Preia cuvântul și Lușa, partea feminină a echipei din acest an. Lușa este o tânără extrem de dedicată gătitului și asta se vede foarte bine în toate rețetele pe care ni le propune. Ea este cea care pune culoarea în farfurie, dar și pe blog. Să vedem ce mai aflăm din culisele acestui interviu.
Cine ești și ce faci?
Bună, oameni dragi,
Numele meu este Mihaela Lavinia Anghel, însă toată lumea îmi spune Lușa (un alint din copilărie).
Am împlinit de curând vârsta de 34 de ani şi locuiesc în minunata Italie, unde lucrez ca operator de producție în industria alimentară.
Sunt o persoană foarte creativă și de-a lungul anilor am făcut tot felul de lucruri handmade, începând de la bijuterii și accesorii, mărțișoare, obiecte decorative pentru casă și ajungând până la genți croșetate (pasiune pe care mi-am descoperit-o de când sunt aici în Italia).
Totuși trebuie să spun că cea mai mare pasiune a mea a fost, este și va rămâne gătitul.
Ador să gătesc și îmi place să fac tot felul de rețete, atât clasice, cât și din imaginația mea.
De ce ai ales Internship-ul pe adihadean.ro?
Am ales acest internship deoarece mi s-a părut o oportunitate ideală de a împărtăși ceea ce fac cu o comunitate de oameni mare și frumoasă, pasionată de bunătăți.
Cu ce așteptări ai intrat în echipă?
Am sperat doar să întâlnesc oameni minunați cu care să pot rezona, ceea ce s-a și întâmplat.
Îi mulțumesc încă o dată lui Chef Adrian Hădean pentru șansa oferită, iar Larisei Sferle pentru îndrumare și sfaturi.
Despre colegii mei, Andrei și David, pot spune că sunt foarte talentați și pregătesc numai rețete delicioase. Împreună cred că formăm o echipă frumoasă. 🤗
Cum ți s-a părut experiența până în prezent?
O consider a fi una extraordinară!
Mereu aștept cu mult entuziasm temele săptămânale și încerc să vin în fața cititorilor cu rețete cât mai diversificate care să îi inspire și pe ei.
Îi îndemn pe toți cei care sunt pasionați de gătit să se înscrie pentru următorul internship deoarece vor avea parte de o experiență frumoasă.
O să îmi pară foarte rău când acest drum se va încheia pentru mine, dar voi fi mereu recunoscătoare pentru oportunitatea avută.
Rețetele mele vor rămâne în arhiva blogului, mărturie că am trecut și eu pe aici. 🤗
Ești ceea ce mănânci?
Cu siguranță, da!
Emil Cioran scria: „ Aș da toate peisajele din lume pe cel al copilăriei mele.”
Sunt o persoană care deseori se gândește la trecut. Asta uneori este bine, alteori nu.
Cel mai adesea mă întorc către amintirile din copilărie.
Am crescut atât la oraș, cât și la țară și trebuie să recunosc că dintotdeauna mi-a plăcut să mănânc cu mare poftă bunătățile făcute de mama și de bunicile mele.
Mâncărurile tradiționale românești au fost, sunt și vor rămâne preferatele mele.
Oricât de multe rețete noi aş încerca,
nimic nu mă bucură mai mult decât o ciorbă de fasole cu afumătură sau o porție de sarmale.
De asemenea ador tot ceea ce este colorat, iar culorile nu lipsesc niciodată din bunătățile pe care le pregătesc.
Acasă sau la restaurant?
Pentru mine, clar acasă!
Ador să gătesc și nu mă pot lipsi de această bucurie.
Mănânc rareori în oraș, iar atunci când o fac, pizza va fi întotdeauna alegerea mea… doar locuiesc în patria acesteia. 🤗
Şcolit sau auto-educat?
Auto-educat. Nu am nicio pregătire în acest domeniu.
Am însă o pagină culinară pe platforma Facebook, „Bunătăți de la Lușa” se numeşte, de care mă ocup cu foarte mare drag.
Vă aștept acolo și pe voi! 🤗
Gătind de aproape două decenii, pot spune că experiența am acumulat-o de-a lungul anilor, însă mereu învăț câte ceva nou fiindcă niciodată, noi oamenii, nu vom putea spune că le știm pe toate.
Totodată îmi place să cred că priceperea mea în bucătărie este și un dar nativ, moştenit de la mama mea care este o bucătăreasă desăvârşită și face numai bunătăți.
Trei bucătari care te inspiră?
Îi apreciez foarte mult pe Gordon Ramsay și pe Jamie Oliver, iar dacă de aceştia doi știam încă din adolescență, despre Grant Achatz am aflat abia în urmă cu câțiva ani, datorită unui serial la care m-am uitat.
Am rămas extraordinar de impresionată de creațiile sale unice în gastronomia moleculară, dar și de puterea lui interioară cu care a luptat împotriva cancerului, luptă din care a ieșit triumfător.
Te influențează părerea cititorilor despre rețetele pe care le postezi?
Mă bucură faptul că rețetele mele sunt foarte apreciate și bine primite, cu mici excepții pentru că e normal să nu poți să multumeşti pe toată lumea și eu nici nu îmi doresc asta.
Accept criticile atât timp cât sunt constructive, nicidecum cele legate de gustul personal.
Prin ceea ce fac îmi doresc doar să îi inspir pe ceilalți, fiecare fiind liber să adapteze rețetele după propriile preferințe.
Cred că unii oamenii ar trebui să fie mult mai atenți la ceea ce scriu în mediul online și să renunțe la răutățile gratuite care oricum nu aduc nimănui niciun beneficiu.
Ce nu te întreabă nimeni, dar ai vrea să răspunzi?
Dacă am pisici?
Care e răspunsul?
Da, am 5 (doi motani și trei pisici).
Este greu să descriu în cuvinte cât de mult le iubesc și ce înseamnă pentru mine.
Toate sunt salvate din stradă și vreau pe această cale să îi îndemn și pe ceilalți să adopte animăluțe, nu să cumpere.
Străzile sunt pline de atât de multe suflete nevinovate, dornice să vă ofere o dragoste de neimaginat, necondițonată și infinită!
Vă las mai jos câteva citate…
❤️ „Până când cineva iubește un animal, o parte din sufletul său rămâne netrezită.”
❤️ „Numai când vei iubi un animal, vei simți iubirea cu toată inima.”
❤️ „Învățați copiii să iubească animalele și vor deveni adulți mai buni.”
❤️ „Viața unui animal este împărțită între a iubi și a-i învăța pe oameni să se iubească.”
Ceva de final, orice doreşti tu.
„Într-o lume în care poți alege sa fii orice, alege să fii bun. Una dintre cele mai mari bucurii ale vieții, este sa te știi un om bun.”
(Ioan Slavici)
Vă mulțumesc, tuturor celor care ați citit aceste rânduri.
Multă sănătate și tot binele din lume!
Cu drag,
Lușa
Pe Lușa vă invit să o urmăriți în continuare și pe grupul ei de Facebook, chiar aici.
Interviuri cu foști interni mai găsiți și aici.
Citind aceste rânduri te-am avut mai aproape și mi s-a făcut dor dor de tine în același timp Ești un om cu suflet bun și mare și sunt foarte bucuroasa să te fi cunoscut, prietena mea dragă, Sore-Lușa
Te îmbrățișez tare si te iubesc pentru tot ceea ce ești
Draga mea surioară de suflet, cuvintele tale m-au emoționat profund, ca de fiecare dată când îmi scrii din inimă și cu sinceritate… pentru că simt că așa este. ❤️ Și tu ești minunată și mă bucur nespus de mult că drumurile noastre s-au intersectat în această viață și în aceste timpuri în care o prietenie adevărată rar se mai găsește. Te pupăcesc și te iubesc și eu la rândul meu. ❤️
Vă mulțumim că existați și putem învăța multe lucruri de la voi ! Dumnezeu să vă dea forță și multă sănătate !
Și eu vă mulțumesc din suflet pentru apreciere și pentru cuvintele frumoase, doamna Georgeta. Multă sănătate și dumneavoastră. Să aveți parte numai de bine. Vă îmbrățișez cu drag.
Ma bucur sa cunosc in sfarsit si persoana din spatele tigailor,cratitelor si retetelor o fata draguta si cu o inima buna
Mulțumesc mult pentru apreciere, domnule Dorin. Multă sănătate și numai bine vă doresc!