Tonifiere, paste și resveratrol

352

Conform unor studii (ha!), vinul roșu conține o substanță bună pentru inima omului, pe numele ei, resveratrol. Sigur, mai conține și alcool, și dacă bei prea mult, resveratrolul nu te mai ajută la nimic. Ei, oricum, un pahar de vin din când în când, face bine la inimă. Ceea ce-i de dorit, o inimă bună e o inimă mai rezistentă. Pentru că azi am avut nevoie de o inimă mai rezistentă, ieri am băut niște resveratrol dizolvat în vin, chiar gustos. Lângă resveratrol, o farfurie de paste, fierte al dente și foarte-foarte simple, făr carne (specialiștii spun că pastele combinate cu carnea sunt moartea siluetei). Știți cum le-am făcut? Am fiert pastele. În timp ce ele erau în oală, am pus două roșii despielițate și strocite într-o tigaie, cu trei picături de ulei de măsline. Împreună cu ele, un cățel de usturoi tăiat în bucăți măricele. După ce au fiert pastele, le-am pus în tigaie (fără apă) și am amestecat bine. Am presărat peste ele puțin busuioc uscat (doar din ăsta mai am acum) și am ras puțin parmezan. Am mai adăugat câteva picături de ulei de măsline extravirgin, bun pentru inimă și acesta, am amestecat bine și am mâncat.

De ce-i tot dau eu înainte cu inima asta? Pentru că azi am pus-o la lucru suplimentar. Azi, de la opt dimineața, am avut primul antrenament la Gimmy. Tonifiere. Ritm bun, nici lejer nici alert. În sală, eu și 11 femei. De ce nu vin mai mulți bărbați? Pentru că-i greu, de aia. Am rezistat 45 de minute din 60. Presupun că după ce dau jos rugina, o să rezist mai mult. Oricum, deocamdată mă dor tot felu’ de mușchi despre care nici nu știam că există. Nu-i nimic, din experiență știu că primele zile-s mai grele, apoi lucrurile intrș-n firesc. Mâine am tae-bo. Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. Esti norocos ca ai posibilitatea sa fii sponsorizat cu un abomnament la sala, eu fiind bugetar nu prea imi permite buzunatul inca o cheltuiala.
    E foarte bine, am facut si io mai demult o jumatate de luna si chiar m-am simtit ok. Astept caldura sa ies si io pe malul Bahluiului sa alerg olecuta :)

  2. Acum ca ai inceput „miscarea” -APA MULTA !!!!! Asta cred ca este solutia dar putini o aplica.Succes la ” 90 „.

  3. Resveratrolul nu are doar beneficii asupra inimii ci ajută enorm de mult la metabolism, fiind excelent pentru ce faci tu acum – în procesul de slăbire. Mai pune faptul că ajută în prevenirea cancerului, diabetului și îmbătrânirii premature, substanța fiind strâns legată de secretul longevității italienilor din anumite zone.

    De reținut că vinurile italiene, în special cele din soiul Lambrusco, au cea mai mare cantitate de resveratrol.

    Cât despre paste, cele făcute din făină dură (Semolina) sunt mult mai bune decât cele din făină normală, această făină fiind mult mai bogată în fibre și mai nutritivă decât făina de tip „trei nule” 000 care este are o valoare nutritivă…nulă, fiind excelentă pentru clădit burți și nicidecum pentru a le da jos. După legea italiană, toate pastele trebuie făcute cu semolina, așa că o marcă produsă în această țară îți asigură oarecum calitatea făinii.

    Ca idee pentru următoarea tură de paste „diet-friendly”: Tagliatelle din făină integrală la care faci un sos de nuci pentru mai multă fibră sau din un sos de hribe. Aroma e ceva…deluxe!

  4. doua lingurite de dulceata sau zahar si o baie fierbinte, te scapa de febra musculara:D

    P.S. un sfat de la o fosta sportiva de performanta:D

  5. Eu spun ca mergea si o piscatura de ardei iute in pastele alea :)

  6. Aşa de bine îţi şede cu începutul ăla de burtică, de ce vrei să o dai jos Adi?
    Să ştii că burta este un apanaj al bărbaţilor bine, după care se omoară toate femeile. Semn de bunăstare şi sănătate fizică. Nu mi te închipui deşirat şi cu buricul lipit de spinare.
    Cu respect Uica Mihai

  7. adihadean Author says:

    Gabriel, nu-i noroc, e muncă. Și încă destul de multă:).

    Emil, mulțam pentru completare.

    Mira, mulțumesc, rezolvat:)

    Redeul, te poftesc să faci întocmai când o să le gătești:)

    Mihai, mulțam, da’ eu nu simt așa:), ba din contră. Și oricum, nu intenționez să ajung cu buricul lipit de șira spinării:)).

  8. Salut Adi, pastele sunt moarte siluetei cu orice le-ai manca, ele fiind practic niste calorii goale (fara grasimi sanatoase, vitamine, minerale, enzime, fibre, etc)

    Nu vreau sa fac reclama,dar poate te ajuta blogul cristianmargarit.ro, gasesti multa informatie de calitate cu privire la alimentatie acolo.

    Asteptam si poze „inainte” si „dupa”.:D

  9. adihadean Author says:

    Tano, depinde de paste. Cele făcute din făină foarte procesatî sunt așa cum spui. Dar mai există și semolina de grano duro ori făina integrală, aici găsești lucruri importante pentru alimentație. Modul de gătire e esențial și el. Pastele fierte mult sunt mai proaste decât cele fierte al dente, uleiul de măsline extravirgin adăugat la urmă și asociat cu pastele are efecte benefice, la fel usturoiul, busuiocul ori roșiile, pentru a mă limita doar la exemplul de față.

  10. Exact asa le fac si eu.. Mai ales cand n-am prea multe ingrediente prin frigider si cand vreau sa mananc ceva rapid si bun. Ador pastele dar mai ales pe cele fara carne! Carnea, o ador si pe ea, dar uneori mi se pare ca nu are ce cauta langa paste.

  11. Resvera-cuuum? :))) Ca să știu ce beau când beau vin roșu (de obicei la Paște, Crăciun și…împărtășanie; dar nu ca nu mi-ar plăcea, îmi place, numai că n-am cu cine-l bea; al meu nu prea pune-n gură alcool, iar de socializat, românii socializează mai mult ”la o bere”, decât ”la un vin”).

    Perfect de acord cu:
    1. paste+carne= grasime
    2. replica pe care i-ai dat-o lui Tano cu privire la paste

    Adi, îți urez de pe acum să te bucuri cum se cuvine de sărbătorile care-s la o aruncătură de băț (în caz că nu mai apuc să-ți intru în ”casă” până la Crăciun), cu oameni buni adunați laolaltă și, neapărat, cu multă voie bună!

  12. adihadean Author says:

    Innu, mulțumesc:). Mi-ar plăcea ca românii să socializeze mai mult la un vin (nu am nimic împotriva berii, îmi place să beau câte una pe gustul meu, din când ân când), e păcat să pierzi atâta soare distilat:). Mulțumesc pentru urări, le întorc cu drag.

  13. adihadean Author says:

    Mihaela, și italienii mai derapează (vezi sosul bolognese sau lasagna cu ragu) dar în general pun doar vegetale lângă paste. În ceea ce mă privwește, pastele mele preferate sunt cele mai simple, cu ulei, usturoi și ardei iute:), nici parmezan nu-mi trebuie la ele, sunt mulțumit așa.

  14. Aha, resveratrolul…. stiam eu ca mai trebuie sa fie ceva …
    Eu oricum votez pentru pastele de ori cate ori se poate. Neaparat al dente. Oricat de complicate, oricat de simple. Dupa cum spuneti si voi insa, fara carne daca tinem la silueta.
    Adi, bafta mare de tot la Gimmy – nici nu ma gandeam ca vrei sa ajung numai piele si os cum crede Mihai ci doar sa te simti sanatos si in forma. Astept cu interes momentul cand vei rezista 60 min. si ti se va parea relativ usor (usor nu e nicicand).

  15. Salut
    1. Te-am descoperit prin http://www.presalocala.com
    2. Daca te i-ei dupa nutritionisti, orice maninci ingrasa. Bunicii nostrii mincau orice aveau si nu se prea ingrasau. Cred ca noua ne lipseste miscarea si munca activa. Poate prea mult stat la calculator si prea putin fotbal(de exemplu)
    3. Pastele sunt bune , preparate dupa diverse retete si dupa reteta ta.Da cred ca se poate adauga un mic ardei iute. Busuiocul alimentar poti sa-l ti intr-un ghiveci de flori , vara il poti tine afara si iarna in casa , la geam sa aiba multa lumina . E mai bun decit busuiocul uscat. Toamna cind busuiocul face flori si seminte ,culegi semintele si poti cultiva cit de mult busuioc vrei in ghivece in casa.

    1. adihadean Author says:

      c.n. mulțam.

  16. Adi, stiu reteta accea tot de la tine de pe blog. Am tot spus ca incerc si eu candva pastele alea. Uneori simplu, e si cel mai bun. M-ar incanta sa vad cat mai multe retete de paste si supe crema pe blog (printre altele, evident :)
    Sarbatori fericite iti urez si multa sanatate!

  17. Resveratrol says:

    Resveratrolul se găseşte nu doar in struguri ci în fructele si legumele de culoare indigo-visiniu spre negru (dar nu numai) : dude NEGRE, cirese NEGRE, struguri NEGRI, sâmburii de struguri NEGRI (dar si albi), mure NEGRE, corcoduse NEGRE, coacăze NEGRE, prunele închise la culoare, AFINE, varza rosie, ceapa rosie, merele VIOLET, salata Lollo, lintea NEAGRĂ, fasolea NEAGRĂ, dar şi din varza de Bruxelles (care poate fi consumată şi fiartă), fragi, alune. Ultimele 3 sunt varietătile de legume si fructe care nu prezintă culoarea NEAGRĂ, dar contin totusi Resveratrol într-o cantitate mică !
    Asa ca poti sa faci si o mancare de fasole neagra cu salata din varaza rosie cu ceapa rosie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close