Rețetă de cheesecake cu quark și mascarpone

1.6K

Am văzut în Good Food o rețetă de cheesecake cu quark și mascarpone. Și cu Bailey’s și cremă de cafea. Se făcea la rece. Eu mi-am dorit să coc și din acest motiv am păstrat din rețetă ce mi-a plăcut mie, respectiv cele două tipuri de brânză. Quark e o brânză fină, proaspătă, cu un ușor gust de iaurt. Se face prin încălzirea laptelui bătut până la un punct. Laptele e apoi strecurat. Mascarpone e o brânză fină italienească (și nu o smântână, cum greșit știu unii profesori de pe la cursurile de bucătari) obținută prin denaturarea smântânii. Acum, dacă toată lumea-i lămurită cu privire la quark și mascarpone, să purcedem la drum prin rețeta zilei, pe care i-o dedic Anei de la Easypeasy, pentru că azi e ziua ei:

Am lăsat brânzeturile-n ambalaj ca să vă fie mai ușor să le identificați. Am folosit câte o jumătate de kilogram din fiecare. Dacă găseam brânză quark fără aromă, aș fi folosit o păstaie de vanilie pentru a o aroma. Am găsit însă quark cu aromă de vanilie și m-am liniștit.

Pentru blat am folosit 300 de grame de biscuiți simpli de tipul petit beurre.

Am topit un pachet de unt și l-am turnat peste biscuiții zdrobiți (practic, i-am făcut praf).

Am amestecat bine untul cu praful de biscuiți.

Am așezat amestecul într-o tavă pentru torturi, rotundă, cu diametrul de 20 de centimetri. Am încercat să îl distribui uniform și m-am ferit să-l presez prea tare (am vrut ca blatul să absoarbă o parte din umezeala din cremă). Am pus tava-n frigider pentru zece minute, să se întărească blatul.

Am pus brânza într-un bol, împreună cu 300 de grame de zahăr. Am amestecat cu un tel.

Am turnat peste ele 50 de mililitri de brandy de calitate, pentru aromă.

Am pus în cremă patru ouă, pe rând (se pun pe rând pentru o mai bună încorporare și pentru a nu forța amestecarea cu telul, nu e bine să bați crema pentru că încorporează prea mult aer și riști să se pleoștească atunci când o scoți din cuptor).

Am pus crema peste blat și am pus tava-n cuptor. Am încălzit dinainte cuptorul la 150 de grade Celsius. Am lăsat tava în cuptor pentru o oră (dacă vedeți că se rumenește pe deasupra, puneți o folie de staniol peste tavă).

Trucuri de la Bogdan Mureșan (Cassa Loco): după ce s-a copt cheesecake-ul, lasă-l în cuptor câteva ore, până se răcește de tot. În felul ăsta nu va crăpa pe mijloc (am văzut multe crăpături în cheesecake la viața mea, n-a fost cazul de data asta). Când e copt trebuie să fie ușor moale în mijloc dar nu lichid. Nu vă faceți probleme, se va întări în frigider, unde trebuie să-l țineți cel puțin trei ore înainte de a-l tăia, asta după ce s-a răcit în cuptor.

Am vrut să-i fac un topping din ciocolată, chiar l-am făcut, dar ideea s-a dovedit a nu fi grozavă.

Din acest motiv am hotărât să-l completez (deși era desul de complet deja) cu niște dulceață de afine.

Putea fi mai bun? Probabil că da. Am fost mulțumit de cum a ieșit? Absolut.

O să mai fac? De bună seamă. De ce-i atât de închis la culoare primul strat? Pentru că am un cuptor care coace mult prea tare jos. O să găsesc o modalitate de a proteja torturile pe viitor. Am auzit că dacă pun o tavă pentru cuptor peste care întind un strat de sare grunjoasă, obțin o izolație destul de bună. Trebuie să încerc asta. Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. NICOLETA says:

    Arata …BESTIAL ! Probabil este la fel de bun .Cu cuptorul patesc si eu la fel ca tine si cand coc prajituri pun pe tava de deasupra arzatorului 2 sau 3 caramizi subtiri ( pentru sobe ), dupa aceea le iau de acolo .Prajitura ta imi aminteste de o reteta de crema de zahar ars cu blat . Daca vrei pot cauta reteta si ti-o trimit .Sa auzim de bine !

    1. am incercat si eu . dar unde trebuie puse caramizile? direct sub tava de prajituri sau pe placa de deasupra flacarii?

  2. Al meu barbat face cam la fel acest minunat cheescake, insa, coace toata treaba asta intr-o tava in cuptor, unde a pus apa… Bain Marie, parca ii spune. Eh, in felul asta cred ca poti scapa de „talpa” aia maronie. Il las pe el sa faca acest tip de prajitura, pentru ca-i placerea lui… In rest e cam paralel cu bucataria :))

  3. rodica maria nastasoiu says:

    Abia am asteptat sa postezi reteta ,am cumparat de sambata si mascarpone si branza quark dar fara aroma (asa am gasit ) ,cred ca e minunat de buna ,arata super !!!!!!!!!!!!!si eu o voi face in curand . multumiri pentru reteta si felicitari !!!!!!!!!!!!!!

  4. Imi spui, te rog, cum se cheama in germana branza quark? Sunt intr-o tara vorbitoare de germana si vad ca si ambalajul tau are ceva germana pe el. Multumesc!

  5. adihadean Author says:

    Corina…quark :-)
    Rodica, succes:-)
    Miha, într-adevăr, baia de aburi poate fi o soluție:-)
    Nicoleta, sigur că vreau, mulțumesc.

  6. Wow, delicios si destul de simplu de facut. Voi incerca si eu zilele acestea !

  7. Suuuper! sa termin cu varuitul si o fac sigur; eu am rezxolvat problema cuptorului cu 3 caramizi de samota; nu mai parleste .

  8. Arata superb! Tot weekendul am asteptat reteta!

    Sa stii ca si cuptorul meu ardea absolut tot ce bagam in el, pana mi-am dat seama ca nu puneam tava. De atunci, nu mai am nici o problema decat daca uit eu sa scot friptura/prajiturile la timp :)

  9. chiar super !!!!! chiar imi doream ieri, un desert, dar sa nu coc, mai ales pe caldurile astea ( in Germania sunt 33 grade). si sambata am musafiri! Ms. mi-ai fost de ajutor. :D

  10. Si eu am aceeasi problema cu cuptorul. Asa ca mama l-a masurat si a facut rost de o bucata de marmura care a pus-o pe primul nivel. Fiind foarte groasa si fix cat cuptorul, acum nu mai arde. Pluuus, e f utila pt a coace pizza sau paine ca pe vatra :D nu chiaaaar, dar aproape :)) Hope this helps!

  11. mi-a dat o lacrimă… mi s-a făcut o poftă de nu-ţi imaginezi pun pariu că este demenţial:) eşti un norocos că ai timp să faci toate minunăţiile astea.

  12. Ultima poza e bestiala – imi inspira un vas de croaziera (prin forma&unghi) si placerile culinare aferente.

  13. Super cheesecake! Iar dulceata aia de afine…pfff…

    Da, o tava cu apa sub tava cu tort/prajitura va rezolva problema arsurii. ;)

  14. Salut

    Subscriu la ideea cu tava cu sare grunjoasa in cuptor, merge. Bravo pt cheesecake, arata excelent, am 2 intrebari:

    1. se poate inlocui / reduce cantitatea de unt folosita? Eventual mai putin unt si completat cu lapte sau altceva..
    2. unde se gasesc in Cluj pastai de vanilie? Chiar sambata am fost in Cora si nu aveau

    Merci! :)

  15. @ Corina: daca esti in Austria uita-te dupa (Speise)topfen.

    1. Speisetopfen este ca si branza dulce de vaci din Romania. Quark e foarte fina si poate fi inlocuita, cred eu, cu branza la galetuta de 1kg de la Lidl. Sper ca am ajutat! :)

  16. adihadean Author says:

    Vă mulțumesc pentru sfaturi:-)
    Foodshots, mulțam fain
    Vali, dacă pui altceva decât unt (sigur că poți înlocui untul cu margarină dar nu recomand), o să iasă un alt tip de aluat, va fi unul tare după coacere, nu sfărâmicios. Poți face blatul mai subțire și reduci untul în funcție de cât de mult reduci biscuiții.
    Zazuza, mulțumesc pentru ajutor:-)

  17. Şi eu am folosit mult timp metoda „tavă cu apă”, dar dura o eternitaaaaaate până să se coacă ceva :( Plus că aerul era umed şi mereu aveam impresia că mâncarea nu e gata. Dar de când am pus sare în tavă, îmi iubesc cuptorul. Ca să fie mai clară diferenţa: când făceam pâine şi aveam tava cu apă, scoteam pâine după 1h. De când am tava cu sare o scot după 30 de min :)

    1. Iordache Lucian says:

      Explica si mie mai clar care e treaba cu sarea pui sare in apa din tava cand o faci la Bain Marie sau cum e mai clar eu acuma incerc pentru prima oara reteta si am cuptor electric asta vroiam sa il intreb si pe Domnu Adi cum recomanda sa setez cuptorul electric pe ventilatie si rezistenta de sus sau de jos?? sau doar pe rezistente si inca un sfat pt toata lumea cu un cuptor electric nu prea ai cum sa dai gresi am gatit mult timp pe cuptor cu gaze dar cel electric e de mare ajutor

  18. vendela says:

    Arata senzational!! O sa incerc si eu, dar reducand putin cantitatea de zahar. Nu stiu ce va zice diabetul meu despre asta, dar e musai sa mananc o portie generoasa si indulcitorii nu-mi plac deloc. Pe Raluca o invidiem deja ca mananca din toate aceste minunatii, dar spune-mi, Tito primeste si el o bucatica? Imi imaginez cum ii freamata nasucul in fiecare zi pe langa gratarul sau cuptorul tau…
    Multumim pentru inca o reteta delicioasa!

  19. adihadean Author says:

    Vendela, Tito nu primește dulciuri, vreau să-l feresc de diabet. Din alte mâncăruri mai apucă și el:-)
    Ionuca, am reținut:-)

  20. @Zazuza: Speisetopfen nu e branza dulce de vaci?

  21. Codruta says:

    M-ai nenorocit :) Abia astept sambata sa fac si eu reteta!!!! Stii, nu pot sa fac prajituri in timpul saptamanii…

  22. zilele astea vad ca facem cu totii cheesecake :) adevaru-i ca e racoroasa si usoara. eu i-am pus niste sticky cherries deasupra – au iesit grozav. :)

  23. @ Corina: pai d-asta te intrebam daca esti in Austria sau nu, pentru ca aici Quark-ul din germana inseamna – generic – Topfen. Care e de enshpe feluri, Speisetopfen, Bauerntopfen, Bröseltopfen, samd… Daca iti foloseste la ceva o intreb maine pe Oma ce foloseste ea la Käsekuchen – dar sa stii ca daca esti in alta tara decat Austria, nu bag mana in foc ca acolo sunt aceleasi denumiri :))

  24. @Zazuza: da, in Austria! Multumesc mult de ajutor! In afara de un promitator cheescake ma mai dezmeticesc un pic si eu printre branzele de aici (mi-a trebuit 2 luni sa descopar branza de vaci:)

  25. Arata sezational, tb sa o incerc neaparat, mai ales ca sunt fana declarata al acestui gen de prajituri. Yaaam si in weekend plec din bucuresti ca asa as fi vrut sa o incerc.hrrrr

  26. In mesajul anterior vroiam sa zic „mi-au trebuit 2 luni”! Scuzati, era dimineata foarte devreme!
    Am gasit si se cheama chiar quark:) Multumesc!

  27. salut! faina reteta.
    te rog spune-mi unde ai gasit (ce magazin) quark cu aroma de vanilie
    eu cumpar destul de des quark exuissa dar e fara gust.

    Eventual, ca sa nu fie reclama raspunde pe mail.

    Cheesecake e preferata mea dar n-am incercat niciodata sa o gatesc.

    Multumesc!

    1. adihadean Author says:

      Tudor, în Real.

  28. multumesc! revin cu feedback dupa ce gatesc.

    1. adihadean Author says:

      Tudor, cu plăcere, spor și succes.

  29. Sotul meu drag, Stefan (il stii de ztz) face in acest moment prajitura asta, care-mi lasa gura apa. Sunt in luna a noua si nu am avut pofte… pana acum.
    Mmmmm, abia astept sa mananc un super cheesecake, nu cred ca o sa am rabdare sa se raceasca :-)

    1. adihadean Author says:

      Irina, trebuie să ai răbdare, vorbește și cu micuțul să te mai păsuiască puțin. Abia după ce-i rece poți să simți aromele așa cum trebuie, unde mai pui că abia după ce se răcește se coagulează total (să aibă grijă Ștefan, tortul e mai molcuț în mijloc, pare chiar nefăcut, pentru siguranță poate să-l mai lase în cuptor cinci-zece minute în plus dar să-l acopere cu folie de staniol). alt lucru important: să nu-l scoată din cuptor până nu se răcește de tot, altfel se crapă destul de urât. Succes și să fiți sănătoși.

  30. Am asteptaaat, am asteptaat, pana cand am adormit :-) asa ca cheesecake-ul a stat in cuptor destul cat sa nu crape. Azi dimineata am inceput ziua cu o felie de cheesecake delicios, care si arata bine: http://www.facebook.com/profile.php?id=787469495#!/photo.php?pid=4363829&id=787469495

    Azi o sa gatesc, inspirata de tine, supa de ghimbir cu taitei de orez si la felul doi sa vad ce idee imi vine pentru rasolul de vita. Merci pentru idei :-)

    1. adihadean Author says:

      Bravo, felicitări domnului soț, să vă fie de bine:-)

  31. @ Corina: daca stii germana uite un articol care te-ar putea lamuri http://de.wikipedia.org/wiki/Quark_(Milchprodukt). daca nu, sa stii ca imi poti lasa oricand intrebari la mine pe blog, pentru ca eu sunt tot in Austria si am si „consilieri” vorbitori de ambele limbi :). asa ca daca te voi putea ajuta sa te descurci in hatisul lingvistic si in diferentele de terminologie culinara intre Austria si Germania, o voi face cu drag.

  32. Perfect! asta e cuvantul care descrie cheesecake-ul facut dupa reteta ta.
    Multumesc pentru reteta.
    Foarte buna combinatia de mascarpone si quark.

    Te rog mai ajuta-ma cu o sugestie, cu ce fel de vin ai servi parjitura asta?
    Nu ma pricep deloc la vinuri si nu reusesc sa gasesc unul potrivit pentru acest desert.
    Multam fain.

    1. adihadean Author says:

      Tudor, mă bucur că a ieșit cum așteptai. Recomand un rose spumant de Dealul Mare:-), găsești în Kaufland la un preț decent.

  33. Multumesc. :-)

  34. Arata bestial cheesecake-ul tau, dar ma bucur ca ieri am fost vrednica si am facut si eu tot cheesecake. Diferenta: am folosit biscuiti Speculoos, cu scortisoara, iar in crema am pus lamaie. O minunatie!

  35. Arata minunat cheesecake-ul. O prietena mi-a spus ca a folosit doar branza Philadelphia.
    As vrea sa te intreb daca as putea sa folosesc doar un tip de branza – Quark sau Mascarpone – in combinatie cu branza de vaci foarte fina. Intreb … tu esti maestrul.
    Multumim inca o data pentru toate minunatiile de retete si pt prezentarea savuroasa…
    O singura intrebare: ce reteta de tarta imi recomanzi cu un aluat fin (care sa mearga pt toate tipurile de compozitie: cu vanilie, ciocolata, fructe etc.)si care sa nu se intareasca dupa ce e scos din cuptor … Ador tartele si nu mai vreau sa dau gres…
    Multumesc mult

    1. adihadean Author says:

      Oana, poți, sigur că poți:-).

  36. excelenta idee…Multumesc!…am inlocuit quark-ul (ca nu am gasit) cu crema de brinza President light, am folosit biscuiti Colussi cu cereale si jumatate de pachet de unt…si a iesit serafica!!!:)..recomand sa se tina la rece si mincata a doua zi!

  37. Cuptor prea puternic? Disc plat din fonta de marimea unei farfurii medii acoperit peste focul din cuptor (pe locul de unde se vede flacara)… Unde? Targ de vechituri, Vitan sau Obor…

  38. care sunt cantitatile pentru cele 2 tipuri de branza?

  39. Da intradevar e o reteta foarte foarte buna, dar eu stiu varianta fara coacere in cuptoar doar la frigider.E mai simplu si mai rapid!Din pacate sotului nu-i place branza dulce, da l-am infulecat eu singura nici-o grija ;) De vrei i-ti scriu reteta… bafta la toti!

    1. adihadean Author says:

      Andrea, vreau. Cat sta la frigider? Nu de alta, dar daca sta la frigider mai mult decat la cuptor, nu-i mai rapid:).

  40. Blatul il faci la fel din biscuiti cu unt topit, il amesteci bine si il intinzi intr-o forma carui latura il poti indeparta dupa terminarea tortului!Sa il pisezi bine pe fundul tavii cat de tare.Bati o cutie de frisca razuiesti un pic de coaja de portocala, sau daca vrei vanile apoi pui o cutie de quark si il amesteci usor sa se uniformizeze.(aici nu se gaseste frisca dulce asa ca atentie daca vreti sa puneti zahar pudra!)Compozitia se intinde pe blatul de biscuiti se pune in frigider 5-10 minute sa se intareasca, dupa care se scoate si se aseaza pe tort din conserva(dupa ce se scurge fructele) mandarine, caise, visine sau orce alt fruct dupa plac.Se mai pune in frigider 15-20 minute si se serveste.
    P.S. Cu cat il servesti mai repede cu atat e mai bun si crocant ca dupa un timp biscuitii se inmoaie da si asa e bun
    Pofta Buna!

  41. Ah am uitat! Inainte sa-l pui a doua oara la frigider dupa ce l-ai ornat cu fructe poti scoate latura tavii, altfel nu poti scoate feliile cand servesti :)

    1. adihadean Author says:

      Andrea, mulţumesc, o să încerc şi varianta asta:).

  42. Multumim Adi! A iesit de nota 200! (merite are cu siguranta si sora-mea care-a fost la comanda…)

  43. Aceeasi reteta ca a Andreei o fac si eu, doar ca peste blatul de biscuiti (eu folosesc biscuiti tip piscoturi pe care ii sfaram si ii amestec cu unt-nu f mult, cam 100g) pun crema de mascarpone (500g) amestecata cu frisca si branza de vaci f fina si la urma zmeura (in afara sezonului-congelata dar cel mai bine iese cu fructul proaspat). apoi cateva ore bune in frigider. e un desert lejer si ff gustos!

  44. arata de nota 10, de unde cumperi branza quark?

    1. adihadean Author says:

      real

  45. am si eu o intrebare, fiindca am observat ca ai folosit aceeasi tava pe care o am si eu pentru torturi, prajituri, genul de tava careia i se detaseaza partea de jos. in timp ce cheesecake-ul meu era la cuptor, a curs foarte mult unt. tie nu ti s-a intamplat? solutia ar fi hartie de gatit?

    1. adihadean Author says:

      florina, n-am pățit:). poate a curs pentru că era prea mult:).

  46. Eu odată, absolut întâmplător – pentru că tava rotundă cu inel nu închidea perfect si mi s-a scurs un pic de lichid din tarta cu brânză în cuptor – am pus sub tava de tartă, direct deasupra arzătorului, o tavă mai mare plină cu apă. În ideea că, dacă se mai scurge ceva din tartă, măcar nu iasă fum. Ei bine, vreau să zic că tarta a iesit perfectă, presupun că de la aburul ăla. A durat mai mult până s-a copt – peste o oră – dar a fost incredibil de fină si de cremoasă. De atunci numai asa fac tarta de brânză :)

  47. reteta de cheesecake se pare ca e obligatorie cu branza quark …
    Din pacate, in nici un hipermarket din iasi nu am vazut ceva de genul asta (sau poate nu am fost foarte insistenta, mascarpone am luat)…
    S-ar putea inlocui branza quark cu alt soi de branza??? (desi la mascarpone exista variante de inlocuire, nu m-am complicat atata timp cate se gaseste)..
    multumesc

  48. apropos…tot din GoodFood am preluat reteta, cu glazura de cafea…. dar ma incurca rau branza aia (ca nush de unde s-o iau, si nici cu ce-as putea-o inlocui)

  49. eu pun staniol chiar pe partea cea mai de jos (deasupra la flacara, daca pot sa zic asa) si sa stii ca are efect, sau daca vreau sa coc ceva lent, pun gratarul acela pe care se pun tavilecat mai sus posibil.

  50. Arata bestial!

    Cuptorul meu coace la fel, cam tare jos, si am pus un cirip pe gratarul acela pe care pun tava. S-a rezolvat problema :)

  51. Cheesecake-ul e in cuptor, iar eu astept cumintica sa se coaca si sa savurez o maaaare felie :). Pentru ca merit :)))!

  52. Adi te rog da-mi un sfat, am cumparat quark cu 0.2% grasime si din cate stiu cheese cakeul tre sa iasa cremoasa untoasa, sa mai adaug niste unt sau isi face treaba mascarponele daca e 70%???

    1. Adi Hădean Author says:

      mihaela, nu pune unt ]n cremă:)

  53. Adi,un sfat as vrea:pot inlocui in clasicele creme untul/margarina cu mascarpone(sau alta crema de branza cu gust inert) ?Parca n-ar fi asa de grase.Daca n-ai rezolvat problema cu cuptorul(desi nu prea cred):2 caramizi de samot puse in cuptor,in mijloc,peste arzator.Dar atentie,se schimba putin timpii de coacere(caldura nu mai e directa):pe raftul din mijloc al cuptorului cam toate se coc la 180 grade foarte frumos.SARBATORI FERICITE !

    1. Adi Hădean Author says:

      am rezolvat problema demult (nici postarea nu-i de azi, de ieri). margarină nu folosesc, nu recomand. nu poți înlocui untul cu brânză și să speri la același rezultat:).

  54. Razvan si Oana says:

    Eu cu fina mea n-am facut niciodata o prajitura asa ca ne-am decis sa facem acest cheescake deoarece jumatatile noastre credeau ca nu suntem in stare( jumatatile noastre se cred mari specialisti in gatit). N-am scos inca chees-ul de la cuptor dar ….. Doamne ajuta ce o iesi …..Sarbatori Fericite (va tinem la curent)

  55. Jumatatile specialiste in gatit says:

    Foarte buna prjitura. O sa ii mai punem sa mai faca :)

  56. Gand la gand…am facut-o sambata si a iesit extraordinar de buna. In loc de zahar am pus jumatate de cutie de Delatte. Multumim pt retete/idei. O saptamana minunata iti doresc!

  57. Bad Krisztina says:

    Am sa incerc si eu reteta in curand! Apropo, ca sa nu se arda, gratarul cuptorului il invelesc mai intai cu folie de aluminiu! De la mama am invatat trucul, si cuptorul meu arde jos prea tare! De cand coc asa nu mai am probleme! Mult succes in continuare si multumim pt retetele tale minunate!

  58. Am facut primul Cheesecake din viata mea si am avut incredere sa folosesc reteta ta. A iesit super, sunt foarte multumita. Multumesc pentru reteta! Am facut mai departe reclama ;)

    Aici sunt cateva poze http://www.facebook.com/media/set/?set=a.4241663809060.2175935.1509531603&type=1&ref=notif&notif_t=like

  59. Pot folosi rom in loc de brandy?

    Multumesc pt. retete si raspuns.

    1. Adi Hădean Author says:

      firește.

  60. Adi, noi la Chisinau nu avem nici quark si nici smintina dulce? Cu ce le-am putea inlocui? Multam!
    Cake-ul arata Super! ;)

    1. Adi Hădean Author says:

      smântâna dulce (care nu-i nicăieri în rețeta sta, apropo) poate fi înlocuită în unele cazuri cu frișca lichida. brânza quark, cu orice altă brânză fină, fără gust pronunțat.

  61. mmmm adiiiiii a iesit super…….. ce am mai mincat iuiiii ole
    mersi omu mult ptr idee de cheesecake yammiiiii

  62. arata bine, insa problema cu toate aluaturile peste care se pune lichid si se baga la cuptor este ca la final va ramane un strat de pana la un centimetru de aluat crud, care nu s-a copt si nu a crescut din cauza lichidului. ori asta nu e deloc sanatos pentru stomac! asta se intampla la toate placintele, prajiturile, inclusive la pizza… imi vine sa vars cand vad acel strat nedefinit de aluat crud imbibat cu zeama de la umplutura, puah!

  63. lisa minelli says:

    Adi draga vrei sa stau zilnik in bucatarie pentru a-mi satisface toate poftele???? Retetele tale sunt intradevar super dar mie cine imi gateste atata bunaciuni?????

  64. Daca nu am quark (sincer nu am vazut niciodata prin magazine aici, numai daca nu-i spune altfel pre limba lui Shakespeare si nu stiu io) ce pot folosi? Smantana acra merge? Multumesc!

    1. Adi Hădean Author says:

      nu-i spune altfel. smântân nu bună, o brânză de vaci fină e ok.

  65. ii pusa la cuptor la copt am pe langa mine 2 persoane care dau ture la bucatarie.

  66. Superb…insa mi-e teama sa calculez caloriile…numa’ cand am citit 1 pachet de unt, mi s-a facut frica :-) Daaaaar mama mama ce as mai gusta :-)

  67. Am facut exact cum scrie aici, cu quark si mascarpone si toate celelalte. Am incalzit cuptorul la 150 de grade, tinut o ora, problema e ca pare cam moale. Mie frica sa deschid forma ptr. tort, sa nu curga pe jos. Acum e la frigider, sa vad cum arata dupa aia. Am gresit eu undeva?

  68. Revin! Acum am scos-o din frigider si e f.f.f.buna.

  69. Buna! Asi dori sa stiu ce as putea folosi in locul quark-ului,in caz ca nu gasesc in tara in care ma aflu( Suedia)…sincer,n-am vazut aceasta denumire la raionul cu pricina; ma voi uita mai atenta,dar as dori un raspuns in cazul in care nu gasesc,cu ce as putea sa incerc.
    Merci !

    1. Adi Hădean Author says:

      orice brânză de faci, fină.

  70. Buna ziua,
    Am incercat aceasta reteta in week-end. Primul cheesecake facut in viata mea :) A iesit deosebita. Initial ma indoiam de reusita pentru ca singura branza quark pgasita a fost simpla, degresata si fara aroma.
    Multumesc pentru reteta :) Cu siguranta repet experienta :)

  71. bisoc irinel says:

    Eu folosesc biscuiti digestivi…la 350 g biscuti 100 g unt..

  72. Pana acum am facut doar cheesecake la rece. Demult tot vreau sa incerc si copt. Reteta asta imi suna tare bine si cred ca voi incerca! Multumesc! :)

  73. Ana-Camelia says:

    Am facut azi reteta asta de cheesecake, pana acum il faceam necopt. A iesit minunat! Copii mei au mancat deja mai mult de jumatate :) Multumesc pentru reteta!

  74. E reteta clasica si grozav de buna :) .Plecand de la reteta de baza, dezvolti si faci n retete :) . Cuptorul nu e greu de rezolvat: pui dedesubt niste caramizi subtiri, cam de 2-3 cm grosime- caramizi de samota se numesc- se citeste shamota. Se gasesc la orice depozit cu materiale de constructii. Sau, alta varianta: pui o tabla, mai groasa, cam de 1-2 mm , tot la astfel de depozite gasesti. :) Spor in tot ce faci si tot ce-ti doresti.

  75. Foarte tare! Eu si sotia mea suntem mari fani cheesecake (eu sunt si mare fan al blogului tau btw :) ). Musai trebuie incercata si reteta asta in weekend ! Mersi de reteta si numai bine !

  76. Eu am pus in cuptor caramizi refractare ,nu mai groase de 2 cm…..de atunci am cel mai bun cuptor din lume,am lasat un blat cu nuca in cuptor de la ora 24 noaptea pana la 5 dimineata….bineinteles am uitat de el…..prin somn mi-am adus aminte de el si cand am deschis cuptorul am avut un blat foarte copt,se uscase…….l-am insiropat bine si intre 2 foi cu miere de albine si crema de vanilie a fost prajitura: surpriza Craciunului……toate prietenele mele au vrut reteta…….

  77. Alexa Georgeta says:

    e minunat de buna si rapid de facut , iti multumesc din suflet ptr. ea , am copiat si eu reteta si in weekend am sa o fac si eu .

  78. EXCELENTA!!!

  79. Am intentionat sa fac si eu fix reteta asta, dar din pacate nu am gasit quark, am inlocuit cu Exquisa classic, care este o branza dulce, fresh, a iesit f. buna dar ma intreb daca ar fi iesit cumva mai acrisoara cu quark, mi-ar fi placut si mai tare. Am inlocuit gemul cu un sos de fructe de padure care s-a prelins frumos :)

    1. Gasesti quark la selgros

  80. Buna
    am facut reteta asta de atatea ori, incat a devenit deja o emblema, toata lumea o cere. Este excelenta si puteti improviza pe parcurs, daca nu aveti branza Quark, pe care eu am gasit-o doar la Kaufland. Se poate folosi orice branza de vaci sau crèma de branza, important e sa nu aiba gust pronuntat, iar in amestec cu un Mascarpone fin o sa iasa excelent. Acum chiar ma pregatesc sa o fac… ca de fiecare data nu o sa mai ramana nici pentru o poza :)

  81. Am facut si eu cheescake-ul. A iesit bun, doar ca blatul de biscuiti mi-a iesit tare (foarte greu se taia). Nu am folosit biscuiti petit beurre ca in Spania nu sunt. As dori sa fac din nou cheesecake-ul, dar as vrea sa stiu care ar fi cauza si ce as putea face. Va multumesc!

  82. Cel mai bun ceesecake si extraordinar de usor de facut! Merita incercat!

  83. Foarte buna prajitura … dar oare ar merge reteta cu miere in loc de zahar? :)

  84. Buna ziua ,am facut si eu dupa reteta dar nu am gasit quark si am folosit mascarpone si philadelphia ,a iesut super si gem din fructe de padure ,este excelenta reteta

  85. Lantana says:

    Nu stiu cum de am ratat reteta pana acum, arata si pare delicios asa ca trebuie incercat! As fi tentata sa folosesc 1 pachet de unt de 250g cu 82% grasime. E corect?

  86. O rețetă minunată!Am încercat rețeta,respectând întocmai ingredientele și gramajul acum doi-trei ani,cred.Am făcut din nou cheesecake-ul anul trecut,înainte de Revelion.Mi s-a spus că este mai bun decât cel de la cafenea,și e vorba de una renumită,din Sibiu.Acum am introdus din nou tava la cuptor.Sunt sigură că va ieși din nou extraordinar de bun!Menționez că am înlocuit brânza Quarck cu una obișnuită,de vaci,de bună calitate și am adăugat și niște fructe de pădure.Gustul a fost sublim.Mulțumesc,chef,pentru toate rețetele prezentate!

  87. Fac acest cheesecake de câțiva ani și am avut mereu succes. Pentru ca are o compoziție foarte fina și cremoasa. Cum nu am găsit mereu quark, am improvizat și cu alte feluri de branza. Sau am pus biscuiți cu cacao. Preferata a fost cu un strat subțire de jeleu făcut din fructe congelate.
    Mulțumim pentru reteta.

  88. Valentin says:

    Salutare,
    am facut cheesecake in weekend si a iesit foarte bine, am deja 2 noi cereri din partea prietenilor pentru saptamana aceasta :).
    Adi, iti multumesc pentru reteta !

  89. Am facut astazi pentru prima data acest cheesecake si vreau sa va spun ca este demential. Faceam o reteta cu smantana in loc de mascarpone, era si acela bun, dar acesta este mai untos. Va multumesc pentru reteta si sa stiti ca am facut si lava cake si mi-a iesit din prima, am respectat reteta si am tinut cont de toate indicatiile. Va felicit pentru ceea ce faceti si cu siguranta voi mai incerca si alte retete!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close