Lecția despre bere

189

În week-endul trecut am fost la București. Cu treabă. Din fericire, mersul meu cu treabă în capitală ori în altă parte-n țara asta, nu exclude distracția. De data asta am fost invitat de Ionuț Oprea la Beer o’Clock, aproape de Universitate (mergeți pe link pentru localizare). Numa’ bine, că tot nu știam unde să merg la o bere cu Chinezu, să sărbătorim deschiderea Oktoberfest. Până la urmă au fost 13 beri, nu una. No, stați, nu săriți, că nu ne-am bețivit cu bere, am degustat fain și încetuț, după regulă, supravegheați și îndrumați de un maestru berar neamț și de drăguța de doamnă care-l însoțea și ne povestea/traducea mirosul malțului și-al berii. Din fericire, spre deosebire de degustările de vin, unde trebuie să scuipi vinul din gură, la bere-i un pic altfel, adică trebuie să înghiți, pentru că aromele se dezvoltă după înghițire (oricât de ciudat ar suna asta). În concluzie, am cam înghițit (oricât de ciudat ar suna asta).

Am ajuns la părerea că n-am habar de nimic atunci când vine vorba despre bere. Sigur, există mereu posibilitatea să te instruiești. În acest scop, am pus ochii pe cei de la Jollybeers, (maestrul berar Joachim Reuling și doamna Olivia Indrecan) pe care-i voi pofti cât de curând la Cluj, să ne învețe despre bere.

Nu o să mă apuc acum să descriu berile pe care le-am gustat. Mi-ar lua câteva mii bune de semne (fără virgule, puncte și spații) și nu v-aș ține în fața calculatorului atât de mult. O să mă rezum la a spune că a fost o seară faină, instructivă și veselă (nici nu avea cum fi altfel cu Arhi la masă, care a venit cu toate poantele la el). Am gustat mai multe tipuri de malț, am mirosit hameiul de aproape că l-am inspirat, am hăhăit corespunzător cu tovarășii de la masă (Alex Negrea, Adrian Ciubotaru, Ionuț Oprea, Chinezu, Pyuric, PauzaDeBere și au mai fost și alții, iertare că nu i-am ținut minte pe toți).

Sigur că trebuie să aprofundez, nu se poate altfel. În curând. Și veți afla și voi.

Join the Conversation

  1. Un articol minunat de servit dimineata, pe stomacul gol :)

  2. Tocmai mi-am adus aminte de Leuven! :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close