Alex Damian Brisc e pus la colț de statul român

205

În dimineața nu am rețetă, poate mai târziu. În dimineața asta însă, am mult amar pe cerul gurii pentru că am primit o veste tristă, cu atât mai tristă cu cât viața unui copil, viața lui Alex (v-am mai vorbit despre el) atârnă de vrerea unui birocrat. Ca să înțelegeți despre ce-i vorba, o să selectez câteva rânduri de pe blogul lui Alex:

Marti 13 Octombrie
Alexandru azi a primit primit una din dozele de citostatice (melphalan) care se fac in camera sterila (MELPHALAN SI BUSILVEX), dintre care una nu se face nicaieri in Romania si tot azi am primit negatie de la casa de sanatate la formularul E112 pentru urmatoarele motive :
1.raportul medical realizat de doctorul din Romania nu avea semnatura in original .(NORMAL FIINDCA AM TRIMIS COPII, DAR ORIGINALU SE PUTEA ADUCE DACA DOREAU ORIGINALUL)
2.pe scrisoarea medicala era trecut si ce nu se poate realiza in Romania (investigatia MYBG si determinarea coeficientului N-MYC din tesutul tumoral) ,iar aceste 2 analize nu se gasesc in serviciile medicale prevazute in serviciile de baza din sistemul de asigurari din Romania,motiv pentru care au refuzat sa acorde formularul E112.
Nu stiam ca trebuie realizat cate o scrisoare medicala pentru fiecare institutie a statului roman in parte si pt casa de sanatate si pentru ministerul sanatatii.
NOI AM SOLICITAT FORMULARUL E112 CASEI DE SANATATE CLUJ PENTRU TRATAMENTUL CE SE FACE IN CAMERA STERILA NU PENTRU ACESTE INVESTIGATII CARE COSTA MAXIM 3000 EURO, OAMENI COMPETENTI CE SUNTETI VOI IN CONDUCEREA ACESTEI INSTITUTII.
PENTRU ACEL TRATAMENT AM CERUT FORMULARUL SI PENTRU ACESTA SUNTETI OBLIGATI SA-L ACORDATI , FIINDCA ACEASTA BOALA AVAND N-MYC AMPLIFICAT ESTE FOARTE AGRESIVA SI NECONTROLATA .
ACEST TRATAMENT NU POATE FI EFECTUAT IN TIMP UTIL IN NICI UNA DIN UNITATILE DIN ROMANIA ,IAR DACA AVETI UN PIC DE HABAR SIGUR STITI ASTA.
SA VA FIE RUSINE ATI CULES DIN RAPORTUL MEDICAL FACUT DE UN DOCTOR CONFERENTIAR, NU DE MINE CE ATI VRUT ,ATI SUSTRAS DE ACOLO CE VA INTERESAT SA PUTETI REFUZA FORMULARUL. IN LOC SA AJUTATI IN MOD FIRESC PE CINEVA AVETI O OBSESIE IN A INCURCA ORICE DEMERS LEGAL.
MA TRIMITE-TI IN ALTA PARTE SA MAI TREACA CEVA TIMP FIINDCA STITI CA NU SE POATE PLATI RETROACTIV TRATAMNTUL,DESI VOI STIATI CA AM SOLICITAT FORMULARUL NU PT ALEA 2 INVESTIGATII .
SAU NU STIATI ???…..
ATUNCI E MAI GRAV INSEAMNA CA SUNTETI IN PLUS ACOLO.

Probabil va fi nevoie să ne unim forțele din nou pentru a strânge bani pentru Alex. Pe statul român nu ne putem baza. Statul român e puțin ocupat cu lupta pentru ciolan zilele astea. Și chiar dacă n-ar fi, îl cam doare-n spate de cetățenii lui. Puteți să-l ajutați pe Alex dacă sunați la numerele de mai jos:

NUMERE TELEDON „VALABILE DOAR IN RETEAUA ROMTELECOM

0900 900 162 2 EURO
0900 900 165 5 EURO
0900 900 160 10 EURO

Join the Conversation

 1. Am sunat si eu pt. Alex dar telefoanele suna in continu ocupat am sa mai incerc poate o sa am noroc mai tarziu.Eu oricum ii doresc multa sanatate si curaj foarte mult , sa nu isi piarda speranta caci pana la urma va reusi sa invinga boala.

 2. ce nenorociti!
  acest copil poate fi copilul meu, al tau, al lor….
  de fapt copiii sunt toti ai nostri….
  Dumnezeu sa-l aiba in paza si sa-l ajute….

 3. o sa sun si o sa-i rog si pe colegii mei sa sune
  orice mic ajutor conteaza

 4. Catalina, Ilink, mulțumesc:-)

 5. Eee. pai doamnele care lucreaza la casa de sanatate Cluj, nu se incurca cu probleme de medicina.Eu stiu una de acolo care a terminat medicina prin 90 si de atunci nu a mai citit nimic, nu a lucrat o singura zi in spital si nici nu o intereseaza starea bolnavilor, ci doar cat ia salariul…Si e sefa!!!!

 6. Sunt tata lui Alexandru si pe aceasta cale vreau sa-i multumesc foarte mult lui Adi, fiindca a fost tot timpul o persoana are a rectionat promt la problema noastra.
  Ce vreau sa va spun este urmatorul lucru :
  Voi oamnei buni ne-ati ajutat destul ,voi ne-ati ajutat sa ajungem aici in Franta ,iar daca nu ajungeam probabil Alexandru nu mai avea nici o sansa de a trai.
  Cat ne-ati ajutat a fost destul, unii poate prea mult .
  Singura sansa a noastra este ajutorul statului la care am cotizat de cand muncim si care are obligatia conform legii sa ne acorde acest formular .
  Daca chiar nu o vor face vom cere ajutorul statului francez si poate ei ne vor ajuta in cele din urma .De renuntat noi nu putem renunta sub nici o forma.
  VA MULTUMIM TUTUROR SI VA DORIM MULTA SANATATE INCLUSIV DOAMNEI ECONOMIST EMILIA GROZA DE LA C.A.S CLUJ CARE NE-A RESPINS ACEST FORMULAR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close