Îmi plac pastele, îmi place wok-ul, îmi place să mă joc în bucătărie și cu pastele și cu wok-ul.� Săptămâna trecută am mâncat doar 150 de grame de carne (nu mă întrebați de ce, nu-mi propusesem, așa s-a întâmplat) în schimb am mâncat destul de multe legume. Poate să fie căldura de vină, habar n-am. În fine, într-una dintre zile am pus legumele-n wok și le-am fript la foc iute, cu puțin ulei. Am pus peste ele două linguri de sos de soia și una zdravănă de sos hoisin concentrat. Am mai pus o ceașcă de apă, am amestecat bine și am adăugat pastele fierte (am folosit paste integrale pe care le-am fiert urmând indicațiile de pe ambalaj). Am mai ținut mâncarea pe foc două minute și apoi am mâncat. În total am cheltuit 7 minute cu prepararea, aici incluzând și tăierea legumelor. Care legume au fost:
-un morcov făcut fâșii cu ajutorul cuțitului pentru curățarea legumelor
-un ardei gras tăiat în bastonașe subțiri
-o ceapă roșie tăiată în bucăți mari
-doi căței de usturoi tăiați în sferturi
-câteva păstăi de fasole verde
-o roșie
-o jumătate de ardei iute
Arată demenţial! Ador sosul de soia şi pastele cu legume dar… pot să le fac şi în tigaie normală? Care ar fi dezavantajele? Mersi Adi, să-ţi fie şi ţie de bine.
Poți să faci asta și într-o tigaie obișnuită dacă n-ai wok. Totuși, investiția e mică (cu 15 lei cumperi un wok potrivit pentru aragaz din orice supermarket). Dezavantajul unei tigăi/cratițe: crește timpul de expunere la căldură, legumele nu rămân crocante:-). Ar mai fi, da’ astea ajung.
intrebare intrebatoare: daca prepar chestia asta la mine in bucatarie, in apartament… cate zile dupa aceea imi mai miroase inca perdelele a exotisme? :)
Poti fi si mai rapid si obtii un rezultat mult mai „gustos”, daca in loc de paste normale (pe care trebuie sa le fierbi in prealabil) folosesti taietei de orez. E suficient sa-i inmoi cateva minute in apa si apoi sa-i arunci si pe ei in wok. Si daca n-ai sos hoisin merge mai simplu si cu sos de soia :)
Multumim de reteta! E fenomenala! Am facut-o asta seara si a iesit inedit si delicios. Am facut totul in tigaie si a iesit genial oricum.
Sosul hoisin l-am facut eu, putin rebranduit, ca am pus 2 linguri de otet in loc de 2 lingurite, dar a iesit extrem de bun, desi ma panicasem initial. :)
In loc de fasole am pus cateva bucati de pleurotus si a mers de minune.
Pentru cei care prefera mancarea mai picanta, merg chiar 2-3 linguri de sos hoisin.
Multumesc de idee!:)
funnydetot, deschizi un geam, o ușă, pornești hota:-) (șiu eu gătesc acasă)
Andrei, vorbim deja despre altă mâncare. Care există, dar nu mai are nicio treabă cu cea din postare:)
peculiarme, cu plăcere. felicitări!
Sa vezi tu paste (din astea ca-n pozele tale) prajite, cu sosul original chinezesc…. ooooooo, durere. Stiu ca poti incerca o combinatie de genul asta si cu ce aveai tu, insa facute cum o fac aia multi din Asia e mai grozav (am uitat denumirea in chineza, eventual @ibz sa mi-o aminteasca, doar traieste acolo).
Foarte bine arata. As avea o intrebare unde pot gasi oyster sos, sau egg noodles, am macat in state ceva reteta cu noodles Chao Mein parca se numeau si caut de foarte multa vreme o reteta asemanatoare. Mersi pentru reteta.
ioana, teoretic, în orice supermarket. practic, s-ar putea să fii nevoită să cauți puțin.
Ioana, poti lua Oyster sauce de la Carrefur sau Real (in fiecare oras este macar cate unul din cele 2). Costa intre 17- 20 Lei. Tocmai ce am luat si eu o sticluta.
Pastele astea merg extraordinar de bine cu niste pui dulce acrisor. Poate Adi ne face o surpriza si posteaza o reteta de genul.