Coaste cu spanac și sos dulce-picant

444

Ieri vă povesteam despre prima mea experiență cu Vita Cook, cuptorul cu halogen. N-a fost visul fructelor, ba chiar am fost nevoit să fac un pas în spate. În fine, nu o să reiau postarea de ieri, doar e pe blog deja. Ideea e că în momentul de față sunt la capitolul „îmblânzirea scorpiei”. Sucesc și răsucesc posibilitățile în minte și încerc să-i dau de capăt în felul meu. Mi-am mai dat o șansă. și în timp ce în cuptor se coceau niște coaste peste care am pus doar sare, piper și cuișoare, am sunat un prieten mai deștept, să mă lăurească în legătură cu consumul cuptorului (are o putere de 1400 W). Am aflat că „mănâncă” aproximativ un leu /oră de funcționare, în medie. Lucru care m-a liniștit, în sensul că îmi permit să tot fac teste fără să intru-n faliment.

Dar să vă spun despre coaste. Le-am tăiat în bucăți aproximativ egale și le-am condimentat simplu, cu sare, piper și cuișoare. Nu le-am fiert, nu le-am opărit.

Am încălzit cuptorul, cinci-șase minute la 200 de grade Celsius. Apoi am pus coastele în cuptor și am setat 180 de grade (aproximativ) pentru 40 de minute.

Coastele au ieșit ex-cep-țio-nal. Nu vă păcălesc. Fragede, crocante pe dinafară, degrabă dezlipitoare de pe os și lipicioase la degete. Și, datorită piperului măcinat proaspăt și cuișoarelor, foarte plăcut aromate. Am înmuiat coastele în sos dulce-picant, de la chinezi. Bun.

Lângă coaste am pus niște spanac, fain, adus din Hida, Sălaj. L-am spălat bine și l-am sotat un minut și jumătate, cu puțină sare, foarte puțin ulei de măsline și un cățel de usturoi.

Parcă ziua de ieri s-a încheiat în termeni ceva mai buni și povestea de tip love and hate dintre mine și Vita Cook va mai prinde probabil un nou episod.

Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

 1. Vezi, este chestie de „comunicare”. Problema este ca ai o altfel de sursa termica si trebuie sa te acomodezi sa gatesti cu ea. Daca acomodarea nu este prea complicata, bineinteles, caz in care nu merita sa pierzi timpul.

 2. Arata super…dar nu ma impac deloc cu spanacul. Nu poate fi inlocuit cu nimic?

 3. Ei n-a fost love at first site , a fost la a doua, ceea ce e bine; coastele tale au iesit super bune; eu cred ca spanacul poate fi inlocuit cu ce doreste fiecare, mie una imi place

 4. Bre da’ dai cu carne la greu, mai fa o cura de legume-fructe :))

 5. ori nu inteleg, ori am sarit din text – cate minute ai tinut costele in cuptor?

 6. adihadean Author says:

  Mazi, vezi ce înseamnă să scrii înainte să bai cafea? :)). M-am gândit la asta dar am uitat să scriu (am adăugat acum în text). 40 de minute la 180 de grade Celsius:).

  Gabriel, făr carne, viața e pustiu :))

  Maria, și eu sunt fan al spanacului, mai ales dacă-i ținut pe foc puțin.

  Radu, de bună seamă.

 7. „Apoi am pus coastele în cuptor și am setat 180 de grade (aproximativ) pentru 40 de minute.”

 8. PS In graba de a o lamuri pe mazilique (in ideea ca poate vad si la ea asa ceva :d) am uitat sa-ti spun ca, de ieri, dupa experimentul tau cu cotletul, am inceput sa bazai ca vreau si eu cuptor…Azi, dupa ce-am vazut coastele, bazaitul se va transforma in batut cu pumnu-n masa, plans cu lacrimi de sange, miorlaiala si pisiceala…pana-l obtin :)

 9. Vrem video cu reteta asta gatita in Vita Cook! :) 5-6 minute?

 10. adihadean Author says:

  Victor, 5-6 minute se preîncălzește cuptorul:)
  Alina, cere insistent, nu te lăsa:))

 11. adi – =)) inteleg perfect (chit ca nu beau cafea)

 12. Arata, coastele astea… intr-un mare fel!
  Eu a trebuit sa ma dau pe ovo-lacto-vegetariene (din motive de sanatate), si-ti rascolesc retelete non-carnivore, intr-o veselie.
  (Am prestat „Farfalle cu spanac si ciuperci”. O nebunie!)
  Multumesc! :)

  1. adihadean Author says:

   Cami, multă sănătate îți doresc:)

 13. vad ca n-a mai fost cazul de descarcat carti de pe internet !arata gozav coastele alea !dar cred ca spanacului i-a facut foarte bine !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close