E foarte simplă rețeta asta și ingredientele nu-s ori n-ar trebui să fie greu de găsit. Thailandezii mănâncă așa ceva la micul dejun. Noi o să ne limităm la a mânca la prânz genul ăsta de mâncare.
În rolul porcului: mușchi fraged.
Pentru aromă și pentru consistența sosului am folosit un amestec de roșii pasate și pastă de ardei iute.
Ciuperci, ardei gras, ceapă verde și o roșie am folosit pentru prospețime dar și pentru că lângă porc trebuie să fie niște legume.
Zahăr brun și scorțișoară pentru dulceață și aromă. Dacă nu vă place zahărul, puteți folosi miere.
Înainte de orice, am tăiat legumele și carnea.
Am pus carnea la rumenit în puțin ulei, împreună cuun ardei iute uscat.
Am dizolvat amestecul de roșii și pastă de ardei în apă caldă și l-am turnat peste carne. Am pus și batonul de scorțișoară.
După cinci minute de fiert la foc mic, am adăugat ardeiul tăiat în fâșii.
După alte cinci minute am turnat în tigaie lapele de cocos.
Am mai lăsat trei minute pe foc mic apoi am stins focul și am pus ciupercile și ceapa verde. Am amestecat ușor.
Am terminat mâncarea cu frunze de arpagic și alune prăjite și zdrobite.
Sotul meu de cate ori intra pe blogul tau imi spune foarte entuziasmat:
„Ai vazut ce a mai gatit Adi Hadean?!!!…ce bine arata!!! sa facem si noi! „… noi, adica eu ca el sta pe scaun si ma tine de vorba, este bine si asa.
Adi, te rog sa mai gatesti lucruri…mai pentru fete care se gatesc in doi timpi si 3 miscari poate asa nu o sa-l mai atraga blog-ul tau.
P.S. Acest comentariu este o gluma si va rog sa-l luati ca atare.
Madalina
De ce ai trecut reteta la „uscaturi” , ca nu prea este? Oricum cred ca este buna , oriunde s-ar afla . Sanatate maxima !
de ce la amestecul de rosii pisate cu ardei iute e ceva mai negicios parca ar fi otet balsamic.??!!
iar rosiile pasate sunt din conserva??
Mădălina, desigur.-)
Nicoleta, pentru că nu-i o supă/zamă/ciorbă
Roxi, așa e pasta mea de ardei. Ardeii au fost copți înainte și s-a păstrat și coaja.
Da, roșiile sunt din conservă.
Doamne, salivez numai uitandu-ma la pozele tale. Fie-ti mila de noi!
Cred că asiaticele astea dau dependență. Arată fantastic, trebuie să fi fost la fel de bun cum arată :-)
Pe aceeași lungime de undă, ieri am făcut și eu un wok de curry cu vițel de lapte (bivol de la bunica) și zucchini pe ochiul meu de aragaz „tunărit” că să pot face stir fry pe el.
Gabriela, sunt tot o îndurare:-))
Emil, o fo bun tare.
Buna , sunt noua pe blog. Adi , faci niste retete suuuper bune , am incercat si eu cateva , bucatareala e hobiul meu nr 1 :) . Pot sa stiu si eu unde se gaseste lapte de cocos ?
Dya, în orice supermarket.
Adi ,mersi pt raspuns, am sa caut, (nu stiu daca am sa si gasesc :) , in Timisoara).
Super, super… abia astept sa incerc reteta:) Multumim Adi Hadean pt inspiratie.
buna,deci azi am incercat reteta…este delicios dar cred ca am gresit undeva pt ca avea prea mult lichid in wok,sau poate asa trebuie?mersi adrian 52