Sandwich-uri cu ton şi andive

424

Dacă în copilărie eram mofturoasă la capitolul legume, acum le includ cu ușurință în alimentația zilnică, chiar și în stare crudă. Fie că îmi pregătesc singură prânzul pentru birou sau îl cumpăr, mă bucur când știu că e hrănitor și plin de culoare de la varietatea de legume.

În zona în care lucrez, am găsit un local micuț, dar extrem de valoros, cu supe și ciorbițe ca la mama acasă. O adevărată comoară pentru iubitorii de ciorbițe. Pe lângă supe, au mereu o gamă variată de salate proaspete cu morcovi, ridichi, cartofi dulci, rucola, kale, castraveți…o nebunie.

Încerc să adaug mereu cel puțin o legumă la masa de prânz. De multe ori prepar salate sau sandwich-uri  cu legumele rămase din week-end și ce mai am prin frigider.

Andivele sunt un pic amare la gust, dar sunt perfecte în salate, cu un pic de lămâie. Totodată, sunt o alternativă  pentru înlocuirea verzei. Vă recomand să căutați câteva informații despre valoarea nutritivă a andivelor. Ardeiul copt l-am cumpărat la borcan, ca nu mai este bunica să-mi aprovizioneze cămara, dar vi-l puteți coace singuri dacă nu vreți să cumpărați un borcan plin cu ardei. Pâinea vă recomand să fie de secară sau cu multicereale.

Sandwich-cu-ton-si-andive

1 andivă, jumătate de ceapă roșie, un ardei copt, o mână de busuioc proaspăt tocat fin, 2 linguri capere, 2 linguri ulei de măsline, 1 lingură zeamă de lămâie, 1 conservă cu  ton (în apă), 50 gr unt, 8 felii pâine de secară (sau multicereale)

Sandwich-cu-ton-si-andive

Se taie andiva pe jumătate, pe lungime, după care se taie franjuri. Ardeiul se tamponează cu un șervețel de bucătarie pentru îndepărtarea surplusului de apă și se toacă mărunt. Se mărunțește busuiocul, iar tonul se scurge bine de apă. Se amestecă toate ingredientele într-un castron. Se ung feliile de pâine cu unt și se pune salata obținută între două felii. Se împachetează cu grijă și se servesc cu poftă.

Sandwich-cu-ton-si-andive

Text&Foto: Lia Ștefan

Mr.Bunny’s Cooking Adventures

alist

Join the Conversation

  1. Super! Saptamana viitoare imi pregatesc pentru la munca. Am o gentuta care tine rece daca o bagi in frigider, asa ca pot sa imi pregatesc de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close