Din cauza unor plobleme de spațiu locativ, am urcat grătarele în mașină și le-am expediat la tata. Pe amândouă. Dacă nu se petrece cine știe ce grozav cataclism, tot acolo o să le și găsesc. Weber-ul cu gaz a îndurat multe de când a ajuns la mine, a străbătut Europa într-o remorcă, a fript mici, cârnați și coaste în Franța, sute de kiograme de mușchiuleț pentru corporatiști în team-building-uri și mii de frigărui satay. Încă pornește la prima apăsare de buton și, cu excepția câtorva zgârieturi făcute de oameni neatenți ori nepăsători, se prezintă într-o formă excelentă. Nu, nu vreau să-l vând, doar îl laud. Acum, despre ce am fript pe dânsul la ultima întâlnire:
Am cumpărat trei felii de vrăbioară pe care le-am uns cu puțin ulei de măsline. Am presărat peste ele boabe de coriandru, am lipit de ele și câteva frunze de coriandru și le-am lăsat să zacă în felul ăsta câteva ceasuri.
Am tăiat dovlecelul ce avea să devină garnitură, în felii, pe lungime.
La-m lăsat să se marineze puțin într-un amestec de sare, piper, pătrunjel, usturoi și ulei.
Când a venit vremea, am încins grătarul și am fript carnea câte 4 minute pe fiecare parte.
Dovlecelul a stat un minut și jumătate pe grătar, cu totul.
Neata! Unde gasesti frunze de coriandru in Cluj?
in general la hypermarket. ultima data am luat de la selgros…sper sa nu se considere reclama :)
Cumperi seminte de coriandru cu 2 ron plicul si le arunci intr-un ghiveci cu pamant. Semintele germineaza repede pentru ca sunt puternice. Sau incerci varianta rapida cu Mega Image.
Arata mirific , imi lasa gura apa :D
salut,
am facut reteta, dar am cateva intrebari:
– carnea am lasat-o cu ulei, coriandru in frigider 2 ore, dar dupa ce am fript-o, a ramas fibroasa la mestecat, plus a avut un gust oarecum neutru;
– dovlecelul a fost mirific, dar s-a inmuiat, al tau pare mai ferm…
Data viitoare va fi mai bine :)
P.S. Am folosit tigaie grill, pe aragaz.