Poate v-aţi întrebat de multe ori cum aţi putea petrece o zi frumoasă în natură alături de cei dragi, cu un buget mic, dar şi cum să satisfaceţi poftele fiecăruia.
Picnicul este, cred eu, cea mai bună alegere de a petrece o zi de relaxare împreună cu prietenii şi familia şi de a depăna amintiri şi noutăţi, dar şi de a crea amintiri.
Ieşirea în natură este momentul în care te poţi bucura şi răsfăţa cu preparate gustoase, poţi citi o carte, te poţi plimba, poţi face sport, te poţi bucura de natură şi de cei dragi.
Într-o lume în care totul este pe fugă, picnicul te ajută să construieşti legături, dar şi amintiri, să menţii relaţii cu oamenii importanţi din viaţa ta.
Şi pentru că nu ne dorim să petrecem mult timp în bucătărie şi nici să facem risipă alimentară, propunerea mea pentru un picnic relaxant sunt sandwich-urile, iubite de toată lumea sau aproape toată lumea.
Sunt foarte populare, foarte bune pentru o masă rapidă, pentru şcoală sau serviciu, dar mai ales la picnic-uri sau întâlnirile cu prietenii sau familia.
Sunt în general o combinaţie de legume, carne sau brânză, sosuri şi condimente.
Pentru provocarea din această săptămână a lui chef Adrian Hădean, „picnic relaxant” eu am ales să pregătesc sandwich-uri presate cu peşte şi pui. Sunt uşor de preparat, de transportat, se pot face din timp şi cu siguranţă vor fi savurate înainte de orice.
Şi ca să nu vă plictisesc să trecem la Ingredientele pentru aceste sandwich-uri asortate:
Pentru sandwich-urile cu peşte:
- 1 pâine ciabatta
- 100 gr somon afumat
- 1 ceapă roşie
- 1 ceapă verde
- 1 dovlecel
- 50-100 gr cremă de brânză
- 25-50 gr muştar dijon
- 1 mână de baby spanac
- capere, mărar
Pentru sandwich-urile cu pui
- 1 pâine ciabatta
- 1 piept de pui sau curcan
- 50 gr jambon sau bacon
- 50-100 gr brânză cheddar sau gouda
- 1 ceapă roşie
- 50 gr zmeură
- 25-50 gr muştar
- un strop de miere
- 1 mână de baby spanac.
Cum am început?
Am tăiat partea de sus a pâinii, un capac şi am scobit pâinea.
Am pregătit muştarul cu zmeură pentru pui şi crema de brânză pentru peşte. Cum?
Pentru peşte am amestecat crema de brânză cu muştarul dijon, ceapă verde şi mărar. Pentru pui am amestecat muştarul cu piure-ul de zmeură şi un strop de miere de albine.
Pieptul de pui l-am condimentat şi l-am pregătit pe grătar.
Pentru sandwich-urile cu peşte putem pregăti şi fileuri de peşte proaspăt pe care le condimentăm şi le preparăm pe grătar.
Cum am asamblat sandwich-urile asortate?
Sandwich-urile cu peşte
În pâinea scobită anterior am adăugat un strat din crema de brânză, deasupra am pus somonul, caperele şi apoi dovlecelul tăiat felii subţiri, ceapa roşie tăiată julienne şi baby spanac-ul.
Am pus capacul pâinii şi am înfăşurat-o bine în folie alimentară. Apoi am pus-o la frigider până am pregătit şi sandwich-urile cu pui.
Sandwich-urile cu pui
În pâinea scobită anterior am adăugat muştarul cu zmeură, deasupra am pus pieptul de pui tăiat julienne, apoi jambon sau bacon, brânza cheddar, ceapă roşie şi baby spanac.
Am pus capacul pâinii şi am înfăşurat-o în folie alimentară.
Am pus cele două pâini astfel pregătite la frigider şi deasupra lor am pus o greutate, de exemplu o tigaie de fontă şi le-am lăsat la frigider până a doua zi.
Cum am servit sandwich-urile asortate?
A doua zi scoatem sandwich-urile din frigider şi le tăiem în forma dorită şi le servim alături de orice alte bunătăţi culinare, dar şi alături de băutura preferată.
Eu am pregătit o limonadă cu flori de hibiscus şi mentă. Delicioasă!
Ce alte bunătăţi culinare am mai pregătit eu?
Covridog
Din aluat de foietaj şi cârnăciori de bere am făcut cei mai delicioşi cârnăciori în aluat.
Chifteluţe de dovlecei
Pentru că suntem într-un internship care promovează evitarea risipei alimentare, din miezul de pâine şi dovlecelul rămas am făcut cele mai delicioase pârjoale. Cum?
Am amestecat miezul de pâine cu dovlecelul dat pe răzătoare şi scurs de zeamă, ceapă roşie şi un pic de usturoi, 1 ou şi 50 gr brânză telemea, sare mai puţină pentru că telemeaua a fost sărată, piper, mărar şi pătrunjel. Se pot pregăti la cuptor sau prăji, cum vă convine.
Am servit cu sos de iaurt şi chilli.
Credeţi că a mai rămas ceva? Nicidecum.
Și pentru că vorbim despre un picnic din Dobrogea, din prezentare nu putea să lipsească plăcinta dobrogeană. Pe adihadean.ro găsiți rețeta.
Cu atâtea bunătăţi culinare sigur veţi impresiona pe toată lumea.
Pentru mai multe idei vă aştept pe facebook şi pe instagram.
Până la următoarea reţetă vă doresc poftă bună şi vă mulţumesc pentru că mă urmăriţi şi pentru susţinere!