Prânz ușor, de vară

300

Postarea de azi ar putea fi răspunsul (unul dintre ele) la întrebarea : oare ce aș putea să mănânc la amiază, repede, gustos și ușor de făcut? Asta am mâncat eu ieri, cuprins de dor de Mediterana, de dor de simplitate. Iată:

Am trecut ieri prin piață. Am luat câteva roșii și o legătură de ceapă verde.

telemea de capra in salata 01

Am mai luat și un calup de telemea de capră, foarte gustoasă.

telemea de capra in salata 02

Am tăiat ceapa.

telemea de capra in salata 03Am tăiat roșia.

telemea de capra in salata 04

Am tăiat brânza în bucăți mai mari.

telemea de capra in salata 05

Le-am pus pe toate într-o farfurie și am turnat peste ele două lingurițe de oțet balsamic.

telemea de capra in salata 06

Am turnat și două lingurițe de ulei de măsline extravirgin.

telemea de capra in salata 07Am amestecat, apoi am mâncat. Puteți să-i alăturați salatei și o felie de pâine bine prăjită, va mai atenua din aciditatea ei.

telemea de capra in salata 08

Sigur că a fost bun.

telemea de capra in salata 11La desert am avut căpșuni.

telemea de capra in salata 09Să fiți sănătoși.

telemea de capra in salata 12

Join the Conversation

  1. de-li-cios! si mie mi se par mancarurile de vara cu atat mai bune cu cat in Austria a fost frig tare pana vinerea trecuta :)). acum ne bucuram de soarele asta parca mai mult ca in alte veri :)

  2. rodica maria nastasoiu says:

    Excelenta ideea!multumim !iar de Mediterana pot sa-ti spun ca apa e mai rece decat cea din frigiderul meu ,dar e frumoasa !

  3. Zazuza, Clujul e un fel de Austria, meteorologic vorbind:-)
    Rodica, până la San Juan (nu știu pe care țărm al Mediteranei stai) e destul de rece:-)

  4. Mersi de inspiratie Adi! Cred ca in seara asta o sa mananc light!

  5. :) azi mi-am adus cam acelaşi lucru la muncă numai că folosesc nişte ton în ulei de măsline în loc de brânză şi mai am şi un pic de castravete:D d-abia aştept să iau prâzul:D

  6. iti vine sa mananci pozele!

  7. La mine salata asta mediteraneană apare în varianta cu mozzarella (sau caş dulce), de obicei fără ceapă, dar presărată cu ierburi – busuioc, oregano, mentă.

  8. Mihai, cu plăcere
    Alex, tonu-i bun, dar pe cale de dispariție.-)
    Simona:-) și mie, și mie:-))
    Lucia, și la mine are din cele ce spui, de obicei. Acum am vrut să simplific până la extrem, ca să-i arăt românului nostru că o salată ca la Mediterana nu-i neapărat exotică:-)

  9. dupa ce am fost la un ospat care a cauzat sacrificarea unei intregi ferme de porci, pui si rate, numai salata asta light o sa bag in urmatoarele doua saptamini.
    tineti-mi doar pumnii sa fentez chiftele pe care le rumeneste maica-mea de vreo doua zile intr-o mare veselie.

  10. fatduck, eu am renunțat la pâine și cartofi pentru o vreme) :-))

  11. Si eu am gatit ceva asemanator pt. pranzul meu de ieri, luat la ora cinei. Doar ca am pus si salata, iar in loc de telemea de capra am avut de vaca. Si am mai taiat si vreo 3 gratare din piept de pui ramase de duminica. In loc de capsuni am mers pe cirese (preferatele mele). Dar sunt de acord: delicios si foarte satios.

  12. Delicios! Si daca nu gasim telemea de oaie sau capra punem mozarella si niste mazline :) Si putin castravete, ca nu-i place sotului, asa-mi ramane mie mai multa salata ;)

  13. Simplu, rapid si gustos! Nu-ti place capra (mama-mama, ce deliciu), pui alta branza si gata. Prea multa ceapa, pui mai putina. N-ai otet balsamic (prietenul meu e disperat dupa chestii acre, la noi se termina otetul in doi timpi si trei miscari), nu-i bai: mai am inca niste borcanele cu muraturi asortate, nitica zeama de la ele da un gust minunat salatelor de vara. :)

    Offtopic: ai idee cat tin legumele uscate in casa? Anul trecut am facut un fel de vegeta din resturi de radacinoase, rosii, ardei, verdeata (ce ne-a ramas de la sosuri si zarzavaturi ptr. ciorbe), date prin masina, amestecate cu sare, coriandru si piper pisat, uscate in cuptor si pastrate in borcanele – pana acum sunt ok, nu au mucegait. Ma gandeam sa facem rosii, ardei si radacinoase uscate, dar nu stiu daca rezista in camara de la bloc din toamna pana in primavara.

  14. Alina, dacă reușești să deshidratezi roșiile (ori celellate legume) cu o mașină (se găsesc în supermarketuri, costă între 200 si 400 de lei), poti sa obitii o mixtură sănătoasă care tine chiar un an, dacă o păstrezi la umbră/loc uscat.

    Liane:-) merg si măslinele foarte bine.

    Strumfa, excelentă combinație. (azi mi-am luat si eu cirese)

  15. ce faceam eu la ora zero, azi-noapte? mancam rosii cu branza, fix ca in pozele tale. numai cu astea ma hranesc pe timpul verii. abia astept sa se coaca cele din gradina – nu mai pun gura pe astea din piata! :)

  16. lucia Roma-Italia says:

    delicioasa, si dim si la pranz si seara:) am mancat dar cu muuult piper ca mie asa imi place….multumim pt idei

  17. ma fascineaza calitatea imaginilor, bravo

  18. VictorCh says:

    Produsul final ar fi bun, dar nu stiu daca sa ma incumet la asa preparare complicata… :))

  19. in sfarsit o mancare fara tag-ul: gratar…. doamne ajuta si hai noroc. acum beu tokaj-ul primit cadou de la tine. vezi…am inspiratie.

  20. Nu ca a fost buna, a fost excelenta. Cand am venit de la munca asta mi-am facut ieri. Grozava ! In loc de paine am pus langa ea un bol de orez. Mmmmmmmmmm !

  21. profademuzica says:

    Am ajuns iar pe blogul tau, excelent si nota 10, esti pe gustul meu ca sa zic asa :)

  22. O aberaţie! Orice copil de la cinci ani în sus poate face aşa ceva, inclusiv aşa-zisele close-up-uri. ;)

    1. adihadean Author says:

      Vave, destul de corect, în sensul că încerc să postez rețete pe care să le facă orice copil de la cinci, hai, șapte ani în sus. Cei abia ajunși la pubertate manifestă probleme de înțelegere dar partea bună-i că sunt mereu dispus să dau explicații suplimentare :-).

  23. Atunci am o întrebare. Ceapa şi roşia când le speli înainte, după sau în timp ce le tai? :-?

    1. adihadean Author says:

      Sigur că înainte, dar plec de la prezumția de bun-simț. Adică socotesc că oamenii, în general, au capacitatea de a discerne și știu că nu-i bine să mănânce mizerii fără a mai trebui să li se atragă atenția în sensul acesta. Sigur, mai sunt și excepții, pentru că bunul-simț nu-i ceva cu care te naști, se dobândește prin educație și nu toți avem norocul de a beneficia de educație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close