Cârnăciori în viță de vie

246

Dacă un polonez s-ar afla în situația de a-și alege ultima lui masă, cu siguranță ar alege kiełbaski, în traducere – cârnați. Sau poate schabowy, tradus snițel. Oricum, ar fi o decizie dificilă. Iubirea nemărginită a polonezilor pentru cârnați cred că o întrece pe a noastră, fapt dovedit atât de varietatea disponibilă, cât și de faptul că în topul recomadărilor străinilor se găsește żurekAceasta este o supă acră delicioasă, pe bază de borș din pâine de secară, servită cu cârnat alb și ou fiert. Și până acum, n-am întâlnit nicio persoană căreia să nu-i placă. Această supă este servită de obicei de Paști, dar iarna este excelentă oricând.

Un tip mai ciudat de cârnat este kaszanka, cunoscut drept cârnat în sânge și preparat din măruntaie de porc, pentru care nu am prins gustul. Din fericire, există și kabanosysimilar cu ai noștri cabanoși, doar că polonezilor le place să-i mănânce între mese, ca pe grisine.

Pentru rețetă am folosit cârnați afumați, semi-uscați.

Cârnăciori-cu-ceapă-și-struguri

2 linguri ulei, 700 gr cârnați (cam 6, crestați), 3 cepe roșii (tăiate fâșii), 1 linguriță semințe de coriandru, 1 linguriță semințe de muștar, 3 linguri oțet de vin roșu, un mănunchi de struguri roșii (aprox. 15 boabe), sare și piperCârnăciori-cu-ceapă-și-struguri

Într-o tigaie încinsă, la foc mediu, se pune uleiul și se frig cârnăciorii timp de 5 minute. Se adaugă ceapa și se frige până se înmoaie, amestecând din când în când. După 10 minute, se adaugă semințele de coriandru și muștar, urmate de oțetul de vin roșu. Se frige totul încă 5 minute, după care se adaugă strugurii, sare și piper proaspăt măcinat. După 5-6 minute, cât să se frigă și strugurii, este gata.

cârnăciori-cu-ceapă-și-struguri

Text&Foto: Lia Ștefan

Mr.Bunny’s Cooking Adventures

alist

Join the Conversation

  1. Iertati-ma, dar unde-i vita de vie? Sau e sinonim pt struguri? Sau trebuie sa mai citesc reteta de inca 5 ori…ca din primele 5…n-am inteles…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close