Băcănia Veche, aburi de pâine și miros de coptături proaspete

286

Am trecut în viteză prin noua împărăție a lui Tudosiei, Băcănia Veche. O să revin, cu siguranță, numa’ să fiu sănătos. De fapt, dacă aș locui în București, cred că s-ar sătura de mine băcanul. Aș dormi acolo, între rafturile cu bunătăți (dulcețuri de casă și zacuscă potrivită la gust după cererea mușteriilor, mirodenii și coloniale, uleiuri din cele bune și vinuri rare), învelit de mirosul de biscuiți copți în băcănie și-n aburii de pâine caldă.

Îi stă bine lui Marius în postura de băcan, îl prinde. E vesel mereu, are o bucățică „de gust” din ce nici nu te gândești pusă bine, e gata să-ți aducă bunătăți greu de aflat și se pricepe să vorbească pe înțelesul omului. Nu zic mai multe de data asta dar data viitoare oi veni mai spre ora închiderii, să pot analiza niște pălincă de Zalău, în tihnă, cu proprietarul mai puțin prins de treburi. Să fim sănătoși.

Join the Conversation

 1. Adi, draga, multumesc de vizita si te mai astept cand ai vreme. Aici ma gasesti! Si sper sa am din ce in ce mai multe lucruri bune! :)

 2. Daca miroase a paine de casa si a ,,coptaturi” eu nu ma duc, ca nu ma pot abtine si mananc in cantitati industriale! De aratat arata f bine totul, de bun Ralu’ zice ca-i bun, asa ca va doresc pofta.

 3. Sper din tot sufletul sa mearga Bacania pentru ca sincer era si timpul pentru ceva autentic. Prea multe semipreparate toate pruduse de aceleasi cateva companii cu acelasi conservant.
  Mult noroc oameni buni!

 4. Cînd ai fost? Trebuia să mă suni, că eu locuiesc vizavi. Îţi dădeam şi cartea poliţistă care mi-a apărut acum.

 5. you wanna... says:

  pe cand si la Cluuuuj?

 6. :) ar fi fost foarte dragut sa va intalniti aici, Lucia. Numai ca adi a fost pe fuga. Data viitoare promit sa va creez conditiile ideale unei intalniri (cafele, ceaiuri, cookies si alte goodies. plus banca din curte) :)
  Multumesc, Bogdan!
  Maria, te astept oricand (multumesc Ralu’ pentru confirmare)! :)

 7. adihadean Author says:

  Lucia, am uitat că ai spus într-un comentariu că locuiești aproape. Îmi pare rău. Din ăla cu ciudă! Nu-i bai, mai vin iar Marius ne face biscuiți:-) (și are o țuică….)

 8. Faine poze! De unde trag concluzia ca si localul tre’ sa fie un mic colt de rai. Sa va mearga bine!

 9. Sa ne mearga, strumfa! :) Si sa ne treci pragul… :)
  tzuica aia e „privat reserve – Dersca special edition”… :)

 10. Şi cafeaua e foarte bună la Băcănie. Nu mai spun de cozonac, e uluitor!

 11. Felicia Chirila says:

  MA BUCUR CA ACUM ESTE SI LA BRASOV – SUPER TARE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close