Despre Taste of Romania

243

Dragilor, am început cu întârziere călătoria prin România, în căutarea unor rețete tradiționale faine, pe care să le pot pune în aplicația mea culinară, Taste of Romania. Universul are propriile planuri și, între noi fie vorba, nu cred că-i un lucru rău plecarea asta târzie. Sigur, e posibil să ne apuce culesul viilor pe drumuri, dar ăsta-i doar alt lucru bun care ni se poate întâmpla.

peisaj

Deocamdată am acoperit centrul Transilvaniei și puțin din nordul regiunii. Urmează să ne îndreptăm spre Bucovina și Moldova, îndată ce timpul ne va permite acest lucru. Oricum, am adunat deja material consistent (sute de fotografii și zeci de ore de filmare care necesită prelucrare), avem cu ce să lucrăm până o vom lua din nou pe drumuri. Azi e ultima zi de filmare din această etapă. Urmează câteva zile și nopți mai grele, în cabina de montaj sau la calculator, scriind impresii, descifrând notițe luate în grabă și prescurtate te miri cum. O să vă las cu câteva fotografii de pe traseu, fără a vă da detalii despre mâncarea gătită, filmată și apoi mâncată.

peisaj

socata

palaneț

peisaj

hribi

luna

luna

În încheiere, câteva rânduri lămuritoare (sper eu) despre aplicație:

set

set

exarhu

set

set

set

mica

dora

Taste of Romania e prima mea aplicație culinară, dezvoltată împreună cu Vodafone în cadrul programului Firsts. Aplicația e în lucru atât din punct de vedere tehnic cât și din punct de vedere al conținutului. Va avea versiune pentru Android și pentru IoS (atât știu deocamdată) și va fi cel puțin bilingvă. Va conține text, foto și video și va avea și o componentă interactivă, o secțiune în care utilizatorii vor putea să încarce conținut. Va fi o aplicație care va promova România și bucătăria românească dar care nu va promova localuri, restaurante, pensiuni. Va fi disponibilă gratuit în toate versiunile ei. Atât, deocamdată. Mai vorbim pe tema asta. Să fiți sănătoși.

căței

Join the Conversation

  1. Scuza-ma, dar nu prea vad utilitatea aplicatiei (altfel decat informativ) daca turistul nu va sti unde se pot manca bunatatile traditionale pe care i le insiri acolo. Adica am ajuns, nu stiu, la Turda, se mananca traditional friptura de Turda, dar toate restaurantele si pensiunile servesc snitel cu cartofi prajiti si mici…unde gasesc eu friptura de Turda? Acelasi lucru ca in cazul unui prieten din strainatate care ma intreaba de ce zacusca cumparata din magazinul romanesc din Londra nu e buna, ca el tine minte ca aia pe care a mancat-o in RO era foarte buna (i-am recomandat sa ia liutenita de la magazinul bulgaresc, ce era sa fac?).

  2. Stoica Ioana says:

    Nu stiu care este traseul stabilit, dar mi-ar fi placut sa vii si in Bihor. De unde sunt eu se face o placinta foarte buna, evident. Ea poate avea diferite umpluturi: branza, cartofi, varza, mere si cea mai buna e asa numita „varzari” care este o combinatie de branza, cartofi, cozi de ceapa verde si marar. Se intinde pe masa o foaie subtire, se pune umplutura in doua parti opuse si se ruleaza cu fata de masa. Eu am facut doar de trei ori, dar mi-a iesit de fiecare data.
    Eu una, abia astept sa vad retetele adunate. Probabil ca unele vor fi greu de facut avand in vedere ca nu toti avem acces la stana, de exemplu.
    Iti doresc succes in continuare si zile frumoase.

  3. andreea says:

    Ana , draga, despre promovarea bunatatilor traditionale si locurile unde se pot servi nu este de datoria domnului Hadean , el se ocupa acum strict de aceasta aplicatie foarte utila de altfel pentru unii dintre noi . Sunt altii care ar trebui sa faca ceea ce ai spus tu.

    p.s :domnule Hadean va admir foarte mult

  4. Mishu Cunesteanu says:

    Buna ziua,

    Minunata idee, ca de altfel tot ce faci pentru promovarea artei culinare de bun gust si bun simt!

    Pe cand aplicatia pentru Windows Phones? Din pacate, noi, fanii WP suntem vaduviti de multe aplicatii misto :(…

    Merci frumos!

    Mishu

  5. Astept cu nerabdare aplicatia! Am copilarit in Bucovina…au preparate exceptionale! Putere de munca s-aveti! Numai bine!

  6. @Ana: friptura de Turda se găsește greu până și la Turda.
    În principiu, e mâncare de târg, nu de restaurant, se prăjește în untură, în aer liber, că de nu-i bine aerisită bucătăria, n-o să mai intri în restaurant de mirosul de grăsime încinsă.
    Știu că se găsea în piață în centru, la Turcu, dar cum n-am mâncat niciodată acolo, testezi pe pielea proprie.
    Dar, dacă aș avea restaurant în Turda, apoi cred că nu mi-ar lipsi din meniu. Iar pita de scurs untura ar fi obligatorie. :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close