Paste la wok cu sos hoisin și legume

710

Îmi plac pastele, îmi place wok-ul, îmi place să mă joc în bucătărie și cu pastele și cu wok-ul.� Săptămâna trecută am mâncat doar 150 de grame de carne (nu mă întrebați de ce, nu-mi propusesem, așa s-a întâmplat) în schimb am mâncat destul de multe legume. Poate să fie căldura de vină, habar n-am. În fine, într-una dintre zile am pus legumele-n wok și le-am fript la foc iute, cu puțin ulei. Am pus peste ele două linguri de sos de soia și una zdravănă de sos hoisin concentrat. Am mai pus o ceașcă de apă, am amestecat bine și am adăugat pastele fierte (am folosit paste integrale pe care le-am fiert urmând indicațiile de pe ambalaj). Am mai ținut mâncarea pe foc două minute și apoi am mâncat. În total am cheltuit 7 minute cu prepararea, aici incluzând și tăierea legumelor. Care legume au fost:

-un morcov făcut fâșii cu ajutorul cuțitului pentru curățarea legumelor

-un ardei gras tăiat în bastonașe subțiri

-o ceapă roșie tăiată în bucăți mari

-doi căței de usturoi tăiați în sferturi

-câteva păstăi de fasole verde

-o roșie

-o jumătate de ardei iute

Join the Conversation

  1. Arată demenţial! Ador sosul de soia şi pastele cu legume dar… pot să le fac şi în tigaie normală? Care ar fi dezavantajele? Mersi Adi, să-ţi fie şi ţie de bine.

  2. adihadean Author says:

    Poți să faci asta și într-o tigaie obișnuită dacă n-ai wok. Totuși, investiția e mică (cu 15 lei cumperi un wok potrivit pentru aragaz din orice supermarket). Dezavantajul unei tigăi/cratițe: crește timpul de expunere la căldură, legumele nu rămân crocante:-). Ar mai fi, da’ astea ajung.

  3. intrebare intrebatoare: daca prepar chestia asta la mine in bucatarie, in apartament… cate zile dupa aceea imi mai miroase inca perdelele a exotisme? :)

  4. Poti fi si mai rapid si obtii un rezultat mult mai „gustos”, daca in loc de paste normale (pe care trebuie sa le fierbi in prealabil) folosesti taietei de orez. E suficient sa-i inmoi cateva minute in apa si apoi sa-i arunci si pe ei in wok. Si daca n-ai sos hoisin merge mai simplu si cu sos de soia :)

  5. Multumim de reteta! E fenomenala! Am facut-o asta seara si a iesit inedit si delicios. Am facut totul in tigaie si a iesit genial oricum.

    Sosul hoisin l-am facut eu, putin rebranduit, ca am pus 2 linguri de otet in loc de 2 lingurite, dar a iesit extrem de bun, desi ma panicasem initial. :)

    In loc de fasole am pus cateva bucati de pleurotus si a mers de minune.
    Pentru cei care prefera mancarea mai picanta, merg chiar 2-3 linguri de sos hoisin.

    Multumesc de idee!:)

  6. adihadean Author says:

    funnydetot, deschizi un geam, o ușă, pornești hota:-) (șiu eu gătesc acasă)
    Andrei, vorbim deja despre altă mâncare. Care există, dar nu mai are nicio treabă cu cea din postare:)
    peculiarme, cu plăcere. felicitări!

  7. Sa vezi tu paste (din astea ca-n pozele tale) prajite, cu sosul original chinezesc…. ooooooo, durere. Stiu ca poti incerca o combinatie de genul asta si cu ce aveai tu, insa facute cum o fac aia multi din Asia e mai grozav (am uitat denumirea in chineza, eventual @ibz sa mi-o aminteasca, doar traieste acolo).

  8. Foarte bine arata. As avea o intrebare unde pot gasi oyster sos, sau egg noodles, am macat in state ceva reteta cu noodles Chao Mein parca se numeau si caut de foarte multa vreme o reteta asemanatoare. Mersi pentru reteta.

    1. adihadean Author says:

      ioana, teoretic, în orice supermarket. practic, s-ar putea să fii nevoită să cauți puțin.

  9. Ioana, poti lua Oyster sauce de la Carrefur sau Real (in fiecare oras este macar cate unul din cele 2). Costa intre 17- 20 Lei. Tocmai ce am luat si eu o sticluta.
    Pastele astea merg extraordinar de bine cu niste pui dulce acrisor. Poate Adi ne face o surpriza si posteaza o reteta de genul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close