Cotlet copt cu mirodenii și gutui

1K

Rețeta de azi e inspirată de una dintre cărțile lui Jamie Oliver, Cu Jamie în Italia. Am găsit acolo ceva asemănător (mă refer la modul de preparare a porcului). Mi-a surâs ideea așa că am purces la realizarea unui prânz în urma căruia ne-am cam lins degetele (oricât de inestetic și puțin igienic ar fi lucrul ăsta). Iată cum:

Am procurat carnea, gutuile, roșiile și pătrunjelul.

cotlet copt 01

Usturoi, ardei iute uscat și mirodenii (enibahar, coriandru boabe, piper negru și cuișoare) aveam deja.

cotlet copt 03

Am tocat ardaiul iute.

cotlet copt 06

L-am pus în mojarul de la tata. Împreună cu ardeiul am pus enibaharul, piperul, coriandrul, pătrunjelul verde, câțiva căței de usturoi și o lingură de ulei de măsline extravirgin.

cotlet copt 07

Am fost fără milă.

cotlet copt 08

Am luat bucata de carne (cam 600 de grame de cotlet cu os și piele) și am făcut un „buzunar” între carne și os.

cotlet copt 09

Am umplut „buzunarul” cu pasta din mojar.

cotlet copt 10

Am întors carnea cu pielea în sus și am făcut câteva crestături transversale, adânci de un centimetru, la distanța de un centimetru una de cealaltă.

cotlet copt 12

Am făcut apoi și câteva crestături longitudinale, după modelul anterior.

cotlet copt 13

Am înfipt din loc în loc cuișoarele.

cotlet copt 14

Am așezat carnea, gutuile, roșiile cherry, câțiva căței de usturoi și cinci-șase cepe mici într-o tavă pentru cuptor. Am pus două căni de apă în tavă. am acoperit-o cu folie de staniol și am dat-o la cuptor. După o oră la 200 de grade Celsius am îndepărtat staniolul și am mai lăsat tava încă o oră la 170 de grade Celsius. Din când în când am stropit carnea cu sosul din tavă.

cotlet copt 16

Două ore plus 10 minute de pregătiri. Acesta e rezultatul:

cotlet copt 20

Pentru că în bucătăria mea crește o tufă de mentă, am folosit câteva frunzulițe. Menta se potrivește cu gutuile coapte.

cotlet copt 18

Combinația de mirodenii e senzațională, vă rog să o încercați.

cotlet copt 23

Sunt sigur că voi mai folosi această metodă. Chiar la prima întâlnire cu prietenii (merită să o faci dacă se adună mai multă lume în jurul mesei).

cotlet copt 26

Pasta coaptă din „buzunar’ e teribil de aromată și se potrivește foarte bine cu cotletul, care nu-i o carne senzațională de felul ei.

cotlet copt 27

V-aș mai arăta poze dar mă opresc aici. Să fiți sănătoși.

cotlet copt 32

Join the Conversation

  1. Nea Adi … azi n am bani. Si nici mancare prea aleasa nu mai sade in frigider. Consider deci ca azi am facut un lucru rau ca am trecut pe aici … Revin maine, poate situatia din frigider o fi alta.

  2. Mihnea, bun venit. Dacă e apuci să răsfoiești puțin blogul, vei vedea că am o mulțime de rețete ieșite din resturile de ieri ori din frigiderul aproape gol :-)

  3. Oau, ce bine arata!!!!! Noroc ca tocmai am mancat, ca umpleam tastatura de saliva.Clar, incerc si eu sa fac minunea zilele viitoare. Merci de pont!

  4. Cristina, mulțumesc:-)

  5. Mare sef…buna treaba…frumoasa si gustoasa prezentare….
    Nu stiu care o fost inspiratiunea de moment sau daca retetele lui Olivier or fi asa de bune…da cu siguranta cum ie prezentata treaba la matale…e super antaia de vacuta…..
    Felicitari….si ca de obicei de aici din Sevilla mai nou un vin de Rioja de la mine…
    Sa alunece porcusorul mai usor pe gat….
    Salutari…..

  6. Jenika, mulțumesc, salută Sevilla din parte-mi:-)

  7. Adiţă, esti fenomenal. Am incercat un numar de retete si vreau sa zic (nu ma dau foarte experimentat in bucatarie) ca mi-au iesit fenomenal. Pot spune ca i-am provocat sotiei adevarate extaze culinare..(m-a intrebat cum de gatesc asa de bine de-data???) Multumiri si placaciuni

  8. Liviu, fenomenal ești tu, să fii iubit și apreciat:-)

  9. pozele astea sunt exceptionale!!!

  10. lavinia says:

    dc nu ma insel varianta lui Jamie pt „buzunarele” este cu salvie. am incercat-o, delicioasa, dar cred ca asta e si mai grozava. abia astept sa incerc varianta ta

  11. am incercat reteta aseara – nitel adaptata, ca n-aveam gutui si nici chef sa ies sa le cumpar… asa ca am facut cotletul, dupa indicatii, si-am trantit alaturi niste cartofi la cuptor cu lamaie si oregano. A iesit senzational, dupa ce-am scos staniolul greu ne-a fost sa il mai lasam la cuptor inca o ora ca tare bine arata :)… iar cubuletele alea crestate au disparut primele din farfurii. Multumesc, Adi, pentru o reteta atat de simpla dar care are ca rezultat un preparat care arata foarte sofisticat! (si e buuuuunnnn….)

  12. Awesome! Am facut-o de 2 ori pana acum (ultima data am inlocuit gutuile cu mere) si a iesit delicios de fiecare data. Good job Adi, esti o sursa buna de inspiratie :)

  13. Carmen Murasan says:

    Reteta asta suna fabulos, as vrea sa o incerc. O singura intrebare am: crezi ca in loc de cotlet pot folosi pulpa sau ceafa?
    Sarbatori fericite!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close