Redacția de știri și un bilanț cu plus

165

E 12.12.12. S-au aliniat numerele în calendare, aud că pentru ultima oară atât de frumos în acest secol. E o zi suficient de bună pentru un bilanț de final de an. S-au petrecut lucruri bune în viața mea în ultimele 12 luni. Au fost și lucruri mai puțin bune, mai puțin frumoase, dar pe cuvânt că nu merită menționate. Cât despre cele bune, au fost cam multe, și pe plan profesional dar și pe plan personal (astea rămân pentru mine și pentru familie). Finalizarea proiectului Farfurii Curate, contractul meu cu Unisol, câteva campanii mari și frumoase în care am fost implicat (am devenit foarte selectiv cu campaniile publicitare în care mă implic, din fericire -ori din nefericire – pot să aleg una din zece propuneri), marșul cu torța olimpică din vară, bucuria de a putea ajuta mulți omeni și o grădină din care am mâncat toată vara și o bună parte din toamnă. Pe lângă ele, implicarea într-un proiect drag mie și care-mi confirmă că se poate scrie despre lif&style fără să tabloidizezi, Revista Bulevard.

La capătul a cinci ani de muncă în online (pe cea offline n-o mai menționez), numerele din calendarul meu s-au aliniat și ele( pff, ceasul meu arată 12:12:12:12:12 în acest moment simpatic) corespunzător. Munca mea reușește să le dea de lucru și altor oameni din jurul meu, și asta-i mai mult decât îmi puteam dori pentru anul acesta care, cumva, a fost tot un dar pentru mine, de la început la sfârșit. Și, apropo de daruri, mi-am făcut singur un dar de Crăciun, în avans (și nu vorbesc aici despre cartea Rețete pentru un Crăciun în familie, care a intrat deja în tipar și care a fost gândită ca un dar), un dar numai al meu, pe care să-l pot împărți liniștit cu toată lumea, un proiect editorial care în cele trei săptămâni de existență a reușit să-mi răsplătească eforturile din ultimele luni: Redacția de știri, ziarul meu cu știri și reportpjele din Cluj, pentru clujeni dar și pentru cei care vor să afle ce se petrece în al doilea oraș al țării.

N-am plecat de la 0(zero) cu acest proiect. Am plecat de la plusul oferit de experiența unor ziariști reconoscuți ca buni profesioniști și oameni verticali (Codruța Simina, Bianca Felseghi, Cosmin Lucaci și Tiberiu Matei). Am plecat cu multă încredere oferită acestor oameni, încredere în capacitatea lor de a face jurnalism de calitate, simplu și cinstit, savuros și elegant, așa cum țineam eu minte că poate fi jurnalimsul. Testul cel mare, pe care l-au trecut cu bine, a fost campania electorală încheiată recent, o campanie în care Redacția de știri (aici e pagina de Facebook) a rămas în picioare, cu privirea înainte, pe linia de mijloc, fiind oglindă pentru candidați în favoarea publicului.

Mi-e drag de oamenii de acolo pentru că scriu bine și pentru că scriu corect. Mi-e drag de ei pentru că au idei și pentru că știu să găsească povești adevărate (vezi Reportăjelul, vezi serialul despre oamenii care au fondat Clujul modern și au contribuit la creșterea României). Treaba mea e să mă asigur că ziarul va rămâne vertical și independent și că ei, ziariștii de la Redacția de știri vor putea să-și facă meseria așa cum știu mai bine. Dacă va fi greu sau ușor, nu știu. Știu doar că forța unui ziar e dată de cititorii săi și că din acest punct de vedere suntem pe un drum bun. Prindem puteri. Zilnic suntem citiți de cel puțin 7-800 de oameni iar numărul acestora e în creștere. Sunt zile în care avem peste 1000 de cititori, sunt zile în care suntem citați și preluați de presa națională, zile în care avem peste 2000 de cititori. Cei mai mulți dintre oamenii care ne citesc, revin. E un semn bun pentru noi. Cititorii noștri ne dau curaj și energie. Meserie știm deja, deci îmi pot permite să fiu optimist. Drum bun, Redacția de știri iar vouă, cititorii mei, vă mulțumesc din suflet, o bună parte a anului meu cel cu bilanț pe plus vi se datorează. Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

 1. Sa ai Sarbatori Fericite si un 2013 la fel de palpitant si plin de proiecte frumoase!:-)

  1. Adi Hădean Author says:

   mulțumesc frumos:)

 2. Ce dar frumos! Sa te bucure si sa ne bucure mult timp de acum incolo!

 3. Eşti atât de complex Adi, atât de liniştit şi de senin… sunt fericit că suntem măcar pentru o perioadă contemporani.
  Mi-e drag de cum eşti şi de cum faci.
  Ţine linia şi bazează-te pe mine ca pe un bunic târşâit şi uns.
  Şi…
  nu sunt cuvinte destule Adi

  1. Adi Hădean Author says:

   mai mult decât „mulțumesc” nu știu ce să spun:).

  2. Pot sa dau un like la comentariu :)? Si la postare, de altfel.

  3. Și nu ar trebui să fie „hârșit” în loc de „târșâit”? Bine, nu coúnosc complexitățile graiului din Banat :)…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close