Beef – the final frontier

210

Beef- the final frontier, așa am numit primul curs de gătit pe care l-am ținut ieri la Miele Boutique, în Cluj, asistat de colegul Ciprian Tătaru. A fost un curs pilot, făcut în primul rând pentru noi. Am vrut să vedem cum ne descurcăm în spațiu, cât de bine ne simțim când e casa plină și, mai ales, ce înseamnă „casă plină”, care-i numărul maxim de cursanți pe care-i putem primi la o sesiune, în așa fel încât lucrurile să se desfășoare în condiții optime. Șase cursanți și staff-ul, asta-i limita de bun simț la care ne oprim, dacă vrem să încăpem bine și să ne înțelegem unii cu/pe ceilalți. Cursul a durat 3 ore și jumătate, ziua mea de muncă a început dimineața la 9 și s-a încheiat la miezul nopții. Și a fost o zi grozavă, nu vă mint.

beef

curs

curs

curs

curs

curs

curs

curs

curs

Am ales un curs despre vită pentru început (vom relua modulul în curând, n-am epuizat nici subiectul nici doritorii), deoarece e una dintre marile dureri ale românului care a mâncat într-un local care servește vită, la noi sau în străinătate, și care ar vrea să poată reproduce acasă anumite senzații. Am oferit aseară câteva mostre furnizate de CrisVest Carne (îl iubesc pe Romi Ile pentru că aduce în România niște piese cu care n-ai cum să dai greș) și o bucată de mușchi de vită argentiniană de la Metro.

curs

curs

curs

sparanghel

roastbeef

Am utilizat la maximum capacitatea bucătăriei Miele și am gătit bucățile de vită (Wagyu – rasa japoneză cu cea mai valoroasă carne în acest moment, cu grade diferite de marmorare, vită din Uruguay, Aged Prussiana și Black Angus) utilizând tehnici diferite (la tigaie, la grill, la tigaie și cuptor, roastbeef, în unt cu cognac și usturoi), timpi de gătire diferiți, garnituri diferite și sosuri făcute înainte sau pe loc, folosind sucurile lăsate de carne în tigaie. Am explicat în detaliu diferențele dintre tipurile de carne gătite, am vorbit despre trasabilitate și apariția raselor de carne, despre diferența dintre „în sânge”, „mediu” și „bine făcut”, despre asezonare, temperare și marinare, despre folosirea termometrului pentru cuptor sau a sondei termice, exemplificând practic toate aceste lucruri.

curs

beef

beef

beef

curs

La finalul zilei, s-a dovedit că n-am greșit și că am avut un curs-pilot de succes. Vom mai face. Următorul curs va avea ca temă masa de Crăciun cu trimiteri și la cea de Anul Nou. Se va ține în data de 21 Decembrie. Detalii despre oră și prețul participării veți găsi pe pagina Miele. Dați „like” și urmăriți veștile. Să fiți sănătoși.

pita

Join the Conversation

 1. Cand te muti in Bucuresti?

  1. Adi Hădean Author says:

   :)

  2. Ioana Silistraru says:

   Domnu’ Petreanu, suntem vecini, cred ca putem organiza ceva pentru domnul Hadean, o saptamana la voi, o saptamana la noi :)

  3. Adi Hădean Author says:

   am putea să ne organizăm :))

 2. Buna seara
  Ne poti dai mai multe detalii despre marinarea carnii de vita?multumim

  1. Adi Hădean Author says:

   o căutare pe blog după cuvintele „vită” și „mrinare” poate face minuni:).

 3. Buna, am si eu o intrebare: in speranta ca mai tineti cursuri in ianuarie, as putea sa fac cadou de Craciun unui cuplu de prieteni din Cluj (eu din Bucuresti fiind :) ) 2 locuri la un curs de gatit? Putem aranja cumva? :)

  1. Adi Hădean Author says:

   presupun că se poate. cel mai bine e să intrați pe site-ul miele boutique și să le scrieți. ei sunt organizatorii cursului:).

 4. Sandu Moldovan says:

  Buna Adi
  Pe cand un Miele Boutique in Arad ?
  Sunt convins ca ar fi doritori. Cel putin unul exista deja !
  Te intreaba un clujean din ….. Arad !!!
  O zi buna

  1. Adi Hădean Author says:

   nu știu. depinde de miele, desigur, și de un investitor local care să dorească să aibă un astfel de magazin.

 5. Pana la urma am dat rumsteakul pisicului. S-a lins pe bot cu o satisfactie greu de redat in cuvinte – priceless, de-a dreptul – si nici nu s-a mai atins de conserva (eu nu ii prea dau carne cruda). Dupa cat de roz era si ce bine arata, eu sustin sus si tare ca bucatile respective de carne nu erau stricate, dar adevarat e ca mai bine previi decat doftoricesti pe urma. Multam fain de sfat!

  1. Adi Hădean Author says:

   teoretic, e posibil să fi fost bună. practic, dacă nu știm ce temperatură/umiditate ai avut în frigider pe perioada asta (destul de lungă), nu putem risca să ne încărcăm cu o cultură bacteriană pe care să no putem duce. de asta am sugerat varianta cu pisica:).

 6. Buna seara! As vrea sa stiu daca mai faceti cursuri din acestea „pilot” si in acest an. Care sunt preturile? Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close