Curcan la grill

656

Sâmbătă am făcut curcan la grill. Am făcut și niște coaste marinate dar coaste v-am tot arătat, așa că le las în pace și le voi păstra mereu o vie amintire, că tare bune au fost. Hai să vă spun despre curcan. Am cumpărat o pulpă (partea superioară) de un kilogram și 300 de grame (a costat 21-22 de lei) apoi m-am prezentat cu ea acasă.

Iat-o pe ea, pulpa de curcan, în toată splendoarea ei.

Am adunat într-un mojar mai multe boabe: piper roșu, coriandru, anason, sare grunjoasă. Le-am frecat bine e tot.

Am mai adăugat la praful ăsta un ardei iute roșu, rupt în bucăți mici.

Au urmat apoi în același vas câteva felii subțiri de ghimbir proaspăt, doi căței de usturoi tăiați în bucăți mari și o lingură de muștar dijonez.

Trei linguri de ulei de măsline extravirgin.

Trei linguri de vin alb, sec.

Toate astea și pulpa de curcan, în pungă apoi la frigider pentru 6 ore.

Mai pe seară am aprins racheta de la Grillshop. Au trecut trei luni de când e la mine dar ne înțelegem de parcă ne-am ști de o viață.

Am scos carnea de la marinat, am pus peste ea câteva rămurele de rozmarin, am învelit-o în folie (nu-i obligatoriu, eu am folosit asta așa, din precauție, mi se părea că-i prea tare căldura) și am pus-o pe grill, în partea fără jar (am mutat tot jarul într-o parte pentru a găti la căldură indirectă).

După 40 de minute am îndepărtat folia și am mai lăsat carnea să stea pe grill încă o oră, la căldură potolită, sub capac.

Când s-a apropiat de gata, am pus pe grill o tavă în care aveam cam un kil’ jumate de mămăligă fiartă cu lapte È™i caÈ™. Am lăsat tava deasupra jarului, să se coacă mămăliga. Am pus capacul peste grill È™i am mai aÈ™teptat jumătate de ceas.

Între timp, pentru că ni se lungiseră urechile, am mâncat niște vinete cu pastă de susan, ceapă, usturoi și un pic de maioneză, cu pită neagră și roșii cu sare grunjoasă.

No, apoi luna de mămăligă s-o arămit fain.

Sigur, pozele îs mai i-aÈ™e ni, că s-o dus Soarile. Da’ nu-i bai, că le-or plăcea ălora de zic că dacă pun poze faine, îs snob, È›uca-m-ar.

Curcanul la grill a fost o experiență bună. Se va repeta în curând. Sper.

Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. Ca mod de servire, mămăliga ta îmi aduce aminte izbitor de tare de Farinata, o plăcintă simplă și subțire făcută dintr-un aluat de făină de năut, ulei de măsline, apă și rozmarin pe deasupra :-)

    Altfel, crusta curcanului arată magnific!

  2. NICOLETA says:

    Buna dimineata , da, tare-i frumoasa mamaliga ceea ! Parca mi-e mai pofta de mamaliga decat de curcan ( sau alte alea ) fript .S-auzim de bine !

  3. Si pe mine m-a cucerit mamaliga aia fiarta in lapte cu cas. Ai folosit lapte in loc de apa pentru fiert mamaliga si pe urma ai amestecat cu niste cas? Am o daraba de cas de Bistrita si ma tot intrebam ce sa fac din el…

    1. adihadean Author says:

      Lore, exact.

  4. Apetisanta reteta! Mamaliga e un fel de balmos? :)

    1. adihadean Author says:

      Să zicem că da:)

  5. Adi intoideauna ma intreb cand iti parcurg postarile ce-or fi mai mai bune:pozele sau mancarea ta?!Mancare nu am gustat dar intuiesc gustul dupa ce pui in ea ca trebuie sa fie adevarat, iar la poze esti sultan fara doar si poate!!Tuca-te-ar,vorba ta!

  6. Vlad Metz says:

    Salut Adi, poti sa-mi spui te rog ce model/brand de grill este acela ?
    Multumesc !
    Vlad

    1. Adi Hădean Author says:

      Weber

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close