Un producător de paste din Cluj, care se întâmplă să-mi fie amic, mi-a dat spre testare niște paste din orez la care lucrează de ceva vreme. Omul mi-a cerut părerea, i-am spus-o și sper că am fost de folos. Din toată povestea asta a ieșit și o rețetă. Mă gândesc că ar fi bine să se bucure cineva de ea, în afara familiei mele. Iat-o aici:
Mai întâi am marinat puiul (2 ore, la rece) cu sare, piper, frunze de busuioc, frunze de mentă, ulei de măsline extravirgin și zeamă de grapefruit.
Am folosit piept de pui, „inimioarele” cele fragede de sub bucățile principale de piept.
Am fiert pastele în pă cu sare, cum ai fierbe orice paste. Le-am lăsat al dente.
Am dat prin răzătoarea fină un cățel mare de usturoi.
Am pus usturoiul într-o tigaie cu puțin ulei de măsline. L-am sfârâit puțin (5 secunde) îniante de a pune puiul peste el.Am pus puiul în tigaie și l-am rumenit ușor.
După 7-8 minute, am pus peste pui ceapă verde, ciuperci champignon tăiate-n jumătăți, rondele groase de zucchini, jumătăți de roșii mititele și frunze de busuioc.
Am amestecat bine toate astea, timp de 4-5 minute pe foc iute.
Am pus trei linguri de roșii pasate, două linguri din apa în care am fiert pastele și o linguriță de zahăr brun, peste mâncarea din tigaie. Am amestecat bine și am lăsat să dea un clocot scurt.
De făcut într-un sfert de ceas, odată ce puiul e marinat (poți să-l pregătești dimineața pentru prânz ori pentru cină, e mai bine dacă apucă să se marineze mai mult).
Buna,
Ma intereseaza de unde se pot achizitiona in Cluj aceste paste din faina de orez? Luam pana acum de la Scotti dar nu mai sunt asa de fine de cand le combina cu faina de porumb. Multumesc.
am sa prepar reteta asta speciala, apetisanta si usoara pentru noaptea de Revelion :)
Băi, cățelul ăla de usturoi e un dulău…
Foarte tare rețeta ! Bravo !
Poate pui și una cu quatro formagi .
Chiar o să comand paste numai de la cucinaturea.ro Foarte tare conceptul și îmi place ideea că este românească și naturală … cel puțin așa sper ! Fără porcării !!! ;)
Mulțumesc.
Azi am citit reteta,azi am facut-o. La 4 a intrat pe usa copilul de la scoala, la 4.30 aveam mincare calda pe masa. Simpla si foarte buna. Mai rezolva eterna problema, lipsa ideilor.
O reteta DOC! Complimente !
Minunata idee.Puteti sa-l rugati pe prietenul dumneavoastra sa trimita paste din orez si la Bistrita(in magazine din oras).Mii de multumiri.
Buna ziua, domnule Hadean, as dori sa stiu daca aceste paste din orez se pot prepara si in casa.
adică de a zero, din făină de orez? presupun că da dar nu cunosc tehnologia. e de studiat.
Pastele din faina de orez sunt cam delicate…eu studiez de 10 luni …pe youtube sunt cca 6 variante care par acceptabile la modul de preparare…cost materie prima cca 15/20 ron /kg…dupa cca 40 de teste poate o sa reusiti d.le paul…succes.
imi place cum a iesit aceasta reteta buna si savuroasa, imi plac si pozele in care este prezentat totul, cum sunt pregatite toate ingredientele si pe urma puse toate intr-o farfurie si aranjate in asa fel incat sau asezat singure :)
Dnul Hădean , jos pălăria …
Foarte buna rețeta ! Și nu e singura . Mulțumesc și felicitări !