Piept de pui, cu piure de dovleac

1.2K

Dovleacul pe care-l folosesc în această rețetă e dovleacul pentru plăcintă. Se găsește în toate piețele în acest sezon. Îl curăț de coajă, îl limpezesc și-l pun la fiert în apă cu puțină sare, după ce mai întâi l-am tăiat în cuburi nu prea mari dar nici prea mici. După ce a fiert, scurg apa de pe el, îi dau puțin unt (la 500 de grame de dovleac, 50 de grame de unt) și poate niște frunze de cimbrișor apoi îl lucrez cu blenderul până devine piure.

Operațiunea asta merge repede. Adică șase-șapte minute până începe să fiarbă apa, 14-17 minute până termină de fiert dovleacul, 2 minute până devine piure. Până-n 25 de minute cu totul. Timp în care poate fi gata și pieptul, dacă ai un cuptor care se încinge repede. Eu pun pieptul de pui pe o foaie de copt, în tavă, îl stropesc cu puțin ulei, presar peste el puțină sare, puțin rozmarin și-l pun în cuptorul încins la 200 de grade Celsius. În 25 de minute e gata. Nici prea uscat nici nefăcut (asta e mereu o problemă la pieptul de pui).

Am copt pieptul, am făcut piureul, mai am nevoie de o salată.Verde, roșie, cum o fi, frunze să fie. Le stropesc cu foarte puțină zeamă de lămâie. Gustul salatei va contrasta plăcut cu cel al piureului, care-i ușor dulce.

Scot pieptul din cuptor.

Îl las 2-3 minute să se odihnească. Ajută.

Îl tai în felii groase de un centimetru pe care le distribui în farfurii, lângă piure și salată.

Să faci mâncarea asta de la un capăt la celălalt durează 30 de minute. Partea bună e că îți lasă timp să faci și o supă rapidă (nu din plic, doar rapidă, una de roșii să zicem) și un desert. Poate acesta. Să fiți sănătoși.

FOTO: Cristian Burz.

Join the Conversation

  1. Adi, mult succes în continuare. Arată extraordinar, gustul sunt convinsă că e minunat, copiii din grădinițe sigur vor păpa tot din farfurii și cei ce vom găti acasă la fel :)))))))))

    1. Adi Hădean Author says:

      andreea, mulțumesc

  2. Arata delicios sunt convinsa ca si este delicios, dar stiu eu doua farfurii care n-ar fi curate.

    1. Adi Hădean Author says:

      anca, asta depinde foarte mult de cât de bun povestitor e cel ce oferă mâncarea:)

    2. Ai dreptate Adi, dar dupa 9 ani (primi 4 la un copil urmatorii la celalalt) de povestit de 3-4 ori pe zi…ramai fara povesti, oricum eu am ramas :(

  3. Radu-Mihai says:

    No’ apoi am tate ingredientele ase ca ma apuc de treaba; cre’ca pana la ora 17 ii gata si mancat. :)
    Multam de reteta!

    1. Radu-Mihai says:

      Tulvai bun o fost! Am primit o groaza de pupici pentru reteta. :)

    2. Adi Hădean Author says:

      să vă fie de bine:)

  4. Felicia Chirila says:

    SANATOASA,ASPECTOASA SI FOARTE GUSTOASA – IMI PLACE PIEPTUL DE PUI LA CUPTOR PE HARTIE DE COPT…IAR DE PIUREUL DE DOVLEAC CE SA MAI SPUN – DELICIOS

  5. salut, as dori sa stiu ce fel de cuptor ai folosit
    multumesc!

    1. Adi Hădean Author says:

      un cuptor cu gaz

  6. facut azi dupa amiaza acasa.
    s-a terminat in 20 de minute. multumesc de reteta.

  7. Buna.
    Imi place mult dovleacul. Dar nu inteleg un lucru: dovleacul pe care l-am cumparat eu era necopt sau asa sunt dovlecii de placinta in general, adica foarte tari?
    L-am cumparat de la Profi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2025. All rights reserved.
Close