu mancarea sanatoasa in gradinite si regret ca nu am reusit sa cumpar cartea cu retete pentru cei mici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close