Un nou intern se alătură proiectului de internship pe adihadean.ro. Este vorba despre Andrei Alexandrescu pe care vă invit să-l citiți și să-i încercați rețetele. Mai jos, prezentarea lui:
„Mă numesc Andrei Alexandrescu, am 27 de ani, sunt economist de profesie, dar din fericire această formare nu a putut să mă abată nici de la gătit, nici de la mâncat.
Până în prezent, am avut parte de experiențe profesionale variate, iar în plan personal mă implic în diverse proiecte de voluntariat în beneficiul copiilor.
Referitor la hobby-uri, pentru că nu am fost niciodată lipsit de dexteritate, am ales să folosesc această abilitate în mod practic – prin gătit, muzică (tobe și chitară) și diverse sporturi.
Pentru că ne întâlnim cu toții aici datorită pasiunii comune pentru gătit, vreau să vă spun că primul meu contact cu ideea de a fi bucătar a venit la o vârstă fragedă – undeva în jurul a 5-7 ani – când mi-a fost organizată o petrecere unde l-am urmărit aproape continuu pe un domn cu tunică albă și bonetă umflată cum aducea diverse preparate pe care le aranja asemenea unei expoziții de miniaturi. După aceasta am decis să mă apuc de treabă, înnegrind o serie de oale și tigăi cu diverse tipuri de omlete mai mult sau mai puțin…moleculare.
Undeva în jurul vârstei de 14 ani am început ceva mai serios să studiez domeniul și să gătesc, fiind oarecum forțat de împrejurări să mă descurc singur din acest punct de vedere. Țin minte cu bucurie faptul că petreceam ore în șir în fața calculatorului, vizionând diverse emisiuni de gătit care, la acea vreme, erau destul de dificil de „procurat”, încercând să învăț tehnici, rețete și să le adaptez în funcție de ingredientele pe atunci disponibile la noi în țară. Auzeam foarte des, din celor din jur remarci precum „cum poți sta atâta timp să te uiți cum mănâncă alții?”.
Sunt preocupat să învăț cât mai multe tehnici de gătire și prefer să fac cât de mult preparate folosind produse de bază – aluaturi cu maia, paste de casă, evitând semipreparatele sau alți înlocuitori.
Am fructificat toate călătoriile și vacanțele pentru a descoperi și a învăța preparate noi, căutând, de multe ori, cele mai ascunse locuri, cunoscute doar de localnici.
Nu în ultimul rând, consider gătitul ca fiind o formă de educație, care pe lângă beneficii interioare, poate fi folosit ca pretext pentru a-i bucura pe cei din jur sau pentru a reîntâlni persoane dragi.
Cred că o să ne tot întâlnim, cel puțin pentru un timp. „
Al vostru,
Bine ai venit! De-abia astept sa-ti citesc retetele, sa le incerc, sa aflu noutati culinare.
Wow, incredible blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your site is wonderful, as well as the content!