Cremă de rădăcinoase cu brânză de capră

384

Dezvăluiri din meniul meu special de la Camino, de săptămâna asta: crema de rădăcinoase. Îmi place grozav și găsesc că merge grozav cu brânza de capră. Am făcut-o acum câteva săptămâni la Viscri, dar acolo am aromat-o cu trufe. De data asta m-am gândit că merișoarele ar putea echilibra cu aciditatea lor plăcută, crema dulce (pătrunjelul e dulce, țelina puțin sărată, păstârnacul e între ele). Dar, să vă spun cum puteți face crema asta:

Curățați legumele (două rădăcini de pătrunjel, o țelină medie, doi păstârnaci, o ceapă și doi căței de usturoi) și puneți-le la fiert în apă cu puțină sare. Când constatați că-s fierte, scurgeți apa de pe ele dar nu în chiuvetă ci într-un vas. Pasați legumele cu un blender și adăugați apă peste ele, treptat, până obțineți consistența pe care o doriți. Puneți o linguriță de unt și trei de smântână dulce în cremă și amestecați bine. Mai puneți sare dacă-i cazul. Pregătiți brânza, adică amestecați-o bine cu merișoare mărunțite cu cuțitul. Așezați brânza pe cruton și gata, aveți o cremă fensi-șmensi ca arătare, gustoasă ca gustare și destul de hrănitoare. Dacă nu aveți vreme să o faceți acasă, o puteți cere de azi până săptămâna viitoare, la Camino. Să fiți sănătoși.

PS: crema din imagine e făcută de Ciprian Tătaru, pe care încă nu l-am convins să gătească acolo în fiecare zi. Dar mai lucrez la problemă:).

Join the Conversation

  1. Dorin Trifa says:

    trebuie sa fie foarte buna , mie personal nu-mi place branza de capra si o voi inlocui cu pasta tot de branza pe care o prezint : caleste ceapa si ardei rosu in putin unt , lasa la racit si „aruca” peste niste scoaca / branza dulce de vaca pentru neardeleni /dai gustul de sare ,piper si ale condimente care iti plac si da la blender : pofa!

    1. Adi Hădean Author says:

      excelent!

    2. Depinde din ce parte a Ardealului e…ardeleanul. La noi (Sibiu) nu am auzit de scoaca.

  2. ce ma distreaza faza cu „pentru ardeleni si non ardeleni”…
    Ambele variante suna a „ma duc sa vad ce am in frigi sa ma apuc de treaba”.:)

  3. carmen v. says:

    :) musai o incerc! Unde gasesc merisoare?

  4. Cu doua lucruri nu sunt lamurita pana sa ma apuc de treaba: 1. branza de capra poate fi telemea de capra? si 2. merisoarele deshidratate din comert(si hidratate apoi acasa) se pupa cu reteta asta?

    1. Adi Hădean Author says:

      telemea de capră, nu:). merișoare, da.

  5. Multumesc de raspuns! Sa traiesti si sa fii sanatos! E a doua zi consecutiva pe care o petrec pe blogul tau. Citesc retete, invat lucruri si combinatii noi de gusturi si de arome.Imi place maxim ideea de „fara carne” pe care am adoptat-o si eu de vreun an. Si imi plac mult combinatiile astea faine pe care le faci. Tot ce citesc si vad e pe gustul meu! Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close